46 Kali Najib Kata 'Tak Tahu' Dalam Keterangan Mahkamah?


Najib Razak, bekas perdana menteri pertama yang masuk ke kandang tertuduh dalam sejarah negara, selesai membaca pernyataan bertulis bagi kes SRC International di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, hari ini.

Sepanjang tiga hari yang diperlukan untuk menghabiskan pernyataan bertulis 243 halaman itu, tema yang berulang bagi Najib adalah beliau tidak tahu apa yang berlaku dengan akaun banknya.

Berdasarkan pernyataan bertulis itu, paling kurang 46 kali bekas menteri kewangan itu berkata beliau tidak tahu atau tiada pengetahuan dalam perkara berkenaan kes SRC International terhadapnya.

Selain itu, paling kurang lapan kali Najib berkata beliau "terkejut" apabila maklumat berkenaan perkara itu dimaklumkan kepadanya, kebanyakannya berkenaan ahli perniagaan Low Taek Jho, atau Jho Low, yang membuat keputusan berkenaan dalam soal akaun bank beliau.

Berikut adalah beberapa contoh perkara yang didakwa Najib sebagai tidak tahu atau tiada pengetahuan, serta perkara yang mengejutkannya, sepanjang tiga hari memberi keterangan.

Apa yang Najib kata tidak tahu

1) Berkenaan SRC International diasaskan oleh Nik Faisal Ariff Kamil dan Vincent Koh Beng Huat, dan hanya dipindahkan ke 1MDB pada Ogos 2011.

"Tidak, saya tiada apa-apa pengetahuan tentang perkara ini. Saya juga tidak pada mana-mana masa berjumpa sama ada dengan Nik Faisal ataupun Vincent Koh Beng Huat berkenaan SRC.

"Tidak, saya tidak tahu menahu tentang perkara ini dan hal ini adalah tidak konsisten dengan apa yang ditunjukkan kepada saya oleh 1MDB."

2) Berkenaan SRC mahu membuat pinjaman RM3.95 bilion daripada Kumpulan Wang Persaraan Diperbadankan (KWAP), tetapi sebaliknya menulis surat permohonan kepada Najib.

"Tidak, saya tidak menyedari bahawa SRC merancang untuk memohon pinjaman RM3.95 bilion mahupun diberitahu bahawa surat ini akan dihantar kepada saya."

3) Rancangan SRC untuk menggunakan wang RM1.5 bilion untuk satu projek usaha sama.

" Seperti yang saya nyatakan di atas, saya juga tidak tahu menahu tentang JV (usaha sama) Aabar-SRC sehingga ia telah dilaporkan kepada saya sebagai sesuatu yang telah diselesaikan oleh Lembaga pengarah."

4) Berkenaan dokumen dikatakan daripada Najib yang memberi arahan kepada SRC International tentang bagaimana untuk menggunakan dananya.

"Ia tidak akan menjadi kebiasaan saya untuk menandatangani dokumen-dokumen ini kerana perkara-perkara ini bersifat operasi dan harus melalui resolusi Pengarah. Saya juga tidak tahu sama ada dokumen ini dirujuk kepada BMKD (Bahagian Menteri Kewangan Diperbadankan)."

5) Tindakan SRC mengeluarkan cek berjumlah RM53 juta kepada Mail Global Resources. Menurut laporan sebelum ini, firma misteri itu dimiliki oleh seorang individu yang menunaikan cek tersebut.

"Saya tidak menyedari hal ini pada ketika itu. Saya tidak tahu apakah peranan Mail Global Resources. Saya tidak faham mengapa Dennis See boleh mengarahkan Dr Shamsul berkenaan ini. Saya hanya mendapat tahu akan hal yang sama apabila ianya ditunjukkan kepada saya oleh peguam apabila perbicaraan ini bermula."

6) Berkenaan hubungan Najib dengan pengurus Ambank, iaitu Joanna Yu, Daniel Yee dan Krystal Yap.

"Tidak. Saya tidak pernah berurusan atau berkomunikasi secara peribadi dengan mana-mana individu-individu tersebut. Pada ketika itu saya ada mengarahkan (setiausaha politiknya ketika itu) Dato Azlin Alias untuk membuat kawalan dan mengawal selia dan menguruskan akaun 694 dan untuk berurusan dengan Jho Low dalam memastikan bilakah derma itu akan dimasukkan."

7) Berkenaan Jho Low yang memberi arahan kepada pegawai Ambank yang mengendalikan akaun Najib.

"Saya tidak tahu. Saya tidak pada bila-bila masa memberi kuasa kepada Jho Low untuk berurusan dengan Ambank berkenaan dengan hal Akaun 694."

8) Kemasukan dana dalam akaun bank Najib.

"Saya tidak tahu berkenaan dengan butiran bagi setiap satu dan semua transaksi kredit ke Akaun 694 pada ketika itu. Akan tetapi, sebagaimana yang saya sebutkan, saya diberitahu secara berkala oleh Dato’ Azlin berkenaan dengan wang yang dimasukkan daripada luar negara dalam matawang USD yang mana maklumat yang beliau katakan diberitahu oleh Jho Low."

9) Identiti pihak yang menghantar dana ke dalam akaun Najib antara 2011 dan 2013.

"Kecuali sebagaimana dinyatakan di dalam surat ini, saya tidak tahu menahu berkenaan dengan identiti khusus penghantar dan transaksi pemindahan wang tertentu. Saya bagaimanapun diberitahu bahawa kesemua pemindahan wang asing ke dalam Akaun 694 adalah pada sepanjang masa dilaporkan kepada Bank Negara. Tiada apa-apa yang dibangkitkan kepada saya oleh Bank Negara pada ketika itu."

10) Berkenaan sumber dana Yayasan Rakyat 1Malaysia (YR1M). Menurut laporan sebelum ini, YR1M menerima dana antaranya daripada Genting, yang mendapat urus niaga amat menguntungkan daripada 1MDB.

" Saya tidak tahu secara pastinya memandangkan YR1M diuruskan oleh lembaga pemegang amanahnya sendiri tetapi apa yang saya faham adalah bahawa YR1M menerima derma dan sumbangan daripada beberapa syarikat korporat."

11) Berkenaan akaun bank Najib yang dikeluarkan amaran pengubahan wang haram

"Saya tidak tahu akan kejadian ini. Sekiranya saya mempunyai apa-apa pengetahuan mengenai perkara ini, saya akan dengan serta-merta membuat semakan berkenaan transaksi-transaksi di dalam akaun-akaun baru kerana ia akan menunjukkan bahawa saya tidak dimaklumkan mengenai perkara sebenar."

12) Kemasukan dana SRC International dalam akaun bank Najib

"Saya dengan rendah diri menyatakan bahawa saya tidak mempunyai pengetahuan atau penglibatan di dalam transaksi atau keadaan yang menyebabkan dana SRC disalurkan ke dalam akaun saya dan kemudiannya dimasukkan ke dalam PBSB (Permai Binaraya Sdn Bhd) dan PPC (Putra Perdana Construction)."

Apa yang Najib kata mengejutkannya?

Sila lihat di SINI

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

38 comments

comments
Anonymous
December 10, 2019 at 3:19 PM delete

Kepada Wan Ajijah kalau hang tak nak tgk hubby hang merengkok dlm penjara 10 tahun... hang sekarang berjawatan TPM Orang No 2 dlm kerajaan Malaysia...!! Hang kena laku kan sesuatu untuk menghalang Tun dari bermaharaja lela.

Kalau hang nak tgk Bang Non jadi PM ke 8 hang kena lakukan sesuatu sebagai TPM Malaysia

Hang boleh pengaruhi PDRM, SPRM, AG dan KDN..

Hang ada jawatan dalam kerajaan orang No 2 di Malaysia... nak selamatkan laki hang sebagai TPM kena gerakkan langkah hang dari sekarang sebelum terlambat.. !!!!!

Kalau hang tak bertindak dari sekarang dengan jawatan TPM hang pun lingkup....!!!

Act Now TPM Malaysia TPM Jijah...!!!

Reply
avatar
manifesto zam zam ala ka zammmm
December 10, 2019 at 9:28 PM delete

"tak tahu" sbnarnya samada nuar ni pliwat atau pon x..

bole jwb dlm mahkamah nnti utk jwpan..

kihkihkihkih

Reply
avatar
Anonymous
December 11, 2019 at 12:45 AM delete

Isu tak tahu yg sengaja diperbesarkan oleh puak semburit...hihihi

Apa punca gaduh2...tak tahu
Sapa semburit...tak tahu
Sapa peliwat...tak tahu
Sapa tahu? ..kena tanya pemimpin yg tak kenal mana satu lobang kemaluan dan mana satu lobang taik...
Rasanya mrk pon tak tahu....hihihi

Reply
avatar
Anonymous
December 11, 2019 at 12:51 AM delete

PgayR dah pecah 2...
Yg pro tun mangkuk pon hebat jurus mrk...
Tinggal PANxxx dan dapigs jer lagi...

Puak semburit gila kuasa
Puak pendubur gila kuasa

Yg makin berkuasa...tun mangkuk
Wan jijah dah tak mampu nak gertak dah....
Mrk semua dah kena game....

Lawak puak hanceng nie...
Haru biru...mcm muka mat sabu...
Hihihi

Reply
avatar
December 11, 2019 at 1:28 AM delete

Apa nk jadi dgn 2 org kuat pkr ni..dua2 kna game..

Reply
avatar
Anonymous
December 11, 2019 at 7:37 AM delete

Perwakilan PAU baru sj tuduh Tun M tak boleh dipercayai. Majoriti penyokong PH pun berpendirian sama. Dah sampai masanya semua pihak desak supaya Tun undur diri serta merta. Klu dia berkeras enggan berambus, Majlis Presiden PH mesti serta merta singkirkan Tun drp jawatan PM. Manusia ini telah banyak melakukan kerja syaitan dlm usaha mengekalkan kuasa politik sendiri walau pun malaikat maut dah hampir menjemput beliau. Tun M sbg PM pada masa ini tak membantu memperbaiki kehidupan rakyat jelata sedikit pun. Yg kenyang cuma anak pinak dan kroni2 beliau. Tun M mesti disingkirkan NOW.

Reply
avatar
Anonymous
December 11, 2019 at 7:44 AM delete

Mengikut ajaran Islam, bolehkah tuduh org berzina/liwat tanpa empat saksi? Dahlah hudud tak dilaksanakan, hukum Islam pun sewenang2nya nak diketepikan?

Reply
avatar
Anonymous
December 11, 2019 at 11:40 AM delete

Seorang bertaraf penganggur boleh hired seorang peguam ternama yang selalu mewakili VVIP negara dalam kes kes mahkamah...

kaya sungguh penggangur ini kannnn...!!!??

Reply
avatar
Anonymous
December 11, 2019 at 12:10 PM delete

Tahu... Kan ke lubang taik kau yg kena. Amacam? Pedih lagi tak? Hihihi

Reply
avatar
Anonymous
December 11, 2019 at 12:12 PM delete

Apa nak jadi dengan 2 org kuat UMNO ni? Dua2 kaki rembat.

Reply
avatar
Anonymous
December 11, 2019 at 12:32 PM delete

Menuduh perempuan baik berzina shj.. perlu empat saksi.. walau berzina 2 saksi baik tak cukup..

Bukan lelaki jahat yg meliwat atau merogol..

Nak pesongkan Islam tak boleh mengecualikan perogol..

Reply
avatar
Anonymous
December 11, 2019 at 12:42 PM delete

Kalau ikut pala hang..bsemua kes rogol liwat lepas.. seronok jemin & nuar

Reply
avatar
kiri kanan sapu xbgi chan
December 11, 2019 at 1:33 PM delete

nuar ke dlm sg buluh.
zmin pon ke dlm sg buluh..

last2 MADEY jd PRESEDEN PKR..

PKR dpt BUNGA pon dpt..

MNIAGE byk "untung" lorrrrr

Reply
avatar
anonymous
December 11, 2019 at 1:38 PM delete

baik skit "kaki rembat" dri "kaki liwat n semburit"

hikhikhik

nabi xngaku umat weiii lgbt ni..

Reply
avatar
Anonymous
December 11, 2019 at 2:21 PM delete

Kaki rembat lagi bagus? Kitab mana kau rujuk?

Reply
avatar
Anonymous
December 11, 2019 at 2:23 PM delete

Najib sampai dulu. Zahid kemudian. Lepas tu Ku Nan. Dan tak dilupakan, Puti Ino.

Reply
avatar
Anonymous
December 11, 2019 at 2:26 PM delete

Selagi mahkamah tak putuskan, jemin dan nuar tak salah. Prima facie pun tak ada.

Reply
avatar
anonymous
December 11, 2019 at 3:12 PM delete

dlm quran pnjg lebar da brtau..

jgn "bersodomi n bersemburit" kelak d LAKNAT TUHAN sprti kaum sodom

Reply
avatar
Anonymous
December 11, 2019 at 4:29 PM delete

Dlm Quran pun sebut panjang lebar jgn rembat harta org lain. Kalau jadi pemimpin jgn rembat hak rakyat. Kau tak baca ke ayat tu?

Reply
avatar
Anonymous
December 11, 2019 at 5:19 PM delete

Lepas tu Atok juga. Dah sampai masa dia pun join resort sg buloh

Reply
avatar
December 12, 2019 at 6:06 PM delete

Nice post. This post provided very useful and important information. this post is very interesting, thanks;

As You Know Ako.su is about Pinoy show. That website is a Best Provider of Pinoy Channel Gma Network And Abs-Cbn Entertainment Philippines. You Can Watch Free Download Pinoy1TV Worldwide. Best Provider Pinoy Channel gma and abs-cbn Entertainment Philippines.

Reply
avatar
Anonymous
December 12, 2019 at 10:06 PM delete

Tun menyatakan akan meletakkan tarikh perletakan jawatan hanya selepas persidangan Apec.

Persidangan apec akan berlangsung pada november tahun 2020.

2020 AKHIRNYA MENJELANG TIBA
WAWASAN 2020 HARAMJADAH SEMUA
KEPALA PEROMPAK MASIH DI TAHTA
22 TAHUN GEBANG BODOH DIJAJANYA

Dalam tempoh tersebut pastinya penyokong anwar akan menyerang Tun dengan lebih agresif lagi untuk mendesak Tun melepaskan jawatan.

Heboh desas desus di katakan ada 3 orang MP dari Amanah, 3 orang dari parti roket dan 15 orang dari PKR sudah bersetuju untuk menyokong kerajaan pintu belakang...

Dikatakan perdana menteri tidak bertukar cuma Timbalan perdana menteri sahaja yang akan ditukarkan.

Perkara ini disahkan lagi apabila seorang pemimpin sebuah parti tiba tiba membatalkan rancangan untuk ke Turki.

ASAL JADI PM KE 2 KALI PASTI GADUH
CIPTA FITNAH JIJIK DAN MEMBATU API
BERIBU U TURN GEBANG BOHONG BODOH
RAKYAT DIKENCING YG KAYA ANAK & KRONI

Malah kesemua MP dibawahnya dilarang sama sekali untuk keluar negara bercuti.

Elok rasanya jadi seperti Rapiji, beratus formula dan hasutan dicipta maka jalan selamatkan dirinya adalah mengundur diri dari donia politik.

“Hebat, setelah rakyat membuat perubahan hasil hasutannya, Rafizi kini tinggalkan rakyat.

“Hebat, setelah berpuluh formula dikarang bagi menipu rakyat, dan beratus ribu duit derma Invoke dirembat, kini Rafizi lari tinggalkan rakyat,”

Ingat formula dibawah untuk lawan formula kelentong Rafizi dan mahacai PH.... insyallah pasti mujarab..!!

FORMULAELAKENABANGANG = POP CORN TAMBAH + TEPUKAN PADU + BMF

Reply
avatar
Anonymous
December 13, 2019 at 1:01 PM delete

Formula curi duit = Tak tahu

Kikikiki

Reply
avatar
Anonymous
December 13, 2019 at 1:01 PM delete

HENTIKAN SENGKETA RAKYAT DAH JEMU
PESAN SI JIDIN PP LEBAM PADA KAWAN2
SILAP TU JIDIN KAMI PERNAH JEMU TAUU..
POP CORN TAMBAH KASI TEPUK KAMI SAJIKANKIKIKIKIKI...

FORMULAHILANGJEMU = TEPUK KUAT + POP CORN TAMBAH + BMF

Reply
avatar
Anonymous
December 13, 2019 at 1:03 PM delete

FORMULAATOKCURIDUIT = TAK INGAT


KIKIKIKI

Reply
avatar
jujur
December 13, 2019 at 8:45 PM delete

JEMU dgn NUAR crite nk jd PM

JEMU dgn MADEY nk serah jwtan PM

"Kaki klentong mnyak jumpe kaki tipu manefesto"

Da btul le tu

Kihkihkih

Reply
avatar
Anonymous
December 14, 2019 at 6:35 AM delete

FORMULA ATOK CURI DUIT DIA KATA TAK INGAT..!!
FORMULA ALJUBORI HANTAM DEPAN BLKG LAWAN TATAP LAWAN..!!
SEMUA FORMULA RAPIJI KLENTONG MENCIPAN LAHANATT..!!
FORMULA YG TERBAIK POPCORN TAMBAH, BMF TEPUK SAKAN...!!


22 TAHUN DISAJIKAN MALAYSIA BANYAK WAWASAN BANGANG DAN FORMULA BODOH BANGANG...

FORMULA BMF TERBUKTI AKHIRNYA HARGA BARANG TURUN
'BUKAN SALAH SAYA' FORMULA ATOK FITNAH MEMBATU API BANGANG
'TAK INGAT' FORMULA ATOK DUIT RAKYAT DIROMPAK SAKAN
'LAWAN TATAP LAWAN' FORMULA ALJUB HANTAM DEPAN BELAKANG

FORMULA TURUN HARGA = BMF + TEPUKKK.

Reply
avatar
Anonymous
December 15, 2019 at 9:50 AM delete

Pada Otai Reformasi usah risau kes Anwar 3.0. Datuk Seri Anwar dibebaskan dari pertuduhan oleh Mahkamah Rayuan pada 9 Januari 2012, Tan Sri Tommy menulis “Why was Anwar Ibrahim acquitted?”

Dalam kedua-dua tulisan ini, Tan Sri Tommy menyebut:
(1) Kedua-dua pertuduhan liwat pertama Datuk Seri Anwar pada pada 1998 dan pertuduhan liwat kedua Datuk Seri Anwar pada 2008 adalah konspirasi politik.

(2) Polis tidak harus membazir masa memberi perhatian kepada perlakuan seks seorang pemimpin tua dengan kesakitan belakang dan leher seperti Datuk Seri Anwar.

(3) Dalam sistem undang-undang yang matang, perlakuan homoseks tidak lagi dijadikan kesalahan jenayah kerana masyarakat semasa tidak menganggapnya jenayah.

(4) Peguam Negara tidak wajib mendakwa setiap kesalahan jenayah mengikut Perkara 145 (3) Perlembagaan Persekutuan dan Seksyen 376 (1) Kanun Prosedur Jenayah.

(5) Negara perlu diingatkan dengan kualiti kepimpinan dan pentadbiran Datuk Seri Anwar seperti yang pernah diakui oleh Margaret Thatcher pada awal 1990-an.

Tan Sri Tommy juga menyebut pembebasan Datuk Seri Anwar pada 2012 disambut baik oleh seluruh rakyat kecuali musuh lama beliau, Tun Dr Mahathir Mohamad, dan penyokong Tun.

Berdasarkan semua perkara ini, tidak hairanlah jika banyak pihak yang merasa yakin bahawa kes terbaru membabitkan Datuk Seri Anwar ini tidak akan berakhir di mahkamah.

Reply
avatar
anonymous
December 15, 2019 at 6:08 PM delete

xnk kene PENJARA,
Nuar kene dudok "diam" dlm GUA..bertapa smpai janggut pnjang sedepa

kihkihkihkih

Reply
avatar
Anonymous
December 16, 2019 at 6:17 PM delete

AZILAH BUAT PENGAKUAN GILO BABI
TAK TAKAJUT PUN SKRIP DAH DIBERI
KES SRC 1MDB AG SOAL TAK MENJADI
KIKI ALIH ISU INI SKRIP MAMAK KUTY

PRK KIMANIS BOLAN JANUARY INI
KES BOSS KU 1MDB DAN JUGA SRC
AG SOAL BALAS KENA KAT MUKA SINDRI
KIMANIS JADI ACIT TEST MAHA KUTTY
5 K MAJORITY PETIK JARI KAKI EASY


KIKIKIKI..


FORMULAELAKFITNAH = BMF + POP CORN TAMBAH + TEPUKKK

Reply
avatar
Anonymous
December 17, 2019 at 7:49 AM delete

SD Azilah pulak dah.. karma fitnah jijik makan diri si fitnah ..!? Masih segar lagi bila Peguam yang mewakili Anwar Ibrahim Zulkifli Nordin menarik diri dari kes Altantunya..!

Zulkifli menarik diri Anwar mendesak dan menyuruh fitnah Najib dan Rosmah teelibat kes bunuh Altantuya...!!?? Kali ini angkara siapa fitnah ini direcycle kembali..!?

Tidak nampak cara untuk menutup mulut Najib. Tidak nampak cara untuk menahan jari-jari Najib daripada menulis menggunakan media sosial tentang kebejatan, kebodohan, ketongongan dan kejahatan Kerajaan Pakatan membaham harta rakyat selain sentiasa melakukan penipuan dalam usaha untuk memanjangkan hayat pemerintahan mereka.

INI BAHANA KARMA SI PEROMPAK KAWAN SI PENIPU
FITNAH SI PENIPU VS FITNAH SI PEROMPAK SAPA PLING HEBAT
MASING2 NAK TUNJUK FITNAH SAPA PALING PADUU..!!
MACAI BODOH BANGANG TADAH KENCING SI LAHANAT

Sepanjang perbicaraan 1MDB dan SRC International, semua dapat melihat bagaimana Tommy Thomas berada dalam keadaan panik...!! Minggu lepas sahaja, Najib Razak sekali lagi membidas Tommy Thomas yang "serba tidak tahu" dalam beberapa kes termasuklah kes SRC International Sdn. Bhd.

Tiada juga cara untuk menahan tubuh Najib daripada bertemu dengan rakyat jelata yang semakin menyambut baik kehadirannya, walaupun sebelum PRU-14, Najib merupakan orang yang paling dibenci dan paling banyak disumpah seranah.

Lim Kit Siang dan DAP pula dilihat sangat terdesak untuk mengenakan Najib dan Rosmah Mansor dalam pembunuhan Altantuya Shiiribu selepas mendapati agak sukar untuk Tommy Thomas mensabitkan Najib dalam skandal RM42 bilion, RM2.6 bilion, RM42 juta dan apa-apa sahaja jumlahnya.

22 Februari 2019, PDRM bagaimanapun mengesahkan tiada sebarang bukti untuk mengaitkan Najib Razak dengan pembunuhan Altantuya Shiiribu.

Selepas 13 tahun kes pembunuhan Altantuya Shiiribu dengan dua orang pelakunya, Azilah Hadri dan Sirul Azhar Umar, dan selama 19 bulan Kerajaan Pakatan memerintah Malaysia, hanya kerana PRK Kimanis yang terlihat penting selain kebuntuan Peguam Negara, Tommy Thomas dalam pengendalian kes 1MDB dan SRC International, muncul kembali isu pembunuhan Altantuya.

Adakah itu merupakan petunjuk bahawa Azilah telah diberikan 'jaminan' oleh pihak-pihak berkaitan bahawa hukuman gantung sampai mati ke atasnya akan ditarik balik sekiranya dia menuduh Najib Razak yang mengarahkan dia membunuh Altantuya Shiiribu?

AKHIRNYA KEBOBROKAN DAN KEBUNTUAN TOMMY THOMAS DALAM KES SRC , 1 MDB, KEMENANGAN DENGAN MAJORITY PRK TG PIAI MENYUSUL NANTI PRK KIMANIS , KETERDESAKAN BANDUAN AKHIR,MANA NAK LETAK AIR MUKA LIM KIT SIANG SERTA MAHATHIR DAN KERAJAANNYA...!!!???

Jauhi sang fitnah yang sedang bergelut dari sakarat dan bergelut terdesak gelabah demi menyelamatkan anak cucu dan keluarganya..


DULU SI FITNAH TUDUH ROSMAH BUNUH ALTONTONYA
KINI SANG FITNAH DIRECT KAT NAJIB TERUS KATANYA
KES 1MDB SRC MEMALUKAN SI FITNAH AKHIRNYA
KARMA SI FITNAH JIJIK SEDANG MAKAN SI RENTA TUA


Cuma kali ini tidak lagi membabitkan Rosmah Mansor, sebaliknya terus kepada Najib Razak!

FORMULAELAKDOSAFITNAH = POP CORN TAMBAH + TEPUK SAMPAI REBAH

Reply
avatar
Anonymous
December 17, 2019 at 8:57 AM delete

Flashback kisah fitnah dolu dolu

Ahli parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Nordin mendakwa beliau pernah ditawarkan ganjaran untuk mengaitkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor, dalam kes pembunuhan warga Mongolia, Altantuya Shaaribuu.

Ketika me NONE mbahas titah ucapan Yang di-Pertuan Agong, wakil rakyat yang dipecat daripada PKR itu mendakwa dia ditawarkan sejumlah habuan yang besar untuk berbuat demikian.

"Antaranya saya diminta membuat akuan bersumpah Perdana Menteri dan Datin Seri Rosmah terlibat dalam kes tersebut.

"Malah saya sendiri pernah diminta membuat surat akuan bersumpah yang mengaitkan Perdana Menteri dan isteri dengan pembunuhan Altantuya.

"Ganjaran yang ditawarkan boleh menggoyangkan iman.

Ada mahacai dakwa kibar panji panji hitam lagiii... fuyiooo...!!

Sekarang fitnah dari siapa pula...!?

Reply
avatar
aset mana nk jual?
December 17, 2019 at 9:54 AM delete


MUSIM "semburit SD" plak dahhhh

Hehehehe

Reply
avatar
December 17, 2019 at 11:30 AM delete

Assalamualaikum Wr Wb

Nama saya Henry Gunawan, saya memiliki kemunduran yang sangat besar dalam bisnis saya beberapa waktu yang lalu dan saya tidak memiliki apa-apa, dalam proses ini mulai meminjam dari beberapa teman untuk bertahan hidup dan keluarga saya menderita krisis keuangan saya, pada bulan Desember 2018 saya mendengar tentang sebuah perusahaan pinjaman online melalui seseorang yang datang ke sebuah kafe untuk mencetak beberapa dokumen yang terdokumentasi dan saya terpaksa bertanya tentang perusahaan itu dan dia hanya menjelaskan beberapa hal kepada saya dan memberi saya alamat email perusahaan, ketika saya kembali ke rumah saya dengan cepat buka internet dan hubungi perusahaan dan saya mendapat tanggapan dari mereka segera dan itulah bagaimana saya memulai proses, saya meminta pinjaman 800jt dan saya diminta untuk menyelesaikan beberapa langkah lain dan menyerahkan KTP saya dan dalam dua hari kemudian setelah saya telah sepenuhnya menyelesaikan proses saya menerima pinjaman dan perusahaan segera mengirim beberapa dokumen kepada saya, untuk mengisi, menandatangani dan menyerahkan kepada mereka. hari ini saya orang yang sangat bahagia dan saya telah membangun bisnis lagi. Allah akan terus memberkati Femi Otedola Loan Firm

Ada dua hal yang membantu saya.Saya berada di tempat yang tepat pada waktu yang tepat, Allah mengirim wanita-wanita itu ke kafe itu untuk mencetak dokumen-dokumen itu ketika saya masih di sana.Kedua, saya tidak membiarkan apa yang dikatakan orang lain berkecil hati, teman-teman saya menertawakan saya dan mengatakan ada begitu banyak penipuan online, saya berkata pada diri sendiri bahwa saya akan mengambil kesempatan itu. hari ini saya yang memiliki senyum terakhir, jadi saya berjanji untuk membagikan kabar baik ini.jika Anda memiliki masalah keuangan dan Anda mencari perusahaan Pinjaman 100% yang sah untuk mendapatkan pinjaman, ini adalah kesempatan Anda. Saya ingin memperkenalkan Anda kepada Femi Otedola Loan Firm, mereka dapat dipercaya dan dapat diandalkan. mereka telah membantu saya dan saya dapat dengan berani menyarankan Anda menghubungi mereka dan meningkatkan keuangan Anda.

Hubungi Mereka Dengan.

Perusahaan: Femi Otedola Loan Firm
Email: femiotedolaloanfirm@gmail.com
WA: +1(469)464-5833
Panggil mereka dengan: +1(469)464-5833


Detail pribadi saya adalah:

Nama: Henry Gunawan
E-mail: henrygunawan583@gmail.com
Negara: Indonesia

Reply
avatar
Anonymous
December 17, 2019 at 3:31 PM delete

Klu anak ko berzina dgn mat liwat. Nak cari saksi jugak ker???!!!
Klu org kata bini ko berzina dgn mat semburit tanpa ada saksi. Nak pakai apa?!!!

Bersumpah laknat salah satu dpd cara utk mgadili selain dpd DNA..video semburit dsbnya.

Anwar sampai skrg kecut tulur nak bersumpah laknat memuki chinadoll dan mendubur saiful.
Begitu juga manusia berjiwa besar si askrimin yg sah ada pengakuan pasangan semburit serta video hd tapi asyik menafikannya. Bersumpah laknatlah wahai pecinta lobang taik oiii!!!!

Reply
avatar
December 29, 2019 at 9:26 AM delete

Saya ibu EVA FIORENTINA APRILA  dari palembang mengucap syukur kepada allah,karna melalui bantuan dari aki abdul jamal yg sebesar 20m kini saya sudah bisa menjalankan usaha saya lagi.Puji syukur saya panjatkan kepada Allah yang telah mempertemukan saya dengan Aki Abdul Jamal dan melalui bantun pesugihan putih beliau yang sebar 5M inilah yang saya gunakan untuk membuka usaha selama ini,makanya saya sengaja memposting pesang sinkat ini biar semua orang tau kalau Aki Abdul Jamal bisa membantuh kita mengenai masalah ekonomi dengan bantuan pesugihan putihnya yang tampa tumbal karna saya juga tampa sengaja menemukan postingan orang diinternet jadi saya lansun menhubungi beliau dan dengan senang hati beliau mau membantuh saya,,jadi bagi teman teman yang mempunyai keluhan jangan anda ragu untuk menghubungi beliau di No Wa 085-254-384-488- rasa
senang ini tidak bisa diunkapkan dengan kata kata makanya saya 1 allah suatu hari nanti saya akan berkunjun ke kediaman Aki untuk silaturahmi.Wassalam dari saya ibu EVA FIORENTINA APRILA dan untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Aki disini PESUGIHAN UANG GAIB TANPA TUMBAL

Reply
avatar
December 31, 2019 at 10:09 AM delete

Saya membawakan salam untuk Anda!
Apakah EMILY KAYA dari kota medan di indonesia. Saya seorang petani. saya menghabiskan lebih dari 14 tahun di Cina, provinsi Anhui timur Cina mahal. bisnis pertanian mengambil berbagai tajam terkait berbagai pajak, pajak yang sering memakan lebih dari setengah pendapatan tahunan petani. Pajak kadang-kadang dikumpulkan oleh pejabat korup yang berusaha memperkaya diri mereka sendiri.
Pemerintah memonopoli panen gandum dan seringkali mencegah petani menjual hasil panen mereka di pasar terbuka. Pejabat lokal telah digambarkan sebagai "belalang" karena cara mereka mencoba memeras petani untuk semua uang yang mereka bisa. Sewa tanah pemerintah telah disebut “rantai pada petani.” Catatan panen telah menyebabkan lebih banyak masalah daripada yang telah mereka pecahkan. Di beberapa tempat pemerintah mengenakan biaya kepada petani untuk menyimpan gandum ketika mereka berkewajiban untuk membelinya.
Ketika saya memikirkan semua ini, saya memutuskan untuk menjual semua yang saya miliki dan kemudian pindah kembali ke negara saya yang indah (INDONESIA).
Saya pulang ke rumah dan sangat senang dengan diri saya, tetapi saya harus segera memulai bisnis, sekarang masalah dana muncul, bagaimana dan di mana saya mulai.
Saya mulai mencari pinjaman di mana-mana kemudian saya melihat iklan MR.WILSON KARTIKA bersaksi tentang bagaimana dia mendapatkan pinjaman dari MOTHER JULIANA LOAN COMPANY, tanpa ragu-ragu saya menghubungi MR WILSON terlebih dahulu untuk memastikan dan dia memberi saya bukti dan meyakinkan saya keselamatan, IBU JULIANA yang dihubungi DENGAN EMAIL yang disediakan dan hanya itu, saya memberikan pinjaman sebesar Rp2.000.000.000 tanpa ada jaminan yang diminta.
Hari ini bersyukur kamu dapat melihat saya tepat di tanah pertanian saya di sini, ini adalah doa saya agar ALLAH akan terus memberkati IBU JULIANA UNTUK MEMBANTU SAYA.

Mungkinkah ada orang yang mencari pinjaman, silakan hubungi

MOTHER JULIANA VIA EMAIL JULIANALOANS@GMAIL.COM
ATAU WHATSAPP +1 (678) 881 8428.

ANDA JUGA BISA HUBUNGI MR. WILSON VIA EMAIL wilsonkartika4@gmail.com

ATAU DIRI MELALUI EMILYKAYA36@GMAIL.COM

Reply
avatar
March 26, 2020 at 3:45 PM delete


W/A:::::::::::::::::::::::::+62 81617 547 646
Tel:::::::::::::::::::::::::::+62 81617 547 646
e_mail::::::::::::::::::::[aditya.aulia139@gmail.com]
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Nama saya Aditya Aulia saya mengalami trauma keuangan karena saya ditipu dan ditipu oleh banyak perusahaan pinjaman online dan saya pikir tidak ada yang baik bisa keluar dari transaksi online tapi semua keraguan saya segera dibawa untuk beristirahat saat teman saya mengenalkan saya. untuk Ibu pada awalnya saya pikir itu masih akan menjadi permainan bore yang sama saya harus memaksa diri untuk mengikuti semua proses karena mereka sampai pada kejutan terbesar saya setelah memenuhi semua persyaratan karena permintaan oleh proses saya bisa mendapatkan pinjaman sebesar 350jt di rekening Bank Central Asia (BCA) saya saat saya waspada di telepon saya, saya tidak pernah mempercayainya, agaknya saya bergegas ke Bank untuk memastikan bahwa memang benar ibu kontak sekarang mengalami terobosan pemanasan jantung dalam kehidupan finansial Anda melalui apakah itu atau apakah kamu ingin mengkonfirmasi dari saya? Anda bisa menghubungi saya melalui surat saya: {aditya.aulia139@gmail.com} dan juga Anda bisa menghubungi perusahaan ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY via: {mail:iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
COMPANY:ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY
W/A:::::(+44) 7480 729811
Tel....:::(+44) 7480 729811
e_mail:::[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
https://wordpress.com/view/iskandarlestari.wordpress.com

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive