Jho Low Dah Ubah Wajah Jadi Beruang??... Adoilaaaa...


NEGARA lokasi Low Taek Jho atau Jho Low, 38, dipercayai bersembunyi enggan memberi kerjasama kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk menangkap ahli perniagaan dalam buruan itu.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador berkata, sebaliknya pihak berkuasa negara terbabit memberi alasan tidak masuk akal, termasuk dakwaan Jho Low sudah membuat pembedahan wajah menyerupai beruang.

“Alasan yang diberikan kononnya dia (Jho Low) sekarang mengubah rupanya, alasan yang diberikan kepada saya dia mungkin sudah menjalani pembedahan mukanya dan menyerupai beruang.

“Muka dia sekarang sama dengan muka beruang, saya tak tahulah, tetapi kononnya dia dah mengubah rupa bentuk mukanya.

“Tetapi, dia terus berada di negara itu dan mendakwa kononnya dia susah nak dikesan, dia sekarang muka menyerupai beruang, dan ada kalanya apabila dia berjalan akan menyerupai tambadau (bahasa dialek Sabah bermaksud badak), jadi dari belakang bila kita lihat rupanya begitulah rupanya. Adakah logik alasan yang diberikan ini?” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita pada Majlis Penyampaian Surat Penghargaan Ketua Polis Negara (tolak rasuah) di Batalion 24 Pasukan Gerakan Am (PGA) Tawau, hari ini.

Yang turut hadir ialah Pengarah Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan Kententeraman Awam (KDNKA), Datuk Seri Acryl Sani Abdullah Sani; Pengarah Jabatan Pengurusan PDRM, Datuk Abd Rahim Jaafar; Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Omar Mammah dan Komander Briged Sabah (PGA), Senior Asisten Mancha Ata.

Mengulas lanjut mengenai laporan terbaharu Jho Low dikesan menggunakan pasport Cyprus, Abdul Hamid berkata, perkara itu bukan sesuatu yang baharu kerana ada negara tertentu yang menjual nilai kedaulatan dengan cara mudah termasuk menjual pasport.

“Ini kerana negara berkenaan memerlukan wang untuk ekonomi dan dia (Jho Low) ni perompak tegar telah mengambil kesempatan (eskploitasi).

“PDRM sedang menyiasat perkara ini dan sudah berhubung dengan pihak penguat kuasa antarabangsa dan saya tak perlu sebut siapa dia, untuk menjejaki sekiranya ada harta hasil rompakan wang negara kita dilaburkan atau digunakan untuk membeli apa-apa juga harta di sana,” katanya.

Katanya, polis sedang dalam operasi menjejak ke mana perginya wang dibelanjakan oleh perompak moden terbabit.

“Dia (Jho Low) memang berada di sana di tempat yang saya sebutkan tadi, dia memang dilindungi, satu pendekatan atau tindakan oleh negara berkenaan yang tidak bertanggungjawab, enggan memberikan kerjasama kepada kita.

“Dalam memerangi kes jenayah, sepatutnya kita dengan mana-mana negara pun kita harus bekerjasama dan bukan bertindak melindunginya sebab kes ada kaitan politik sebelumnya.

“Ini perbuatan jenayah, dia (Jho Low) merompak wang sebuah negara dan dia mendapat perlindungan di sebuah negara dan kita memohon kerjasama untuk menghantar dia balik ke sini.

“Tetapi, dia seolah-olah kebal pula dan mendapat perlindungan daripada pihak berkuasa negara terbabit,” katanya.

Ditanya mengenai sama ada PDRM sudah membuat permohonan ekstradisi terhadap Jho Low, beliau menjelaskan pihak polis sudah melakukan semua prosedur untuk membawa pulang ahli perniagaan yang menjadi buruan itu.

“Semuanya dah ada, semuanya dah kita buat tetapi kalau pihak itu tidak mahu menyerahkan kepada kita, kita tak boleh nak buat apa.

“Tetapi saya akan dedahkan satu ketika nanti apa yang mereka lakukan satu sifat, sikap, tindakan yang tidak bertanggungjawab.

“Saya bersangka baik dengan semua negara dalam hal-hal yang membabitkan jenayah, ini bukan ada kena mengena dengan politik, kaum atau agama sebaliknya membabitkan seorang perompak,” tegasnya lapor Harian Metro

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

3 comments

comments
anonymous
November 4, 2019 at 5:30 PM delete

jho lo beri USD or EURO,
mlysia beri AIR LIUR.

mane dorg nk LAYAN bosssss.
ptut DUIT jual KAPAL jho lo da bole REWARD jho lo blik k mlysia.

baghdadi pon US reward usd100j br bole mati.

Reply
avatar
Anonymous
November 4, 2019 at 6:34 PM delete

Celah mana PenDrive diletakkan sekarang ini..!?

3 tahun dah letak celah mana pendrive tuhh..!!

Fitnah Jijik MO1 = Cassy Tang dah terjawab akhirnya


Bekas CEO 1MDB Datuk Shahrol mengaku dialah MO2 yang disebut dalam laporan DOJ...dan paling mengejutkan lagi, MO1 yang selama ini kononnya adalah DSN rupanya rupanya tidak benar sama sekali.

MO1 sebenarnya adalah Casey Tang Bekas Pengarah Eksekutif 1MDB !!

AKHIRNYA SIAPA MO1 TERJAWAB SUDAH
SANG FITNAH JIJIK MUNAFIK CELAKA LAH..
PENGIKUT SI FITNAH JIJIK KENA TADAH
TANGGUNG DOSA FITNAH HARAMJADAH

Ternyata benar apabila DSN mengatakan mahkamah akan menjadi tempat segala kebenaran terungkai..akhirnya DSN bukanlah watak yg digelar sebagai MO1 dlm laporan DOJ itu.. dan

CELAH MANA PENDRIVE DISEMBUNYIKAN.!?

DSN juga bertanya mengenai 'pendrive' yg didakwa Charles Morais, adik Kevin Morais ada bukti kes 1MDB, SRC International dan mengapa abangnya dibunuh..!?

Najib berkata Charles dakwa memiliki satu 'pendrive' diterima dri Kevin dan ada bukti semua kes tersebut. Dng sokongan pemimpin DAP PKR dan PPBM, Charles mengadakan sidang media,beliau membuat Surat Akuan Sumpah dan mendakwa satu pendrive diterima drp Kevin yg ada bukti kes 1MDB, SRC International serta bukti mengapa Kevin dibunuh..!!

Lim Kit Siang membuat sidang media "Call for an international investigation into the murder of DPP Kevin Morais following the shock statutory declaration by his brother Charles who raised many disturbing questions" Kit Siang menuduh pembunuhan Kevin Morais ada kaitan dengan 1MDB/SRC.

"Persoalannya kini ialah di celah mana pendrive itu berada sekarang..!? Selepas tiga tahun ia masih tidak ditemui..!?

FITNAH MAKAN TUAN AKHIRNYA MENDAPAT
MO1 DITEMUI AKHIRNYA TERBONGKAR SUDAH
SEMPURNA SUDAH KERJA SANG FITNAH KEPARAT
KESIAN MACAI YG BODOH BEBAL KENA TADAH

Dan celakalah mereka yang menuduh, memfitnah dan menghina DSN selama ini..

Nasib bangsa ini sudah tidak dapat disandarkan kepada pemimpin melayu bersekongkol dng fitnah munafik....tidak menghargai sokongan orang melayu terhadap mereka.. pemimpin munafik ini tidak rasa takut dengan dosa fitnah jijik yang dijaja seluruh dunia.

Untuk menyedarkan pemimpin melayu fitnah jijik agar meninggalkan rasuah adalah sama mustahilnya untuk menyuruh orang melayu bawahan supaya jangan malas.

Kita kata mereka makan rasuah dan mereka kata kita pemalas...

Masa bertanding mereka mengharap undi melayu tetapi selepas menang mereka mahu menjaga yang bukan melayu... Pemimpin usang dan korup dan penipu tak diperlukan lagi dalam politik matang di Malaysia kini.

Apa penyakit agaknya yang sedang mereka hidapi ini?

Doa DSN termakbul hari ini, satu dr sekian banyak tuduhan dan fitnah kepada nya telah terungkai... Karma fitnah akhirnya kembali pada sang fitnah. Pada sang munafik fitnah jijik dan macai sang fitnah karma fitnah kamu sedang membaham diri sendiri akhirnya

Tegakkan Kebenaran, Hapuskan Kebathilan..

Pada Allah lah kita berserah diri, dan Allah lah sebaik baik pelindung...

ALLAHU AKBAR !!

#FORMULATURUNHARGA = BMF

Reply
avatar
Anonymous
November 4, 2019 at 7:55 PM delete

Jho low nie modal pakatan semburit sampai pru15 nanti...
Apa2 pon raykat dah nampak senario sebenar. Raykat skrg bukannya bodoh dgn mainan kata2 tun mangkuk dan anak2 buahnya.
Hutang dan perolehan yg telah dan akan disumbangkan oleh 1mdb nyata menguntung dan tak hairan tun mangkuk tak berani menjualnya.
Apa yg perlu dilakukan ialah tangkap dan berkas mastermind di sebaliknya. MO1..MO2..MO3 dah diketahui siapa orgnya dan sah bukan najib dan fitnah tun mangkuk serta konco2nya ttg siapa MO1 dah jelas menunjukkan bhw tun mangkuk penipu.
Benar kata org tua dulu2...siakap senohong gelama ikan duri..bercakap bohong lama2 mencuri. Tak heran berlaku!

Kebodohan tun mangkuk mencampuri hal ehwal negara lain serta sikap memburukkan kepimpinan mrk kononnya tun mangkuk akan dianggap wira oleh raykat akhirnya menyusahkan negara dan raykat khususnya.
Ko kacau presiden china...china membeli minyak sawit indonesia sedangkan dulu china akan membeli minyak sawit kita tanpa had.
Ada pon perjanjian baru lebih menguntungkan rakan2 dapigs dan tun mangkuk.
Ko kacau india...organisasi besar pengimport minyak sawit india bertukar kpd pembekal negara lain. Sudah tentunya negara indonesia.
Dpd rm1000 1tan dah jadi rm270 1tan. Betapa teruknya ekonomi dan kos sara hidup yg terpaksa ditanggung oleh peneroka dan pekebun kecil kelapa sawit angkara bangangnya diplomasi manusia yg berahi digelar harimau asia. Harimau asia yg dah tua dan kencing dah merata2.
Hancing....
Bangang....

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive