Anwar Tidak Perlu Sokongan PAS Untuk Ganti Dr M


Anwar Ibrahim sememangnya tidak memerlukan sokongan PAS untuk diangkat sebagai perdana menteri kelapan selepas kesemua ahli Parlimen parti Islam itu sebulat suara memberi sokongan terbuka kepada pimpinan Dr Mahathir Mohamad untuk menerajui Putrajaya sehingga habis penggal, kata penganalisis.

Hal ini kerana, kedua-dua pihak antara presiden PKR itu dan PAS mempunyai hubungan berbentuk ‘mutual hatred’ iaitu sikap saling membenci dan tidak memerlukan satu sama lain.

“Anwar sendiri tidak memerlukan sokongan PAS untuk menjadi perdana menteri kerana beliau sudah mempunyai sokongan mencukupi daripada PH (Pakatan Harapan) selaras dengan muafakat dalaman antara pemimpin PH,” kata Kamarul Zaman Yusof ketika dihubungi.

Tambah beliau, walau apa pun yang dibuat oleh Anwar untuk memenangi hati PAS tidak akan berjaya kerana ia dilihat berpendirian untuk tidak menyokong beliau.

“Ini kerana pendirian Anwar mengenai isu agama dan kebangsaan terlalu jauh berbeza dengan pendirian PAS.

“Tambahan pula kenaikan Anwar sebagai perdana menteri adalah bergantung kepada sokongan DAP, dan tidak ada jalan untuk PAS menerima DAP,” katanya.

Minggu lalu, enam ahli Parlimen BN dan kesemua 16 ahli Parlimen PAS tampil memberi sokongan agar Mahathir meneruskan mandat sebagai perdana menteri sehingga pilihan raya umum seterusnya.

Mereka dilaporkan berkata peralihan kuasa tidak membawa sebarang manfaat kepada negara.

Sementara itu, Mohamed Mustafa Ishak turut berpandangan sama dengan mengatakan PAS masih meragui keupayaan Anwar untuk mengawal DAP dalam kerajaannya nanti.

“Atau barangkali ia adalah satu pendirian yang telah ditetapkan oleh PAS sendiri. Justeru, Anwar perlu terus berusaha memujuk PAS sekiranya sokongan PAS diperlukan olehnya,” kata beliau.

Bagaimanapun, Mohamed Mustafa tidak menolak kemungkinan PAS bersikap sedemikian kerana tersinggung dengan tuduhan oleh Anwar terhadap parti itu, terutamanya melibatkan dakwaan PAS pernah menerima dana RM90 juta dari Umno.

“PAS mungkin amat tersinggung dan kecewa dengan tuduhan yang dibuat itu,” katanya merujuk kepada dakwaan Anwar, yang juga ahli Parlimen Port Dickson dalam sebuah forum di Nilai, Negeri Sembilan, pada April lalu, mendakwa mengetahui jumlah dana yang diterima pemimpin PAS dan identiti penerima serta akan mendedahkannya dalam masa terdekat.

Dakwaan itu disambut Presiden PAS Abdul Hadi Awang yang meminta Anwar mendedahkan identiti pemimpin PAS yang didakwa menerima dana 1MDB, hasil pemberian Umno.

Untuk rekod, tiada sebarang pendedahan dibuat sehingga hari ini... lapor FMT

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

3 comments

comments
December 25, 2019 at 7:08 AM delete

Nama: __ Hendi Zikri Didi
Kota: _______________ Malacca
pekerjaan: _ Pemilik bisnis
Setiap pemberitahuan: ____ hendidi01@gmail.com

Halo semua, harap berhati-hati tentang mendapatkan pinjaman di sini, saya telah bertemu banyak pemberi pinjaman palsu di internet, saya tipuan saya hampir menyerah, sampai saya bertemu seorang teman yang baru saja mengajukan pinjaman dan dia mendapat pinjaman tanpa stres, jadi dia memperkenalkan saya pada PERUSAHAAN PINJAMAN AASIMAHA ADILA AASIMAHA ADILA yang sah, saya mengajukan permohonan untuk Rm1, 3 juta. Saya memiliki pinjaman dalam waktu kurang dari 2 jam hanya dalam 1% tanpa jaminan. Saya sangat senang karena saya diselamatkan dari menjadi miskin dengan hutang. jadi saya menyarankan semua orang di sini membutuhkan pinjaman untuk menghubungi AASIMAHA dan saya meyakinkan Anda bahwa Anda akan mendapatkan pinjaman Anda.

Aplikasi / Pusat Kontak
E-mail: ._________ aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
WhatsApp ____________________ + 447723553516

Reply
avatar
January 9, 2020 at 11:53 PM delete

e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
WhatsApp Number::::::::::[+60]1123759663

email:::::::hafizulbin365@gmail.com
Name::::Hafizul Bin Haziq
Country:::Malaysia
[[[[di atas adalah data peribadi saya]]]]]
Kemarau kewangan saya berakhir pada bulan ini apabila saya fikir semuanya adalah urusan perniagaan dengan beberapa rakan saya di Kuala Lumpur beberapa bulan yang lalu perniagaan yang bernilai beberapa Rm785.000.00 yang keuntungannya sudah cukup untuk kita semua untuk berkongsi keuntungan tetapi akibat kegagalan perniagaan, kita semua mendapati bahawa kita mempunyai masalah kewangan yang sangat besar kerana saya tidak mempunyai wang untuk bergantung pada ketika perniagaan gagal kerana saya melabur semua saya dengan saya pada perniagaan jadi saya berada di sangat sangat maaf jadi saya terpaksa mencari bantuan kewangan saya sebenarnya telah ditolak oleh beberapa bank sebagai hasil dari kadar pinjaman mereka dan juga syarat mereka jadi saya terpaksa melalui beberapa blog sehingga saya datang menghadapi dengan Iklan Syarikat Ibu. saya menghubungi Ibu dengan segera selepas melalui beberapa proses yang sangat fleksibel permintaan pinjaman saya sebanyak Rm440.000.00 telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan pada keesokannya Lembaga Pengurusan Peminjaman Pinjaman dikreditkan saya tanpa menangguhkan berkat ini dari ibu yang dapat menyelamatkan anda hari ini dari apa-apa embarrazement kewangan anda menjadi ibu hubungi Ibu sekarang untuk pinjaman anda yang berubah e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY "ISKANDAR LENDERS"
[[[[Berikut adalah data peribadi saya]]]]
Country::::::Malaysia
Name::::::::Hafizul Bin Haziq
email::hafizulbin365@gmail.com
Telephone Number:[+60]1123759663
WhatsApp Number::::::::[+60]1123759663
e_mail:[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]

Reply
avatar
May 7, 2020 at 9:43 PM delete

instagram: Aasimahaadilaaloanfirm
twitter: ... aasimahaadilaahmedloanfirm
E-mel: aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com


salla Llâhu ‘alayhi wa sallam, nama saya Neni Syahir, saya adalah korban penipuan di tangan kreditor palsu. Saya kehilangan sekitar Rp.65.000.000 karena saya membutuhkan modal besar Rp. 5,5 miliar. Saya hampir mati, saya tidak punya tempat untuk pergi dan bisnis saya hancur, dan dalam proses itu saya kehilangan suami saya. saya tidak tahan lagi dengan hal ini. 4 November 2019 ini, saya bertemu dengan seorang teman lama di sebuah restuarant di Bandung yang memperkenalkan saya kepada seorang ibu yang baik, Ny. AASIMAHA ADILA MEMILIKI LOAN FIRM, yang akhirnya membantu saya mendapatkan pinjaman di sebuah perusahaan. Tolong, bantu saya untuk berterima kasih kepada ibu muslim yang memberikan pinjaman besar kepada pemilik perusahaan, pabrik burung hantu dan orang pribadi. Saya juga ingin menggunakan kesempatan ini untuk menasihati sesama orang Indonesia, Jika Anda ingin pinjaman modal besar, Anda dapat menghubungi mereka dan melihat situs web mereka Anda perlu tahu bahwa ada banyak scammers di blog ini yang tidak memiliki situs web di google map, saya menawarkan pinjaman dengan tingkat sangat rendah 1% dan saya mendapat pinjaman dalam 1 jam. .
Kontak Aplikasi pinjaman besar

E-mel: *******aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com
WhatsApp ::: ************ + 447723553516
Email saya; ***************** nenisyahir@gmail.com
Bismillâh ar-ra.hmân ar-ra.hîm

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive