Thursday, April 23, 2015

Satu undi untuk PAS, satu undi tolak GST.. gagal ditangkis dituduhnya PAS tak bertanggungjawab..


Jika pengundi di Rompin masih memilih BN pada hari pengundian, maka jelaslah mereka juga memilih untuk mengekalkan dan menyokong pelaksanaan GST.

“Kita percaya undi kepada Pas pada PRK Rompin ini adalah isyarat kepada kerajaan atau BN bahawa rakyat bukan sahaja di daerah ini tetapi di seluruh negara menolak cukai tersebut yang tidak mengenal miskin atau kaya.

“Slogan ‘Satu undi untuk Pas, satu undi tolak GST’ akan digunakan sebagai salah satu medium kempen dalam meraih sokongan pengundi yang rata-ratanya tiada seorang pun terkecuali daripada dikenakan cukai tersebut,” kata Timbalan Pengarah I PRK Parlimen Rompin.

Nak tangkis dia  tak mampu calon BN kata PAS tak bertangungjawab..

Beliau berkata, pelaksanaan GST oleh kerajaan adalah untuk mentrasformasikan negara sebagai sebuah negara maju menjelang 2020.

"Slogan PAS 'Satu Undi PAS, Satu Undi Tolak GST' adalah konotasi yang tidak bertanggungjawab, dan GST sebenarnya adalah satu transisi yang diusahakan oleh kerajaan (untuk menjadi negara maju)," katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis pecah tanah Dewan Semai Bakti di Felda Keratong 10 di Rompin, hari ini. 

Majlis itu dirasmikan Pengerusi Felda Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad, dan turut dihadiri Anggota Dewan Undangan Negeri Muadzam Shah Datuk Maznah Mazlan. 

Hasan, yang juga pemangku Ketua Umno Bahagian Rompin, turut berharap pengundi di Parlimen Rompin tidak terpengaruh dengan slogan tersebut. 

"GST sebenarnya, tidak memberi kesan yang besar kepada masyarakat kampung," katanya lapor The Malaysian Insider

Free Malaysia Today pulak melaporkan..

Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) tidak membebankan orang kampung, kata calon Barisan Nasional (BN) PRK Rompin, Datuk Hassan Ariffin. 

Katanya, orang kampung hanya akan merasa kesan GST apabila ke bandar untuk berbelanja.
“GST ini tidak ada kesan sangat kepada orang kampung melainkan mereka ke bandar membeli barang dan baju..itu baru ada kesan. 

“Restoran-restoran di Rompin mana ada jualannya RM500,000 setahun. Tak banyak. Di Rompin, mana ada kedai-kedai mencapai jualan begitu tinggi sebab luar bandar,” katanya dalam sidang media selepas Majlis Pecah Tanah Dewan Semai Bakti Felda Keratong 10 pada Khamis. 

Orang kampung tak terkesan dengan GST??.. nampak macam Ahmad Maslan II in the making laa...

Kedai-kedai di Rompin mungkin ada yang jualannya tidak mencecah RM500,000 .. tapi barang-barang yang ada dalam kedai-kedai di Rompin itu.. adakah ianya turun dari langit?

Belum jadi MP lagi dah cuba nak perbodohkan rakyat..


Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails