Friday, April 24, 2015

1MDB: Najib saman Harakah, Harakah pulak nak saman Najib..


20 Mac 2015 yang lalu...Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memfailkan saman fitnah terhadap Pengarah Urusan Harakah, Dr Rosli Yaakob dan Ketua Pengarang Portal Harakahdaily, Taufek Yahya berhubung isu dana 1MDB.

Najib memfailkan saman itu pada Rabu lalu menerusi Tetuan Hafarizam Wan & Aisha Mubarak di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini.

Writ saman itu diperoleh pemberita hari ini selepas peguam Fahmi Adilah yang mewakili Najib menyerahkan saman itu kepada Rosli dan Taufek di pejabat Harakah di sini.

Najib menamakan Rosli dan Taufek sebagai defendan pertama dan kedua.

Hari ini pulak.. Harakah pulak nak saman Najib..

Ahli politik, pengundi dan pembayar cukai mempunyai tanggungjawab untuk menulis berkaitan pengurusan wang 1Malaysia Development Bhd (1MDB) yang didakwa melibatkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak. 
Perkara ini dinyatakan dalam pernyataan pembelaan Harakah yang berdepan saman daripada Najib berhubung laporannya berhubung 1MDB, syarikat pelaburan negara hasil cetusan ilham perdana menteri. 
Pernyataan pembelaan itu dibuat oleh Pengarah Urusan Harakah Rosli Yaakop dan pengarangnya Taufek Yahya.

Pembelaan itu difailkan mereka berdua di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini.
Najib memfailkan saman pada 18 Mac, susulan tulisan berkaitan 1MDB dan anak tiri Najib, Riza Aziz lapor MalaysiakiniFollowers

Archive

Related Posts with Thumbnails