Sunday, December 14, 2014

Pemimpin UMNO di 'Bangsat' kan oleh Wira PERKASA


Bila pemimpin Pakatan Rakyat ataupun penyokong Pakatan Rakyat mengutuk pemimpin UMNO, maka adalah yang berkata ini Melayu bangang.. pemimpin bangsa sendiripun nak dikutuk..

Tapi sekarang pemimpin PERKASA yang racist sendiri melabel pemimpin Melayu sebagai 'Bangsat'.. kita tunggu apa macai nak kata..

Pemimpin Umno jadi sasaran ‘bangsat’ persidangan tahunan Wira PerkasaSayap Pemuda Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) di akhir Persidangan Tahunan mereka hari ini mensasarkan beberapa pemimpin Umno apabila melabelkan mereka sebagai "bangsat".

Ketua Wira Perkasa Irwan Fahmi Ideris ketika berucap dalam sesi penggulungannya mensasarkan, Ketua Pengarah Eksekutif Gerakan Kesederhanaan Global Datuk Saifuddin Abdullah, Ketua Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) Datuk Nur Jazlan Mohamed, dan Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin serta mempersoalkan sumbangan mereka terhadap komuniti Melayu di negara ini.

"Saya beri peringatan kepada Saifuddin, dahulu semasa jadi menteri apa yang dia buat, apa tanggungjawab dia? Apabila kita mempertahankan beberapa perkara kita dicemuh," katanya, merujuk kepada jawatan timbalan menteri pengajian tinggi yang pernah disandang Saifuddin.

"Nur Jazlan, dia bangsat. Dia binatang. Semasa di UDA, apa yang dia buat untuk bantu ekonomi Melayu?" kata Fahmi, merujuk kepada organisasi yang diketuai Jazlan sebelum ini.

Ketika mengulas berkenaan Khairy, Fahmi berkata pemimpin Umno itu seringkali tidak mengendah dan mempertahankan Melayu, namun apabila gereja diserang, beliau menjadi orang pertama tiba di lokasi itu.

"Waktu masjid diletakkan kepala babi, mana dia?" soal Fahmi.

Beliau turut mengingatkan pemimpin Umno, Perkasa mempunyai keahlian di seluruh negara dan ahli akan menolak pemimpin seperti mereka.

"Umno juga bermula dengan NGO. Dulu mereka melawan penjajah," katanya. "Sudah cukuplah kita dipergunakan, sampai bila kita nak macam ini," katanya.

Beliau juga memberi peringatan ketika kes mahkamah kalimah Allah, pemimpin Umno sendiri tidak kelihatan bersama-sama mereka bagi memperjuangkan perkataan suci umat Islam itu.

"Mana menteri yang duduk di Putrajaya, sekangkang dengan Istana Kehakiman? "Mereka tak nak bantu tidak mengapa, tapi jangan menyusahkan.

"Ahli kita ada di merata tempat. Pastikan kita tolak pemimpin macam ini," tambahnya lapor The Malaysian InsiderFollowers

Archive

Related Posts with Thumbnails