Sunday, December 7, 2014

Habislah Guan Eng.. Kain rentang sokong Kon Yeow jadi Ketua Menteri muncul di P. Pinang..


Pulau Pinang pada Jumaat lalu dikejutkan dengan kemunculan sekurang-kurangnya empat kain rentang dalam bahasa Inggeris yang tertulis Support Chow Kon Yeow For Next Chief Minister (Sokong Chow Kon Yeow sebagai Ketua Menteri seterusnya).

Kon Yeow yang merupakan Exco Pulau Pinang telah mengesahkan kemunculan kain rentang itu tetapi menyatakan bahawa bahan tersebut telah diturunkan.

Ketika dihubungi China Press, Kon Yeow menyatakan bahawa dirinya tidak mengetahui bagaimana kain-kain rentang tersebut boleh muncul di Pulau Pinang.


Tinjauan Malaysia Gazette di laman Facebook Kon Yeow mendapati banyak orang telah meninggalkan komen mengenai misteri kain-kain rentang tersebut.

Sesetengah orang berpendapat ia merupakan tindakan sabatoj, ada yang mendakwa ia dilakukan oleh parti lawan sementara tidak kurang juga menyatakan sokongan supaya Kon Yeow menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang.

Selain itu, ada pula yang menyatakan tidak kisah sama ada Lim Guan Eng atau Kon Yeow yang menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang.

Kon Yeow merupakan Pengerusi DAP Pulau Pinang dan hubungannya dengan Guan Eng sering menjadi buah mulut penduduk negeri tersebut ~ MalaysiaGazette

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails