Wednesday, December 10, 2014

Chegubard diminta keluar dari PKR dan masuk UMNO..


Kalau semua individu yang diangkat menjadi pemimpin dalam PKR berfikiran macam mamat ni.. maka samalah PKR dengan UMNO akhirnya..

Manakan tidak.. dalam UMNO kebanyakkan pemimpin itu dianggap maksum oleh kebanyakkan macai walaupun kesalahan yang dilakukan mereka itu jelas.

Apa yang dilakukan oleh pemimpin perlu dianggap betul walaupun tak betul dan salah.. kalau kritik jugak, alamatnya kena cantas semua projek-projek yang ada ditarik balik..

Selama ini aku sangka hanya dalam UMNO ada manusia yang diangkat sebagai pemimpin bersifat macam tu.. tapi dalam PKR pun ada rupanya..

Kritik manusia yang diangkat sebagai pemimpin saja.. itu dianggap sebagai satu kesalahan jadi anda perlu keluar PKR sertailah UMNO..

Apa punya sempit cara berfikir mamat ni?..

Kalau mahu semua ahli ikut saja cakap dan rentak pemimpin.. ambil lembu jadi ahli la Bro.. cucuk hidung kemudian heretlah kemana saja..

Laporan berkaitan..

Chegubard, keluarlah dari PKR dan masuk UMNOPETALING JAYA: Badrul Hisham Shaharin digesa berhenti menjadi duri dalam daging kepada Parti Keadilan Rakyat (PKR) atau keluar dan menyertai UMNO, kata Ahli Majlis Pimpinan Pusat, Angkatan Muda KEADILAN (AMK), Zafril Eusoff.

Katanya, tindak-tanduk Badrul Hisham yang lebih dikenali Chegubard lebih banyak merosakkan parti dan hubungan baik antara pimpinan tertinggi PKR.

Beliau berkata, ”kerja memecahbelahkan PKR ini adalah kerja UMNO. Jika Badrul Hisham mahu jadi perosak PKR, maka kami menyeru beliau agar keluar dari PKR dan menyertai UMNO, sambil menambah,

“PKR tidak memerlukan parasit seperti beliau.”

Menurutnya dalam satu kenyataan, AMK kesal dengan dakwaan Chegubard yang menuduh wakil rakyat PKR dan DAP menarik semula sokongan kepada Presiden, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail selaku calon Menteri Besar Selangor.

Chegubard juga mendakwa kononnya Mohamed Azmin Ali berperanan dalam keputusan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah melucutkan darjah kebesaran ‘Datuk’ Seri’ terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Zafril berkata, dakwaan Chegubard adalah tidak berasas serta telah dinafikan oleh wakil-wakil rakyat PKR serta DAP semalam.

“Dakwaan beliau ini dikitar semula dari kenyataan beliau sebelum ini yang bertujuan memecahbelah serta memalukan parti.

“Manakala serangan berterusan beliau terhadap Azmin pula adalah susulan dari dendam peribadi beliau yang gagal dalam percaturan politiknya untuk menyekat Azmin dari memenangi jawatan Timbalan Presiden PKR dalam pemilihan parti baru-baru ini,” ujarnya.

Sebelum ini ahli PKR yang digantung itu telah mendedahkan empat nama ADUN yang menarik balik surat akuan sokongan kepada Dr Wan Azizah.

Empat ADUN tersebut ialah Amiruddin Shari (Batu Caves), Mat Shuahaimi Shafiee (Sri Muda), Rajiv Rishyakaran (Bukit Gasing) dan Ng Sze Han (Kinrara).

Semua ADUN tersebut menandatangani surat akuan bersumpah pada 11 September 2014 lalu, dan mereka mengesahkan akan mematuhi apa sahaja keputusan yang diambil oleh Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah ~ Free Malaysia Today

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails