Monday, October 13, 2014

Pondok Polis runtuh dihempap pokok, dua anggota maut..


Ada yang terkorban rupanya dalam beberapa siri runtuhan yang melanda negara kita berikutan angin kuat dan juga hujan lebat dibeberapa negeri semalam.

Tiada yang terbunuh bilamana bumbung jejantas di Lebuhraya Perling-Pasir Gudang runtuh ketika hujan lebat melanda bandaraya Johor Baharu dalam kejadian yang berlaku kira-kira 4.30 petang semalam, hanya dua lelaki dan tiga wanita cedera.


Dan tiada juga yang dilaporkan terbunuh bilamana pentas pertunjukkan tattoo di Stadium Merdeka rosak teruk berikutan ribut petang semalam..


Tetapi andaikata kejadian berlaku ketika pertunjukan berlangsung ianya pasti memalukan negara kerana ianya disertai oleh 12 negara dengan 3,000 anggota tentera terlibat.

Kuala Lumpur International TATTOO 2014 bertempat di Stadium Merdeka ini dianjurkan oleh Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia dengan kerjasama dari Angkatan Tentera Malaysia telah dirasmikan oleh Menteri Pertahanan Malaysia, YB Dato' Seri Hishammuddin Tun Hussein.

Kalau runtuh masa Hishamuddin rasmikan tu.. tak tahulah nak kata apa.. mungkin akan ada PRK pula.. dan Pihak Berkuasa akan lebih berhati-hati dalam meluluskan sebarang struktur binaan..

Faham-faham sajalah negara kita ni.. selagi yang runtuh tu tak kena kepala kaum kerabat depa.. tak apa...

Tetapi angin yang kuat dan hujan yang lebat telah meragut nyawa dua anggota Polis..


Dua anggota polis maut dalam kejadian pokok tumbang yang menghempap kontena pondok polis akibat hujan lebat yang melanda sekitar ibu negara malam tadi.

Dua anggota polis yang maut dalam kejadian kira-kira jam 7 malam di Jalan Bellfield, Kampung Attap di ibunegara itu dikenali sebagai Konstabel Mohd Sharil Hisham Hashamdi, 25, dan Koperal Dzulkhairi Ahmad, 48. Mohd Sharil Hisham meninggal dunia di tempat kejadian manakala Dzulkhairi meninggal dunia dalam perjalanan ke Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Menurut Ketua Polis Daerah Dang Wangi ACP Zainol Samah, kedua-dua mangsa bertugas dengan Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur (IPPKKL) dan ditugaskan di lokasi berkenaan yang menjadi pejabat setor menyimpan barang kes.

Bercakap kepada pemberita di Zon Kritikal HKL, beliau berkata hujan lebat petang tadi menyebabkan sebatang pokok tumbang lalu menghempap pondok polis itu.

Zainol berkata Allahyarham Mohd Sharil Hisham berasal dari Sabah manakala Allahyarham Dzulkhairi berasal dari Kerinchi, Kuala Lumpur.

"Anggota keluarga kedua-dua mangsa telah dimaklumkan mengenai kejadian itu," katanya sambil menambah bedah siasat akan dilakukan hari ini.

Sementara itu, jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur memaklumkan operasi mengeluarkan mangsa melibatkan 28 anggota dari balai Sungai Besi dan Hang Tuah. - Bernama


Al-Fatihah buat yang terkorban!!

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails