Lepas MCA, Bekas rakan pulak nak kuburkan Anwar di Kajang...


Yang menariknya dalam menghadapi PRK Kajang ini, media-media tunggangan UMNO/BN tidak lagi mengguna pakai kaedah biasa yang dah basi mereka..

Biasanya dalam menghadapi setiap PRK jika yang bertanding itu DAP maka keluarlah laporan Ahli DAP berbondong-bondong keluar DAP..

Begitulah juga jika yang bertandaing dalam PRK itu PAS atau PKR, maka berbondong-bondonglah ahli-ahli parti tersebut keluar parti.

Paling hebat ialah ahli PKR, kalau dicampur semua ahli PKR yang dah keluar parti tu.. mungkin sekarang ni PKR tinggal Wan Azizah dan Anwar Ibrahim saja..

Mungkin awal lagi kot.. buat masa ini sasaran serangan peminpin UMNO/BN ialah Anwar Ibrahim dan juga Anwar Ibrahim saja...

Selepas MCA nak kuburkan Anwar di Kajang.. muncul pula laporan bekas rakan mahu Kajang menjadi kubur politik Anwar..

SHAH ALAM 16 Feb. - Kemunculan beberapa bekas rakan seperjuangan Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menawarkan diri sebagai calon Bebas untuk menentangnya dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang pada bulan depan menunjukkan banyak persoalan yang ditimbulkan sebelum ini, belum dijawab oleh Ketua Pembangkang itu.
Presiden Gerakan Reformasi Rakyat Malaysia (Reformis), Ramlan Abu Bakar berkata, perkembangan tersebut sebenarnya sesuatu yang baik kerana banyak agenda tersembunyi Anwar dapat didedahkan kepada rakyat.
Menurutnya, rakyat khususnya pengundi di DUN Kajang perlu tahu siapa diri Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu yang sebenarnya.
"Mereka boleh mendedahkan tentang diri Anwar, apa yang tersirat dan tersurat dalam agenda politik kotornya.
"Lebih ramai menjadi calon lebih bagus supaya tidak memberi laluan mudah kepada Anwar nanti," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
Ramlan, 50, yang pernah menyertai demonstrasi jalanan pada akhir 1990-an juga menawarkan diri sebagai calon Bebas pada PRK DUN Kajang, 23 Mac ini.
Selain Ramlan, Presiden Parti Bersatu India Malaysia, Senator Datuk Seri S. Nallakaruppan yang juga bekas rakan karib Anwar turut menawarkan diri bertanding menjadi calon Barisan Nasional (BN) pada PRK DUN Kajang.
Terbaru hari ini, bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Zaid Ibrahim melahirkan hasrat untuk bertanding sebagai calon Bebas di DUN Kajang.
Sehubungan itu jelas Ramlan, BN seharusnya menggunakan peluang tersebut untuk menentang Anwar habis-habisan.
"Biarlah Kajang menjadi kubur politik Anwar," katanya.

Ha..ha.. ha.. ramainya nak kuburkan Anwar kali ni..

Sebelum ini Khairy, lepas Khairy. PapaGomo pulak.. lepas PapaGomo. MCA pun nak kuburkan Anwar.. bacalah di SINI

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive