Klip Video Katy Perry Hina Islam..


Klip video terbaru Katy Perry mengundang kontroversi apabila dilihat cuba menghina Islam apabila salah seorang pelakon dalam video klip tersebut memakai rantai yang berbentuk kalimah Allah dan bertindak menghancurkan rantai tersebut.

Dalam video klip yang bertajuk Dark Horse itu, Katy berperanan sebagai Ratu Mesir yang mempunyai sihir dan menghancurkan jejaka-jejaka yang ingin menawan hatinya.

Salah seorang lelaki yang ingin menawan hatinya telah memakai rantai emas dengan lambang kalimah Allah, kemudian jejaka dan rantai tersebut dihancurkan menjadi pasir pada minit ke 1.15 hingga 1.17.

Klip video yang berdurasi 3 minit 44 saat itu menimbulkan persoalan apabila dilihat sengaja membuat satu penghinaan yang jelas yang menggambarkan seolah-olah kehancuran Allah dan agama Islam itu sendiri.Persoalannya, mengapa perlu ada kalimah Allah? Dan apakah motif sebenar yang ingin disampaikan melalui klip video ini?

Ribuan komen di klip vidoe ini telah diterima oleh umat Islam seluruh dunia menyatakan kekecewaan mereka terhadap apa yang dilakukan oleh Katy Pery di dalam lagu tersebut.


~ Rakyat News

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive