Kesavan buat laporan polis berhubung surat peletakan jawatan palsu


Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Hutan Melintang, S Kesavan membuat laporan polis hari ini berhubung satu surat peletakan jawatan yang mendakwanya meletak jawatan dan meninggalkan PKR, di Ibu Pejabat Polis Daerah Ipoh.

Terdahulu, Kesavan bersama Naib Presiden PKR, N Surendran, Adun Teja, Chang Lih Kang dan Adun Simpang Pulai, Tan Kar Hing berjumpa Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak, Datuk Seri S K Devamany berhubung isu itu.


Chang berkata Speaker memaklumkan surat peletakan jawatan itu palsu dan pihaknya akan membuat laporan polis berhubung isu tersebut.

Semalam, spekulasi mendakwa Kesavan meletakkan jawatan berdasarkan surat yang diedarkan kepada media.

Dalam surat itu, Kesavan menyatakan beliau keluar dari PKR serta merta kerana hilang keyakinan terhadap kepimpinan parti.

Kesavan yang bimbang tentang surat itu menyifatkan surat peletakan jawatan itu sebagai sabotaj oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

"Biar saya jelaskan bahawa saya masih setia kepada PKR dan Pakatan. Devamany berkata surat itu dihantar kepada pejabat Speaker, tetapi bukan daripada Kesavan.

"Pendirian kami selagi dia sendiri tidak menyerahkannya, kami tidak akan bertindak," katanya.

Pengarah komunikasi PKR, Fahmi Fadzil berkata Kesavan dilihat sebagai mangsa terbaru siri surat palsu dan kenyataan media yang direka bagi mengelirukan orang ramai dan mencemarkan imej parti ~ The Malaysian Insider

Gambar dari Twitter YB Chang Lih Kang

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive