Thursday, October 31, 2013

Siapa atur program yang memalukan Presiden PAS ini?


Sehari dua ini heboh dengan isu Presiden Pas menabur benih padi di sawah yang airnya dalam hingga mencecah kelutut.

Perlakuan tersebut kini menjadi bahan jenaka bukan saja di pihak Barisan Nasional malah kepada pihak penyokong PAS itu sendiri.


Di media media sosial seperti Facebook dan blog terutamanya penyokong UMNO/BN isu ini menjadi topik utama yang di perbincangkan sejak kemarin.

Ramai yang meluahkan perasaan kecewa terhadap ahli politik sama ada dari Umno dan Pas yang datang berlakon di ketika pilihanraya kecil sedang berlansung..

Namun begitu adakah Presiden dan beberapa orang pemimpin Pas yang terlibat ini patut di persalahkan?

Raong melihat dari satu sudut yang berbeza kerana bagi Raong sebenarnya Presiden Pas titak bersalah dalam hal ini kerana yang salah ialah orang yang susun program ni.

Presiden Pas orang laut bukan orang bendang... sudah penganjur menyuruh dia tabur benih diapun turutlah kerana beliau tidak mempunyai ilmu tentang sawah padi maka oleh kerana percayakan yang penganjur adalah orang yang arif tentang swah padi maka tidak salah beliau menurut saja

Dia tidak tahu untuk menabur benih air kena sedikit sebab yang suruh dia tabur itu orang Sungai Limau yang arif tentang penanaman padi...

Yang salah bukan Presiden Pas tapi orang Pas Sungai Limau yang menganjur program tersebut...

Sila sambung bacaan anda di ( SINI )

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails