Tan Sri Khalid Ibrahim dinamakan sebagai Menteri Besar Selangor.. diharap tiada yang kecewa..


Dengan pengesahan oleh Setiausaha Agong PKR ini bahawa Tan Sri Khalid dilantik semula sebagai Menteri Besar Selangor buat penggal yang kedua ini.. diharap tiada yang kecewa..

Tak perlu nak kecewa lebih-lebih, buat kerja seperti biasa.. jangan mengharu birukan lagi keadaan..

Pasti ada hikmahnya disebalik apa yang telah berlaku ini.. sebagaimana terserlahnya hikmah mengapa Pakatan Rakyat tidak ditakdirkan oleh Allah untuk menguasai Putrajaya..

Berikut Adalah Kenyataan Penuh Datuk Saifudin Nasution (Setiausaha Agong PKR)...

Parti KEADILAN Rakyat memanjatkan rasa syukur kami ke hadrat Allah SWT di atas kejayaan Pakatan Rakyat mempertahankan negeri Selangor dalam Pilihanraya Umum ke-13 baru-baru ini.

Kami juga ingin merakamkan ucapan terima kasih dan penghargaan kami dan rakan-rakan sekutu dalam Pakatan Rakyat terhadap para pengundi khususnya dan rakyat negeri Selangor amnya kerana telah memberikan kepercayaan mereka kepada Pakatan Rakyat untuk menerajui kerajaan negeri Selangor buat penggal yang kedua.

Bagi pihak KEADILAN, saya juga ingin merakamkan penghargaan kami kepada pimpinan Pakatan Rakyat negeri Selangor, juga kepada jentera ketiga-tiga Parti KEADILAN, PAS dan DAP yang telah bertungkus lumus dan penuh komited dalam amanah yang dipikul untuk memastikan kepercayaan rakyat Selangor terus diberi kepada Pakatan Rakyat.

Kejayaan ini juga disambut dengan penuh rasa tawaddhu’ dan rendah diri, terutama dalam proses untuk menamakan seorang Menteri Besar bagi memimpin kerajaan Pakatan Rakyat Selangor dalam pentadbiran negeri.

KEADILAN sesungguhnya amat berbesar hati dan menghormati sokongan oleh PAS dan DAP yang telah bersetuju supaya jawatan Menteri Besar Selangor dinamakan dari Parti KEADILAN Rakyat.

Berteraskan kepada prinsip konsensus dan rundingan serta semangat kesetiakawanan dan kerjasama yang selama ini telah tersemai dalam Pakatan Rakyat, KEADILAN telah mengangkat dua (2) nama dari kalangan Ahli Dewan Undangan Negeri KEADILAN yang berjaya memenangi kerusi mereka dalam pilihanraya umum Negeri Selangor baru-baru ini kepada pimpinan PAS dan DAP untuk dibincang secara bersama dengan KEADILAN bagi memilih salah seorang daripada mereka untuk dinamakan sebagai Menteri Besar Selangor.

PAS dan DAP, menerusi Presidennya Yang Berhormat Dato Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang dan Setiausaha Agungnya Yang Amat Berhormat Tuan Lim Guan Eng masing-masing telah bersetuju supaya Yang Berhormat Tan Sri Dato’ Seri Abdul Khalid bin Ibrahim, Ahli Dewan Undangan Negeri Pelabuhan Klang untuk diangkat sebagai Menteri Besar Selangor dan meneruskan khidmat cemerlang beliau menerajui pentadbiran kerajaan Negeri Selangor sebelum ini.

KEADILAN dengan ini menyeru supaya keseluruhan rakyat Negeri Selangor khususnya dan rakyat Malaysia amnya untuk terus menggembeling semangat kerjasama dan setiakawan antara satu sama lain tanpa mengira agama, bangsa dan warna kulit yang telah selama ini ditunjukkan, bagi terus memastikan agenda perubahan rakyat dapat diteruskan bersama-sama dengan Pakatan Rakyat.

Sekian, terima kasih.


SAIFUDDIN NASUTION ISMAIL 
SETIAUSAHA AGUNG
PARTI KEADILAN RAKYAT

Aku tahu Tan Sri Khalid ni kedekut orangnya.. tapi kedekut kepada Ahli Parti sendiri lebih baik dari dia kedekut kepada rakyat..

Lagipun.. aku ni kan orang PKR  Permatang Pauh.. Ketua Cabang aku ialah Datuk Seri Wan Azizah .. alaaa.. Presiden PKR tu.. oleh itu apa saja keputusan dia aku sokong!!

Orang PKR Selangor jangan marah yaaa....

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive