Mak Aih!!! Tamaknya Menteri Besar Pahang ni...


Dengan melantik diri sendiri sebagai EXCO kepada 6 portfolio yang ada akan menjadikan Menteri Besar Datuk Seri Adnan Yaakob sebagai Menteri Besar yang paling banyak jawatan dalam dunia..

Enam Exco itu ialah Jawatankuasa Hal Ehwal Agama Islam dan Pelajaran; Jawatankuasa Pelaburan dan Perindustrian, Jawatankuasa Hal Ehwal Orang Asli dan Kebajikan Masyarakat, Jawatankuasa Badan-badan Bukan Kerajaan, Jawatankuasa Perancangan, Kewangan, Tanah, Perhutanan dan Sistem Penyampaian Awam, dan Jawatankuasa Khas Perpaduan.

Samada beliau tidak mempercayai lain-lain YB, takut kepada bayang-bayang sendiri atau sememangnya tamak, gila kuasa atau yakin bahawa hanya beliau yang mampu mengendalikan kesemua Jawatankuasa itu hanya beliau yang tahu..

Adnan Yaakob pegang 6 portfolio 20

KUANTAN - Menteri Besar Datuk Seri Adnan Yaakob hari ini mengumumkan senarai portfolio Anggota Jawatankuasa Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (Exco) Pahang.

Adnan sendiri mempengerusikan enam jawatankuasa iaitu Jawatankuasa Hal Ehwal Agama Islam dan Pelajaran; Jawatankuasa Pelaburan dan Perindustrian; Jawatankuasa Hal Ehwal Orang Asli dan Kebajikan Masyarakat; Jawatankuasa Badan-badan Bukan Kerajaan; Jawatankuasa Perancangan, Kewangan, Tanah, Perhutanan dan Sistem Penyampaian Awam; dan Jawatankuasa Khas Perpaduan. Datuk Mohd Sharkar Shamsuddin (Pengerusi Jawatankuasa Kebudayaan dan Pelancongan) Datuk Mohd Soffi Abd Razak (Pengerusi Jawatankuasa Kemudahan Asas dan Alam Sekitar).

Datuk Wan Rosdy Wan Ismail (Pengerusi Jawatankuasa Perumahan dan Perbandaran)

Datuk Shafik Fauzan Sharif (Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar, Pertanian dan Industri Asas Tani).

Datuk Shahiruddin Ab Moin (Pengerusi Jawatankuasa Koperasi, Keusahawanan dan Kepenggunaan)

Datuk Abu Bakar Harun (Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Felda)

Datuk Mohd Johari Hussain (Pengerusi Jawatankuasa Belia dan Sukan)

Norol Azali Sulaiman (Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Sumber Manusia dan Tugas-tugas Khas)

Datuk Shahaniza Shamsuddin (Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita dan Keluarga, Komunikasi dan Multimedia)

Syed Ibrahim Syed Ahmad (Pengerusi Jawatankuasa Dakwah Islamiah dan Tugas-tugas Khas). - Bernama

Tak apalah.. kita kena berbaik sangka dengan tindakan pemimpin UMNO yang nyaris hilang telinga ni.. Kemungkinan besar beliau yakin bahawa kenyataan Mahathir di ( SINI ) adalah benar.. oleh itu semua jawatan terpaksa dipegangnya..
Previous Post Next Post