Selain dari takut debat.. Najib juga takut bendera rupanya.. ini buktinya..


Umum mengetahui bahawa debat adalah satu perkara yang ditakuti oleh Presiden UMNO, Najib Tun Razak, ini berikutan berbagai alasan yang dikemukakannya untuk mengelakkan dari berdebat terutamanya dengan Anwar Ibrahim.

Fobia tersebut dipercayai berpunca dari faktor kurang bijak yang tertanam dalam dirinya lagipun meningkatnya beliau dalam politik hanyalah disebabkan oleh faktor bapanya bukannnya kebijaksanaan dirinya.

Bagaimanapun menjelang Pilihanraya Umum yang ke 13 ini terdedah satu lagi perkara yang ditakuti oleh Najib selain dari Rosmah dan Debat..

Nampak tak?.. Habis bendera dicuri oleh macai Najib
Ianya adalah bendera parti.. Ini terbukti bilamana bendera-bendera PKR yang dinaikkan di dalam kawasan Parlimen Pekan telah hilang secara tiba-tiba..

Kehilangan ini dipercayai dilakukan oleh macai-macai UMNO Bahagian Pekan yang Najib sendiri merupakan Ketua Bahagian UMNO tersebut..

Berikutan itu satu laporan Polis telah dibuat oleh calon bagi Parlimen Pekan (gambar bawah) terhadap Najib..


Kenyataan Media

13 April 2013

Laporan Polis Terhadap Datuk Seri Najib Razak dan UMNO Bahagian Pekan di atas tindakan tindakan mencabut dan menghilangkan bendera Parti Keadilan Rakyat

Parti Keadilan Rakyat tampil membuat laporan polis terhadap tindakan tidak demokratik dan profesional para pendokong UMNO di Parlimen Pekan yang bertindak membuang , mencabut dan menghilangkan bendera Parti Keadilan Rakyat di beberapa tempat termasuk di Simpang Paloh Hinai dan di sekitar Felda Chini dan Felda Chini Timur.

Selaku Ketua UMNO Bahagian Pekan Datuk Seri Najib dan UMNO Bahagian Pekan wajib bertanggungjawab terhadap tindakan tidak berakhlak dan bermoral ahli-ahli dan pendokong mereka yang mengambil tindakan tersebut.

Sebagai parti yang bertanding di P 85 Pekan, adalah menjadi kewajaran kepada jentera kami menjalankan kempen dengan memasang bendera di lokasi yang strategi. Tetapi malangnya tindakan tidak demokratik pendokong UMNO telah menimbulkan kerugian kerana bendera-bendera tersebut adalah dibeli dan hilang begitu sahaja.

Pihak kami memohon agar tindakan diambil oleh pihak polis kepada Datuk seri Najib Razak, selaku Ketua UMNO Bahagian Pekan dan UMNO Bahagian Pekan terhadap tindakan tidak bermoral tersebut dan meminta pihak polis tidak bertindak dwi-standard.

Sekiranya Datuk Seri Najib Razak selaku Ketua UMNO Bahagian Pekan gagal mengawal ahli-ahli dan pendokong UMNO Pekan daripada tindakan tersebut maka adalah membukti kegagalan beliau dan kewajaran kepada beliau menarik diri daripada menjadi calon P85 Pekan.

Kami juga memohon agar pihak polis mengambil inisiatif lebih tinggi agar tindakan 'sebodoh' itu dapat dihentikan oleh para pendokong dan penyokong UMNO yang dilihat semakin tertekan terhadap kekuatan Parti Keadilan Rakyat dan Pakatan Rakyat dalam PRU 13 ini.

Pakatan Harapan Rakyat!

FARIZ MUSA

Penyelaras P 85 Pekan
Parti Keadilan Rakyat

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive