Kamalia buktikan dirinya lebih berani dari kebanyakkan pemimpin lelaki UMNO..


Tindakan Naib Ketua Wanita Umno Datuk Kamilia Ibrahim membuat keputusan untuk bertanding sebagai calon Bebas membuktikan bahawa beliau sendiri adalah jauh lebih berani dari lain-lain pemimpin UMNO yang tidak dicalonkan.

Sejurus sahaja disahkan sebagai calon, beliau juga mengumumkan keluar Umno dan melepaskan semua jawatannya dalam parti Melayu itu.

Meskipun beliau seorang wanita namun sifat berani yang ditunjukkannya itu sebenarnya meletakkan beberapa orang pemimpin lelaki UMNO menjadi lebih wanita dari dirinya.

Beberapa orang lelaki yang menjadi pemimpin UMNO yang namanya tidak tercalon dilaporkan hanya berani menyuarakan kononnya mereka akan tetap bertanding dalam PRU13 ini biarpun sebagai calon Bebas.

Malah ada yang dilaporkan menagis teresak-esak di dalam sebuah Masjid setelah selesai solat Jumaat baru-baru ini.

Namun bila memikirkan salah laku mereka yang akan dibongkar jika mereka bertindak melawan arahan pimpinan tertinggi UMNO..

Mereka hanya mampu menggigit jari...

Kamalia Ibrahim keluar Umno, tanding bebas 

Naib Ketua Wanita Umno Datuk Kamilia Ibrahim membuat keputusan mengejutkan dengan bertanding sebagai calon Bebas di Kuala Kangsar.

Beliau akan menentang calon partinya dari BN sendiri Datuk Wan Mohammad Khairil Anuar Wan Ahmad dan Idham Lim (PAS) dalam pertembungan tiga penjuru.

Sejurus sahaja disahkan sebagai calon, beliau juga mengumumkan keluar Umno dan melepaskan semua jawatannya dalam parti Melayu itu.

Selain naib ketua wanita Umno, Kamilia juga melepas jawatan sebagai ahli Majlis Tertinggi Umno dan ketua Wanita Umno Kuala Kangsar.

Manakala Bernama melaporkan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai berkata, Kamilia dipecat dari parti itu kerana bertanding sebagai calon Bebas.

Kamilia kelmarin berkata, beliau kecewa dengan “penghinaan” yang ditunjukkan BN dengan tidak meletakkan pemimpin tertinggi dari sayap parti iu sebagai calon.

Malah, tindakan itu menunjukkan bahawa BN tidak memberi pengiktirafan sewajarnya ke atas sumbangan pemimpin tertinggi wanita, beliau dilapor sebagai berkata.

Datuk Seri Najib Razak bagaimanapun berkata tidak timbul soal beliau tidak diberi tempat kerana beliau sendiri menolak tawaran bertanding DUN Bukit Chandan.

Dalam pilihan raya umum lalu veteran wanita Umno Datuk Seri Rafidah Aziz mengalahkan Dr Khairuddin Abdul Malik dengan majoriti 1,458 undi di Kuala Kangsar ~ Malaysiakini

Gambar-gambar sekitar penamaan calon Parlimen Permatang Pauh sila lihat di SINI

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive