1,000 Ahli PKR Permatang Pauh keluar PKR?.. Dei Samy!!.. dah berapa kali lu keluar PKR ha?


Sebagaimana khabar angin yang tersebar semalam di Permatang Pauh, hari ini ianya menjadi kenyataan di mana telah dilaporkan kira-kira 1,000 Ahli PKR Permatang Pauh keluar PKR..

Sebuah Blog Pro UMNO yang dikendalikan oleh Encik Pisau Suka Hiris melaporkan..

Sekarang di Safira Club Seberang Jaya,Permatang Pauh berlangsung program keluar parti oleh seribu ahli PKR India. Program anjuran Ponnusamy pembantu khas Anwar Ibrahim ,katanya Anwar terlalu banyak berbohong kepada masyarakat India.

Berasa tertipu atas perjuangan palsu yang sering dilaungkan oleh PKR dan Anwar ,masyarakat India kini sedar hanya BN sahaja yang mampu untuk membela kaum India.

Ini adalah kesan daripada dasar 1Malaysia yang baik dan membuktikan dapat diterima oleh kesemua masyarakat berbilang kaum.Permatang Pauh sekarang ini bagai dilanda satu fenomena baru apabila melihat perubahan dan kebangkitan rakyat yang sudah jelik dengan retorik politik gampangan pakatan.

Perkembangan seperti ini turut dapat dilihat dikalangan penyokong PAS yang sudah berkerat rotan tidak akan sesekali bersekongkol dengan Anwar dan ada dikalangan mereka turut sama bergotong royong menaikkan bendera BN di sekitar Permatang Pauh.

Turut serta didalam program ini adalah Calon Parlimen Permatang Pauh Dr Mazlan dan juga calon DUN Seberang Jaya Datuk Nasir.

N Ponnusamy ialah lelaki berbaju biru muda dalam gambar diatas

Ok.. ini jawapan dari Pengarah Komunikasi PKR Cabang Permatang Pauh mengenai perkara ini..

Perlu diketahui bahawa hanya seorang sahaja Pembantu Khas yang Datuk Seri Anwar Ibrahim ada, beliau adalah Saudara Zainol Abidin Bin Saad bukannya N Ponnusamy.

Jawatan bagi Pembantu Khas kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi Kaum India adalah satu jawatan yang tidak rasmi dan ianya adalah jawatan yang dilantik oleh Ponnusamy untuk dirinya sendiri.

Dan jawatan ini langsung tidak wujud dalam Carta Organisasi PKR, baik Permatang Pauh mahupun PKR Pusat oleh itu ianya bukanlah satu jawatan yang sah.

Selain itu.. Ini adalah kali ketiga Ponnusamy mengistiharkan dirinya keluar PKR, kali yang pertamanya ialah ketika Pilihanraya Kecil Permatang Pauh sedang berlangsung.

Beliau dan beberapa orang kawan-kawannya telah mengumumkan keluar dari PKR kerana kecewa dan hilang kepercayaan terhadap pimpinan Anwar Ibrahim kononnya...

Kali kedua, beberapa bula yang lalu.. kali ini beliau telah mengumumkan beliau berserta 200 orang Ahli PKR Permatang Pauh keluar PKR dan menyertai DAP kerana kecewa dengan sikap Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang ketika itu Datuk Mansor Othman..

Menurutnya beliau kecewa kerana Datuk Mansor langsung tidak memperdulikan akan nasib masyarakat India kononnya, oleh itu beliau mengumumkan keluar PKR..

Kali yang ketiga ialah hari ini 28 April 2013 sempena PRU13 pula.. dalam satu program di Safira Club Seberang Jaya, Permatang Pauh.

Beliau mengumumkan keluar PKR sekali lagi hari ini bersama-sama 1,000 ahli PKR berbangsa India, sebab beliau keluar kali ini menurutnya ialah kerana Anwar terlalu banyak berbohong kepada masyarakat India.

1,000 Ahli PKR berbangsa India juga tidak ujud dalam senarai Ahli PKR Permatang Pauh, kerana jumlah Ahli PKR berbangsa India yang ada hanyalah sekitar 500 orang sahaja...

Setiap kali beliau mengumumkan dirinya keluar PKR, N Ponnusamy tidak pernah diterima kembali bagi menyertai PKR.. oleh itu kejadian yang berlaku hari ini adalah satu pembohongan semata-mata...

Atau dalam lain ayat.. skrip lama dikitar semula...


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive