Terdesak nak kekal berkuasa, UMNO berkempen hingga ke dalam jamban..

Kebelakangan ini kita sering melihat berbagai-bagai kaedah digunakan oleh pemimpin-pemimpin UMNO dan juga macai-macai UMNO untuk mempengaruhi undi dari rakyat..

Pemimpin-pemimpin UMNO berkempen dengan menabur janji dan melaksanakan projek-projek yang melibatkan wang pembayar cukai yang telah dianggap sebagai wang milik UMNO.

Macai-macai UMNO juga turut bersama membantu kempen tersebut dengan kaedah yang ditentukan oleh pemimpin-pemimpin UMNO bagi mereka jalankan.

Selaras dengan kenyataan Tun Mahathir yang mengatakan hanya manusia bodoh yang kini bersama UMNO, macai-macai UMNO jarang dilihat berkempen untuk menerangkan apa manifesto UMNO/BN untuk rakyat jika UMNO/BN diberikan undi untuk berkuasa kembali pada PRU13 ini..

Macai-macai ini digalakkan berkempen melalui keganasan.. contoh keganasan yang terbaru sila lihat di ( SINI ).

Berikut adalah pendedahan kempen yang dijalankan oleh macai UMNO selain dari kempen keganasan yang dinyatakan di atas itu..

PROPAGANDA parti perkauman, Umno/BN sangat mudah untuk dikenal pasti. Ia menggunakan sentimen 3R iaitu Race, Royal, and Religion (Bangsa, Raja dan Agama) untuk menarik sokongan orang Melayu kepadanya.

Lihat sahajalah, isu-isu 3R yang diulang siar berulang kali dalam media-media kongkongan Umno/BN. Menarik kali ini, salah seorang sahabat pembaca mengirimkan beberapa keping gambar menunjukkan taktik terbaru Umno/BN berkempen dan memainkan sentimen bangsa Melayu di dalam jamban kah kah kah...

Menurut pengirim, gambar ini diambil di dalam sebuah jamban Masjid Parit Jelutong, Parit Raja, Batu Pahat, Johor yang terletak hanya beberapa meter dari rumah YB Dato Aziz Kaprawi (ADUN BN Parit Raja).

Kita faham, mesej propaganda ini ditujukan khas buat orang-orang Melayu Islam yang menggunakan jamban masjid. Tentu sekali jarang orang bukan Islam akan menggunakan jamban masjid.Untuk melihat apa yang diconteng di dinding jamban itu dengan lebih jelas sila lihat di ( SINI )

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive