Surat Arahan Sulit PKR tersebar?


Menurut macai UMNO yang menyebarkan dokumen ini, ini adalah arahan sulit yang telah dikeluarkan oleh Parti Keadilan Rakyat khusus bagi menghadapi pilihanraya ke 13 ini..

Dalam arahan berikut ahli-ahli PKR pada peringkat pertama dikehendaki untuk wujudkan kekecohan di pusat mengundi supaya 'crowd' berasa kurang senang dan kecewa dengan kelemahan pengurusan Pusat Mengundi.

Manakala pada peringkat kedua pula on line media akan melaksanakan tugas selanjutnya iaitu menimbulkan rasa marah bermula pukul 1.00 tengahari..

Kononnya menurut surat arahan yang diminta sebarkan oleh macai UMNO ini, sepuluh Kawasan Parlimen yang pelu ditimbulkan kekecohan.

Kawasan tersebut ialah Gombak, Lembah Pantai, Permatang Pauh, Setiawangsa, Wangsa Maju, Bagan Serai, Bukit Katil, Muar, Pandan dan Sabak Bernam..


Hmmm... Aku ialah AJK Cabang Permatang Pauh (P044), jawatan.... tak payah sebutlah..

Oleh kerana Permatang Pauh juga turut tersenarai dalam Kawasan Parlimen yang perlu ditimbulkan kekecohan seperti surat yang macai UMNO sebarkan itu, sepatutnya aku dah dapat surat arahan itu..

Tapi malangnya hingga ke hari ini, biarpun kami bermesyuarat pada setiap bulan dengan di Pengerusikan oleh samada Presiden PKR sendiri iaitu Datuk Seri Wan Azizah ataupun Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, Datuk Mansor Othman hingga sekarang aku tak pernah terima arahan seperti yang didakwa oleh macai UMNO itu..

Timbulkan kekecohan di Permatang Pauh itu adalah arahan paling bodoh yang aku nampak dari surat yang disebarkan oleh macai UMNO itu..

Sebabnya kami yakin kami akan menang.. jadi untuk apa ditimbulkan kekecohan??

Dan aku juga setuju dengan saranan UmnoWorld buat macai UMNO itu.. kalau surat itu bukan rekaannya sendiri sila laporkan kepada pihak Polis...

Jika tidak.. kita anggaplah surat tersebut hanyalah fitnah semata-mata yang disebarkan oleh seorang badut bagi menghiburkan kita semua..

Surat tersebut telah ditemui di SINI
Previous Post Next Post