Parlimen Bubar hari ini?.. Ini jawapan dari Pejabat Perdana Menteri


Tersebarnya gambar di atas dilaman-laman Blog dan FaceBook hari ini menjadikan alam cyber ini gawat dengan cerita kononnya Najib akan membubarkan Parlimen hari ini..

Aku sendiri yang sedang memandu untuk keluar makan tengahari hari ini dihujani dengan SMS dan panggilan telefon dari ramai sahabat yang bertanya 'Benarkan Parlimen akan dibubar hari ini?".

Ada yang aku jawab.."Entah.. Najib tak bagitahu aku lagipun...."

Ada yang aku berikan jawapan "Asal Najib pergi jumpa Agung saja.. Parlimen nak bubar..  Asal Najib pergi jumpa Agung saja.. Parlimen nak bubar.. adoiii letih..."

Makan tengahhari hari ini pun sambil menjawap telefon..

Oleh kerana Najib sendiri masih terketar-ketar untuk membubarkan Parlimen ini telah menyebabkan Pejabat Perdana Menteri mengeluarkan kenyataan menafikan bahawa perdana menteri Datuk Seri Najib Razak membubarkan Parlimen hari ini.

“Khabar angin yang menyatakan Parlimen akan dibubarkan hari ini, oleh Perdana Menteri (Datuk Seri) Najib Razak) tidak benar sama sekali,” kenyataan pejabat berkenaan.

Kenyataan itu disiarkan di Twitter pada kira-kira jam 1 petang, selepas khabar angin berkenaan tersebar luas melalui SMS dan juga di laman sosial.


Jika didengar betul-betul apa yang Najib cakap semasa membentangkan kad laporan syok sendiri mengenai Program Transformasi Ekonomi (ETP) dan Program Transformasi Kerajaan (GTP) semalam.

Jelas dia dah kata.. beliau memerlukan masa tambahan untuk melaksanakan Program Transformasi Ekonomi (ETP) dan Program Transformasi Kerajaan (GTP)itu..

Takkanlah 19 March 2013 dia bentang laporan hari ini 20 March 2013 dia nak bubar Parlimen kot...

Tujuan Najib masuk Istana Negara pagi tadi tu.. dah dia nyatakan semalam...dia perlukan masa tambahan.....

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive