Macai UMNO ceroboh dan pasang bendera Barisan Nasional di Markas PAS..

Semakin hampir dengan Pilihanraya semakin banyak provokasi yang hanya dilakukan oleh manusia tidak bertamaddun dilakukan oleh macai-macai UMNO terhadap Pakatan Rakyat.

Di Felda mereka menghalang maklumat disampaikan kepada para Peneroka oleh Pengerusi ANAK dan juga Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim. Mesyuarat mengenai perancangan tersebut sila lihat di ( SINI )

Semalam pula telah dilaporkan bendera-bendera PAS yang berjumlah hampir 200 helai telah dicabut dan dibuang ke dalam parit oleh macai-macai UMNO.

Bendera tersebut telah dipasang oleh para petugas disepanjang jalan menuju ke tapak Himpunan Kebangkitan Rakyat -PAS Ganti Umno Kali Ke-7 (PGU7.0) di Kuala Nerus … sila baca di ( SINI )

Ini pula satu lagi bentuk provokasi yang dilakukan oleh macai-macai UMNO…

Menurut seorang sahabat yang mengirimkan gambar-gambar ini, macai-macai UMNO telah memasang bendera-bendera Barisan Nasional di markas PAS.

Kejadian tersebut dilaporkan telah berlaku di Markas PAS Cawangan Shahbandar, Pekan, Pahang negeri asal Perdana Menteri Malaysia.

Bayangkan jika ada petugas PAS yang menanggalkan bendera-bendera ini, sudah pasti kekecohan akan berlaku dan PAS pasti akan dipersalahkan oleh media tunggangan UMNO/BN.

  Mereka mendakwa diri mereka adalah pejuang kepada Bangsa Melayu dan juga Agama Islam di negara ini..

Melayu jenis apakah yang mereka perjuangkan?.. hingga tidak tahu menghormati malah mencabul hak orang lain sedangkan Bangsa Melayu terkenal dengan adab dan sopan santunnya..

Islam apakah yang mereka perjuangkan sedangkan tiada ajaran dalam Islam yang membenarkan kita menceroboh hak individu lain?


Apa bezanya tindakan macai-macai UMNO ini dengan tindakan pihak Zionist di negara haram Israel?

Di Israel, puak Zionist menjadikan tanah dan juga rumah milik rakyat Palestine sebagai hak milik mereka.. di Malaysia pula macai UMNO pula mahu menjadikan markas PAS sebagai milik mereka..
 

Terima kasih buat achek9546 yang sudi mengirimkan gambar-gambar ini..

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive