Tarian separuh bogel di IPD Shah Alam... Ini jawapan Ketua Polis Selangor..


Tersebarnya gambar penari separuh bogel sedang beraksi di atas dilaman FaceBook dan juga Blog menyebabkan pihak Polis Di Raja Malaysia, khususnya dari IPD Shah Alam dihujani kritikan.

Gambar tersebut telah dirakamkan di Majlis Malam Mesra, Sekalung Budi, Segunung Intan Jabatan Siasatan Jenayah IPPD Shah Alam.

Ada yang meminta penjelasan dari pihak Polis dan ada juga yang tanpa memberi peluang kepada pihak Polis menjelaskan keadaan terus mengkritik pihak Polis.

Malah oleh kerana gambar di atas disiarkan oleh kebanyakkan Blog-blog Pro Pakatan Rakyat maka secara automatik Blog-blog Pro UMNO mendakwa ianya adalah gambar super impose yang dilakukan oleh penyokong Pakatan Rakyat untuk memburuk-burukkan pihak Polis.

Bagaimanapun tuduhan  Blog-blog Pro UMNO itu terjawab bilamana ada individu yang mengambil inisiatif untuk bertanya kepada Ketua Polis Selangor, Datuk Tun Hisan Tun Hamzah melalui laman FaceBook beliau.

Beliau melahirkan rasa terkejut bila melihat gambar tersebut dan berjanji akan menyiasat perkara tersebut kerana menurutnya ini adalah satu pelanggaran tata susila PDRM dan mengucapkan terima kasih atas maklumat yang disampaikan kepadanya.

Dan setelah beberapa jam berlalu sekali lagi beliau mengeluarkan kenyataan hasil dari penyiasatannya mendapati "Pihak polis yg hadir (JSJ Shah Alam) juga terperanjat dgn pihak kebudayaan (mlm di Intekma) itu yg tlh membuat "show" sedemikian, namun tindakan disiplin terhadap mereka yg bertanggung jawab &cuai dlm menganjur. Polis Selangor tidak sekali kali menyokong kemungkaran sebegitu. Harap maklum."

Printscreen dari FaceBook Aszfia Haris

Itu penjelasan Ketua Polis Selangor...

Tahniah buat Tun Hisan.. dalam kesibukannya beliau masih punya masa untuk melayan persoalan yang ditimbulkan..

Kesimpulannya disini ialah.. mereka manusia dan kita juga manusia.. yang membezakan antara mereka dan kita hanyalah uniform yang mereka pakai..

Sebagai manusia, cuai adalah sebahagian dari sifat semula jadi yang ada dan kita juga tidak mungkin lari dari kesilapan kerana kita manusia bukanlah sempurna.. jadi janganlah belasah pihak Polis teruk sangat.. agak-agak sudahlah..

Lagipun... bukannya semua mereka tu menyokong UMNO/BN..

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive