Himpunan Kebangkitan Rosmah: Najib terpaksa bagi beras untuk kumpul 15,000 orang.. (video inside)


Selain Himpunan Kebangkitan Rakyat yang berlangsung di Stadium Merdeka , satu lagi himpunan yang bertemakan rakyat juga telah berlangsung di semenyih dan ianya adalan anjuran Barisan Nasional.

Dengan bertemakan "Himpunan Rakyat bersama Perdana Menteri” ianya telah diadakan pada hari yang sama dengan hari “Himpunan Kebangkitan Rakyat “ iaitu pada 12 Jan (Sabtu) di Dataran TESCO, Bandar Rinching Semenyih pada jam 9.00 pagi.


SMS mengenai perkara ini telah disebarkan beberapa hari yang lalu kepada kebanyakkan penduduk Selangor oleh Barisan Nasional Selangor.

Bernama melaporkan lebih dari 15,000 ahli Barisan Progresif India (IPF) dan ahli-ahli dari lain-lain komponen Barisan Nasional telah hadir dalam majlis tersebut sebagai menunjukkan sokongan mereka terhadap Najib. baca di ( SINI )

Tapi Pencacai UMNO laporkan lebih dari 40,000 hadir dengan bermodalkan sekeping gambar..


Kalau BN Pusat yang anjur boleh tenggelam pusat bandar Kuala Lumpur?.. Kah.. kah..kah.. kesiannya kat dia..

Berikut pula adalah video dari TV3 yang memaparkan Najib sedang berucap dalam majlis itu, jangan dengar apa Najib auta tu lihat berapa orang yang hadir dalam majlis Najib itu sebenarnya..


Berapa orang??.. Kameraman pun malu nak fokus kepada hadirin..

Tetapi adakah anda yakin bahawa kehadiran mereka adalah benar-benar kerana untuk menunjukkan sokongan mereka terhadap Najib??.. gambar-gambar di bawah memberikan jawapannya...

Lautan? Manusia juga hadir..

Mereka dilayan umpama pelarian..
Hanya untuk mendapatkan sedikit imbuhan..
Ada yang pengsan kerana bersesak-sesak untuk mendapatkan habuan
Habuannya hanya sekampit beras dan juga tepung.
Diangkut dengan puluhan bas dari serata negeri

Warga asing? turut memeriahkan majlis Najib.
Mereka datang kerana Najib atau kerana Beras atau imbuhan yang dijanjikan?


Agak sukar untuk mencari gambar-gambar Himpunan Najib ini sebenarnya, kerana hari ini boleh dikatakan kebanyakkan macai-macai UMNO peliharaan Najib lebih suka untuk melaporkan tentang Himpunan Kebangkitan Rakyat..

Malah ada antara mereka yang lebih aktif dari Blogger Pro Pakatan Rakyat dalam melaporkan program yang melibatkan penyokong Pakatan Rakyat.

Mungkin mereka menyedari program Najib pasti tidak akan mendapat sambutan sebagaimana program Pakatan Rakyat, kalau siarkan dalam blog pun bukan ada orang nak tengok sangat pun...

Gambar-gambar di atas datangnya dari FB Semenyih Kini

Ini sekeping gambar dari Himpunan KEbangkitan Rakyat.. bandingkan dengan gambar Himpunan Najib kat atas tu..


Yang hadir di Stadium ini.. tidak diberikan walau sebutir beras sekalipun oleh pemimpin dari Pakatan Rakyat malah segala perbelanjaan untuk hadir adalah ditanggung sendiri..

lagi gambar-gambar Himpunan Kebangkitan Rakyat tu sila lihat di ( SINI ), Video sila lihat di ( SINI )

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive