Saturday, October 6, 2012

Wah!! Macam Zionist lah UMNO Terengganu ni... tengok nih!


Tindakan regime Zionist mengusir, merampas dan meruntuhkan rumah-rumah milik rakyat Palestine bukanlah satu perkara yang luar biasa buat kita kerana berita mengenainya sering kita baca di berbagai-bagai media.


Nampaknya kekejaman puak Zionist tersebut telah dijadikan sebagai ikutan oleh sebuah parti yang berkuasa dan sering mencanangkan bahawa merekalah pejuang bangsa yang sebenar.

Jika di Pulau Pinang, pemimpin dari parti perkauman itu yang menyebabkan Melayu terpinggir dan tersingkir hingga menyebabkan ada ahlinya yang kecewa hingga bertindak membakar baju BN miliknya ( Lihat di SINI )


Di Terengganu pula untuk merampas semula tanah yang telah dianugerahkan kepada penduduk miskin ketika tampuk pemerintahan negeri dikuasai oleh PAS suatu masa dulu, 84 buah rumah milik Melayu yang miskin bakal menyembah bumi.

Beberapa buah rumah di Rancangan Tanah Berkelompok Kg Alor Jejawi Kuala Besut telah mula dirobohkan pada Khamis lalu.


Operasi merobohkan semua kediaman tersebut akan dijalankan berperingkat-peringkat.
Menurut beberapa orang penduduk operasi meroboh semua kediaman tersebut dijalankan semasa pemilik tiada di rumah.

Selain dari itu semua pemilik kediaman mendakwa tidak menerima sebarang notis dari mana-mana pihak untuk mengosongkan kediaman mereka.


Difahamkan semua pemilik mempunyai geran sementara untuk menduduki tanah terbabit.

Pemilik rumah-rumah terbabit adalah terdiri daripada mereka yang susah dan mereka mendirikan rumah tersebut secara berdikit-dikit.

"Mereka membangunkan rumah itu sehari demi sehari, secara berdikit-dikit sehingga ada yang telah siap dan ada masih dalam pembinaan, di Rancangan tanah Berkelompok Kuala Besut adalah "rombongan yang datang semalam, merobohkan rumah tersebut berlaku (ketika) penghuninya tiada di rumah...betapa zalimnya kerajaan yang tidak bersama kehidupan rakyat, "mereka tahu rakyat hidup susah (tetapi) mereka terus menekan, memburu, memaki dan menghamun.....dalam keadaannya semahu-mahunya, sehinggalah rumah mereka (di)roboh dan runtuh,"tegas Yang DiPertua PAS Besut Ustaz Wan Azhar Wan Ahmad.

Lagi apa dia kata lihat video di bawah ni..


Pimpinan Pas Kawasan Besut melawat tapak rumah yang dirobohkan

Sumber gambar dan Video dari Tinta Hijau dari Kaki Bukit

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails