Siling Lapangan Terbang runtuh.. Kroni siapa punya kerja nie?


Sekitar Mac lalu, Transformasi yang sering dilaungkan oleh Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Najib Tun Razak telah dibuktikan mencapai kejayaan.

Ini berikutan setelah habis dibelanjakan RM250 Juta untuk menaik taraf Lapangan Terbang Antarabangsa Bayan Lepas, lapangan terbang tersebut bukan saja boleh digunakan untuk pendaratan Kapal Terbang malah ianya juga boleh digunakan sebagai jeti untuk perahu nelayan.

Dalam lain ayat ianya mampu bertukar (transform) menjadi jeti bila hujan lebat kerana air membanjiri Lapangan Terbang itu ~ lihat gambar dan artikel tersebut di ( SINI )

Kali ini pula bila hujan lebat.. air tidak bertakung tetapi siling pula yang runtuh...Beberapa kepingan siling di depan kaunter tiket Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang (PIA) runtuh mengakibatkan seorang pekerjanya cedera, Isnin, BERNAMA dipetik.

Pengurus Kanan PIA Mohd Arif Jaafar berkata ketika kejadian pukul 8.30 pagi itu, wanita berusia 26 tahun yang bertugas di kaunter khidmat pelanggan terpaksa dikejarkan ke hospital selepas siling tersebut tiba-tiba runtuh dan menimpa kepala mangsa.

"Keadaannya stabil dan dia dirawat di Hospital Pulau Pinang sebagai pesakit luar," katanya ketika dihubungi, Isnin. Beliau berkata punca kejadian mungkin disebabkan hujan lebat berterusan sejak 4 pagi, menyebabkan permukaan atas siling tidak dapat menampung jumlah air yang banyak sehingga ia runtuh.

Bagaimanapun, katanya, kejadian itu tidak menjejaskan penerbangan penumpang dan pihak pengurusan sudah menjalankan kerja baik pulih di kawasan terlibat.


Sementara itu, Ketua Menteri Pulau Pinang di dalam laman sosial fbnya mengecam Menteri Pengangkutan dan memintanya memberikan Pulau Pinang sebuah lapangan terbang yang boleh dibanggakan bukan yang boleh memalukan.

Beliau berkata dengan kos RM250 juta, wang tersebut hanyut ke longkang jika ia tidak di belanjakan dengan betul.

Lim menyuarakan kesalnya dengan kejadian kebocoran yang besar di lapangan terbang pagi semalam.

Beliau mahu ibupejabat Malaysian Airport Berhad mengambil perhatian dan mendesak para pengarahnya datang ke Pulau Pinang memandangkan kejadian yang berlaku adalah serius.

Lim menegur Menteri Pengangkutan supaya tidak hanya mengambil berat mengenai hal-hal nombor plat kereta dan kamera saman automatik, tetapi perlu melaksanakan kerjanya seorang menteri pengangkutan.

"Anda boleh lihat sendiri betapa seriusnya situasi ini," bentak Lim dengan menunjukkan beberapa keping gambar terhadap insiden tersebut.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive