Kereta Ketua Pemuda BN P Pinang disimbah cat?.. lagi mau tiru ka?

Awal September lalu... Berkatalah seorang pencacai UMNO bila bas ‘Merdeka Rakyat’ disimbah cat ketika bas tersebut menjelah Kelantan .. katanya “ Ini adalah strategi untuk menagih simpati”

“Dengan menggunakan bas yang disimbah cat itu, Anwar berharap rakyat akan simpati kepadanya dan rakyat akan menuduh penyokong UMNO dan Barisan Nasional bertindak ganas, Anwar pakar dalam membuat persepsi dan spekulasi,”

“Itulah politik Anwar, beliau akan menggunakan apa sahaja untuk mendapat simpati, selain itu untuk menimbulkan persepsi negatif rakyat kepada pemerintah terutama UMNO, strategi sebegini bukanlah perkara baru kepada Anwar, telah digunakan sejak beliau dipecat daripada kerajaan dan UMNO dahulu.

Lagi dan Siapa pencacai itu? Lihatlah di ( SINI )

Oleh itu apabila berlakunya insiden lori Pemuda BN Pulau Pinang pula disimbah dengan cat merah ianya menjadi bahan lawak warga internet.

Ramai yang mempertikaikannya dan menganggapnya hanya sebagai lakonan dengan budget yang terhad atau ciput.

Kerana cat yang disimbah hanyalah sedikit malah tiada langsung percikan lebih menarik cermin lori itupun tidak terusik... gambar-gambarnya sila lihat di ( SINI )

Belajar dari kesilapan yang lalu, sekali lagi drama simbah cat merah itu dilakonkan.. bukan aku kata ini lakonan tapi pencacai kat atas tu yang mula kata simbah cat merah ini hanya lakonan.

Dan modalnya lebih besar sedikit dan cermin juga dihentak bagi menjadikannya lebih real...


Ini laporan dari Bernama mengenai kejadian ini..

Kereta ketua pemuda BN P Pinang Kereta Ketua Pemuda BN Pulau Pinang Oh Tong Keong disimbah cat merah manakala cermin bahagian depan dan belakang dipecahkan individu tidak dikenali, dipercayai bermotifkan politik.

Oh berkata insiden itu berlaku di tempat letak kereta pejabat Persatuan Bekas Pelajar Sekolah Penang Free, Jalan Sultan Ahmad Shah di Georgetown, pada 3.10 petang.

Difahamkan semasa kejadian, Oh sedang berbincang mengenai program parti di sebuah restoran berhampiran bersama dua rakannya.

Beliau berkata kejadian berlaku semasa hujan lebat dan hanya disedari seorang saksi yang berada di situ.

"Menurut saksi itu, dia ternampak dua lelaki bermotosikal dalam keadaan mencurigakan, dan meninggalkan kawasan itu tergesa-gesa apabila sedar ada orang menghampiri tempat kejadian," katanya kepada pemberita di Georgetown hari ini.

Beliau kemudian melaporkan kejadian itu di Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut pada 5.30 petang, dan jumlah kerugian dianggarkan RM10,000.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Timur Laut ACP Gan Kong Meng ketika dihubungi mengesahkan ada menerima laporan berhubung kejadian tersebut ~ Bernama

Tetapi masih ada pelakon tambahan...


Tahniah sebab dah ada kemajuan.. maksud aku lebih baik dari episode pertama dulu.. lepas ni pintu kasi kemik sama baru lebih real...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive