Tuesday, September 4, 2012

Ini bukan kerja kami kata UMNO Johor


Sebagaimana yang dijangkakan, UMNO Johor menafikan bahawa poster yang disebarkan di Johor dan juga di Pulau Pinang seperti di atas adalah kerja mereka...

Poster yang di sebarkan di Pulau Pinang sila lihat di ( SINI )..

Poster misteri menyokong Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin menggantikan Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai perdana menteri sebelum pilihan raya umum ke-13 (PRU13), telah diedarkan di Johor.

Bagaimanapun, Umno Johor menafikan bahawa poster itu dicetak oleh parti tersebut dan telah membuat laporan polis berhubung perkara itu.

Imej pada poster itu, bersama dengan potret Muhyiddin dan bendera Malaysia, telah disebarkan secara meluas di Internet.

Poster itu berbunyi 'Kami Mahu Tan Sri Muhyiddin Yassin Sebagai PM sebelum PRU 13'di bahagian bawah dan 'Selamatkan Barisan Nasional' di atas.

Ia juga memaparkan logo BN dan Umno, serta tulisan 'Terbitan Barisan Nasional Negeri Johor'.

Ketika dihubungi Malaysiakini semalam, Tan berkata, mereka mengucapkan selamat menyambut Hari Kebangsaan kepada para pengunjung, sambil mengedarkan poster tersebut.

Tan, seorang peniaga telefon bimbit, berkata, pemuda berkenaan memakai pakaian biasa dan tidak nampak seperti ada kaitan dengan mana-mana parti politik.

Semalam, Pemuda Umno Johor membuat laporan polis berhubung penyebaran poster tersebut di Johor Baru dan Kulaijaya, dengan mendakwa ia perbuatan untuk mencetuskan perselisihan antara pemimpin negara menjelang pilihan raya umum - Malaysiakini

Kalau tak silap aku.. dulu masa nak turunkan Pak Lah cara macam inilah yang digunakan.. semasa Tun Razak nak gulingkan Tengku pun sama juga taktiknya.. tak ada taktik lain dah ke UMNO ni..

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails