Kenapa Mahathir gelabah sangat ni?


Mahathir adalah antara individu yang kelihatan begitu tertekan sejak akhir-akhir ini, malah tutur katanya kadang-kadang menimbulkan persoalan, siapakah Perdana Menteri Malaysia sekarang ini..

Adakah Mahathir yang menjadi Perdana Menteri atau Najib ataupun Rosmah??

Sedangkan umum mengetahui bahawa Najib adalah Perdana Menteri Malaysia yang telah diberikan mandat untuk berkuasa memerintah negara ini oleh Pak Lah.

Apa yang jelas kelihatan sekarang ini ialah Mahathir begitu takut UMNO/BN kehilangan majoriti 2/3 pada PRU yang ke 13 ini.

Ketakutannya itu semakin terserlah kini hingga beliau terpaksa memberikan amaran kepada rakyat agar jangan berubah..

Kata Mahathir pilihan untuk "merubah pemimpin" itu juga bukanlah satu tindakan yang baik, sebaliknya mengingatkan berkemungkinan ia langkah yang amat teruk.

Tetapi beliau terlupa bahawa mengekalkan pimpinan yang semakin teruk ini adalah lebih teruk lagi..
 
Cuba perhatikan Pak Lah, Pak Lah yang memberikan mandat kepada Najib sebagai Perdana Menteri langsung kelihatan seperti tak kisah samada UMNO/BN kekal berkuasa atau tidak selepas PRU13 ini..

Persoalannya di sini ialah mengapa Mahathir amat tertekan dengan situasi sekarang ini.. adakah beliau khuatir anaknya tidak sempat menjadi Menteri Besar atau dia gusar banyak penyelewengannya terbongkar?
 

****************************************

Jika PR berkuasa, rakyat tak berpeluang pilih BN kembali, kata Dr M 

KUALA LUMPUR, 6 Sept — Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini memberi amaran kepada rakyat di negara ini agar tidak memilih Pakatan Rakyat (PR) dalam pilihan raya akan datang kerana mereka tidak akan berupaya untuk berubah kepada Barisan Nasional (BN) semula apabila PR telah memerintah.

Jelas mantan perdana menteri itu lagi,  pilihan untuk "merubah pemimpin" itu juga bukanlah satu tindakan yang baik, sebaliknya mengingatkan berkemungkinan ia langkah yang amat teruk.

"Ada yang kata kita tukarlah (pemimpin) ... cuba yang lain ... kita cuba lima tahun, kalau tidak baik, kita tukar.

"Sekali mereka berkuasa, mereka akan buat untuk rakyat tidak boleh bertukar lagi kepada BN," kata Dr Mahathir  ketika program sepetang bersama beliau di Pusat Komuniti Bukit Bandaraya anjuran Kelab Pesara Kerajaan Lembah Pantai di sini.

Jelas beliau yang telah berkhidmat selama 22 tahun sebagai perdana menteri, usaha mengubah pemimpin negara itu juga berkemungkinan akan menghancurkan negara ini jika kita hanya memilih mereka yang hanya "ingin menjadi perdana menteri."

"Jika kita menghargai keamanan dan kemakmuran yang kita ada, kita pasti akan dapat lebih lagi daripada pembangunan," kata Dr Mahathir lagi.

The Malaysian Insider

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive