Tengok nih! Siapa Presiden MUAFAKAT label sebagai golongan kafir harbi ni...

Pengerusi jawatankuasa kerja Sekretariat Ulama Muda Malaysia bersetuju dengan saranan Pengasas pondok Geting, Tumpat, Abdullah Sa'amah supaya umat Islam tidak menyokong DAP.

Ini kerana DAP didakwa secara terang-terangan menentang penubuhan negara Islam serta pelaksanaan hukum hudud.

“Allah telah mengurniakan akal serta fikiran, jadi kita perlu memanfaatkan kurniaan itu dan tidak mensia-siakannya,” katanya kepada Bernama hari ini.

Tambahnya umat Islam perlu mendidik golongan bukan Islam serta mendekatkan diri dengan mereka agar golongan ini menerima maklumat yang tepat mengenai dakwah Islam yang suci dan murni.Ha..ha..ha.. nampaknya Ulama Muda UMNO ini sendiri yang telah mensia-siakan akal serta fikiran yang Allah kurniakan kepadanya..

Yalah… kalau dia tak sia-siakan akal serta fikiran yang Allah kurniakan kepadanya tentu di mampu membaca dan membezakan pihak mana yang sebenarnya patut tidak disokong..

Dalam hal Hudud ini hanya Karpal seorang dari DAP yang menentang perlaksanaannya berbeza dengan MCA yang mana boleh dikatakan hampir keseluruhan pemimpinnya menentang hudud.


Malah baru-baru ini MCA telah mengugut untuk meninggalkan BN sekiranya Umno cuba melaksanakan hukum hudud - rancangan yang disifatkan parti itu sebagai cadangan yang "hilang akal".

Itu ulasan seorang Ulama Muda UMNO yang telah mensia-siakan akal serta fikiran yang Allah kurniakan kepadanya.. sepertimana yang telah dilaporkan oleh The Malaysian Insider.

Dari laporan The Malaysian Insider itu, sebenarnya aku lebih tertarik dengan ulasan dari Presiden Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia (Muafakat) ini..

Katanya “Sesiapa yang menentang Islam serta pelaksanaan hukum Islam maka secara syarak, umat Islam dilarang menyokong golongan ini yang digolongkan sebagai kafir harbi.


Aku ulang..  Katanya “Sesiapa yang menentang Islam serta pelaksanaan hukum Islam maka secara syarak, umat Islam dilarang menyokong golongan ini yang digolongkan sebagai kafir harbi.

Tengok video ini.. siapa yang menghalang atau menentang pelaksanaan hukum Islam ini sebenarnya..


Pencacai UMNO yang membaca ni, jangan tuduh aku fitnah pula.. sebab yang kata macam tu ialah Presiden Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia bukannya aku...

Lagi seorang yang tergolong dalam golongan yang dikatakan oleh Presiden Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia itu sila lihat di ( SINI )

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive