Saturday, August 4, 2012

Bestlah Lee Chong Wei... Rosmah dah terbang ke London...


Datin Seri Rosmah Mansor, Isteri kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang juga merupakan Penaung bagi Persatuan Badminton Malaysia (BAM) telah terbang ke London semalam.

Perkara itu telah dilaporkan oleh The News Straits Times.


Beliau akan berada di London untuk menyokong Datuk Lee Chong Wei yang akan bertemu pemain dari Negara China, Lin Dan dalam perlawanan akhir untuk merebut pingat emas bagi acara Badbinton dalam Sukan Olimpik 2012.

Sebelum ini pemain nombor satu badminton Malaysia, Datuk Lee Chong Wei mempamerkan permainan mantap melangkah ke perlawanan akhir perseorangan lelaki setelah menewaskan pemain China, Chen Long 21-13, 21-14.

Datin Seri Rosmah Mansor telah dinobatkan sebagai Tokoh Industri Sukan Negara 2012 pada Majlis Anugerah Industri Sukan Negara Mei lalu.

Dan yang pasti jika Datuk Lee Chong Wei memenangi pingat emas tragedi yang telah menimpanya suatu masa dulu akan berulang sekali lagi..


Tragedi ini yang telah meninggalkan perasaan fobia didalam diri hingga menyebabkan harapan Malaysia untuk merangkul Piala Thomas di gelanggang sendiri pada tahun 2010 berkecai..


Sila baca juga kenapa Skuad Badminton negara kalah digelanggang sendiri pada tahun 2010 itu di ( MiLo SuaM )

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails