Taktik baru untuk menghalang ceramah Pakatan Rakyat di Johor di bongkar!!


Beberapa keping gambar ini menunjukkan taktik baru yang digunakan untuk menghalang ceramah Pakatan Rakyat di Johor.

Menurut MiLo SuaM, gambar diambil di daerah Kulaijaya, Johor di tempat membasuh tangan (singki) salah sebuah kedai makan di daerah itu.

Difahamkan, notis pemberitahuan seperti ini ditampal di banyak lokasi tumpuan orang ramai di sekitar Kulaijaya berhubung ceramah Pakatan Rakyat yang bakal diadakan di daerah itu.

Notis berkenaan dipercayai dikeluarkan oleh pihak Polis.. tapi kenapa agaknya tiada 'Letter Head'?

Tujuannya pula dikatakan untuk menyuruh para penduduk setempat agar membuat bantahan terhadap ceramah yang bakal diadakan sekaligus memberi alasan untuk Polis menghalang ceramah tersebut.

Persoalannya, mengapa jika program ceramah anjuran United Malays National Organization, Umno tiada pula notis begini ditampal?

Tindakan ini dilihat membuka ruang kepada gerombolan songkok tinggi membuat bantahan beramai-ramai kononnya sebagai mewakili penduduk setempat bagi membolehkan polis menghalang ceramah dengan alasan ada bantahan.

Wahai polis, rakyat Johor bukan bodoh, mereka nak datang ceramah biarlah mereka pergi, mereka ada otak, ada akal fikiran, kalau ceramah Pakatan Rakyat penuh penipuan dan fitnah mereka juga tak bodoh untuk terus percaya.

Lagi gambar sila lihat di ( SINI )


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive