Wednesday, June 6, 2012

Jika kerana K-Pop di Bertam Nite PKR dikatakan teruk.. bagaimana pula dengan video ini?


Meskipun aku sudah mendapatkan penjelasan dari tiga individu yang telah terlibat secara langsung dalam makan malam bagi mengumpul dana Jentera Pilihanraya Pakatan Rakyat tentang isu tarian K-Pop di Bertam Nite itu, ada juga pihak yang mendakwa menyokong Pakatan Rakyat tidak boleh menerima penjelasan mereka itu.

Malah kebanyakkannya meletakkan kesalahan tersebut diatas bahu Jentera Pilihanraya PKR Bertam biarpun program itu telah dilaksanakan secara bersama dengan wakil-wakil dari komponen Pakatan Rakyat.

Kebanyakkan mereka seperti bersetuju dengan akta yang baru dipinda SKMM yang telah dikuatkuasakan pada 1 June lalu.

Dimana antara yang terdapat dalam  Akta Keterangan (Pindaan) 2012 ialah sekiranya seseorang memulakan halaman Facebook, Twitter, blog mahupun sebarang perkara menggunakan nama dan gambar anda dan menerbitkan kandungan yang bertentangan dengan undang-undang serta memfitnah seseorang melaluinya, maka anda akan didapati bersalah, dan perlu membuktikan sebaliknya.

Tanpa sabar menantikan sidang Media penjelasan dari pihak yang terbabit mereka terus menghukum pihak penganjur Majlis.

Jika video tarian K-Pop di Bertam Nite itu ( lihat di SINI )dikatakan cukup baik untuk dijadikan senjata oleh pihak UMNO/BN dalam menyerang Pakatan Rakyat, aku rasa ianya kurang tepat...

Kerana dalam hal tarian K-Pop di Bertam Nite hanya penari-penari itu yang terkijna-kinja di atas pentas dan tidak ada seorangpun pemimpin dari PKR ataupun PAS dan DAP turut sama terkinja-kinja di atas pentas itu.

Lagipun tarian K-Pop di Bertam Nite itu telah diadakan tanpa sebarang persetujuan dari Pihak Penganjur, tambahan pula pihak penganjur telah meminta maaf akan insiden itu..

Cuba bandingkan antara video K-Pop di Bertam Nite itu ( SINI ) dan video Program 'Saya Sayang Barisan Nasional' anjuran Pusat Khidmat Masyarakat DUN Behrang di Pangkor Village Resort pada 30/5/2012-31/5/2012 di bawah ini..

Yang mana lebih teruk? dalam video ini terpapar jelas beberapa pemimpin UMNO menari dengan seorang lelaki yang berpakaian perempuan.. 
Part 3 dan Part 4 sila lihat di SINI

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails