Thursday, May 10, 2012

PERKASA Pulau Pinang menggila lagi.. Gambar Guan Eng dikalung bunga pula.. (Video Inside)


Sedikit pencerahan agar tak ada yang keliru.. Ketua Wira PERKASA Pulau Pinang ialah seorang India Muslim (Mamak) yang mengaku dirinya adalah Melayu..

Dalam insiden ini beliau telah mengepalai segerombolan Ahli PERKASA seramai kira-kira 30 orang di depan rumah Guan Eng di Jalan Pinhorn sambil membawa gambarnya berkalung bunga, melambangkan "kematiannya" kepada masyarakat Melayu.

Tidak ada dalam masyarakat Melayu kematian seseorang dinyatakan dengan meletakkan kalungan bunga pada gambarnya, yang ada begitu ialah masyarakat India yang berugama Hindu.

Kemudiannya Ketua Wira PERKASA tersebut, seorang India Muslim yang mengaku dirinya adalah Melayu itu menjalankan upacara pengebumian mengikut kepercayaan agama Hindu buat Guan Eng yang merupakan seorang Cina di Komtar..

Kesimpulannya..Hanya di Pulau Pinang.. Seorang India Muslim yang mengaku dirinya Melayu telah menjalankan upacara pengebumian mengikut agama Hindu buat seorang Ketua Menteri berbangsa Cina.. apa kejadahnya Mamak ni buat entahlah..

Dah tak ada kerja agaknya Mamak ni seorang..

Ini laporan kejadian didepan rumah Guan Eng..

'Upacara pengebumian' depan rumah Guan Eng

Sekumpulan anggota kumpulan pendesak Melayu PERKASA hari ini melangsungkan "upacara pengebumian" di depan rumah Ketua Menteri Lim Guan Eng di Pulau Pinang bagi menyatakan perasan tidak puas hati terhadap pentadbirannnya sejak 2008.

Diketuai Ketua Wira PERKASA Risuan Asuddin, kira-kira 30 orang berkumpulan di depan rumah Lim di Jalan Pinhorn sambil membawa gambarnya berkalung bunga, melambangkan "kematiannya" kepada masyarakat Melayu.

Kumpulan itu berkumpul kira-kira 15 minit bagi meluahkan tindakan Lim yang didakwa mengabaikan masyarakat itu sebelum bergerak beramai-ramai ke pejabat ketua menteri di Komtar.

Sepanjang perjalanan dengan motosikal, mereka membaling poster Lim ke jalan raya dan menyambung perhimpunan 15 minit lagi di Komtar - Malaysiakini


Ini pula adalah video kejadian di Komtar..

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails