Wednesday, May 9, 2012

‘An Evening With The Prime Minister’!.. Najib promosikan dirinya di London.. guna duit kita laa..Perdana Menteri Malaysia yang telah melabelkan Peneroka yang menentang penyenaraian Felda sebagai ‘haram jadah’ di laporkan telah menyewa sebuah dewan di London untuk promosikan dirinya sendiri.


O2 Arena, yang dikenali penduduk tempatan sebagai 'Dome’, adalah salah satu mercu tanda ibu negara UK yang paling menarik perhatian dan ia akan menjadi  lokasi utama untuk Sukan Olimpik nanti.

Ia juga sering digunakan untuk menganjurkan konsert pop yang paling utama, seperti konsert ‘Final Tour’ Michael Jackson.

Walau bagaimanapun, pada hari Isnin ini, Najib Tun Razak telah menjadi pengarah untuk sebuah acara yang dibintangi oleh beliau sendiri, 'Sepetang Bersama Perdana Menteri’.

Menurut laman web Suruhanjaya Tinggi London, semua rakyat Malaysia di UK adalah dijemput untuk menghadiri majis inbi secara percuma, dengan makanan dan minuman yang disediakan dan hiburan kebudayaan yang ditawarkan keseluruhannya.

"Mengapa Najib menghabiskan wang seperti ini dalam acara promosi di negara asing"? tanya seorang palajar London yang terkejut.  

"Ini adalah satu acara parti politik untuk memancing undi dan akan menggunakan berjuta-juta Ringgit sebagai kos majlis tersebut.  Ia adalah salah untuk membelanjakan wang awam seperti ini, dan saya tidak fikir Rakyat Malaysia akan kagum bahawa ia diadakan di UK. Mungkin Najib tidak berani mengadakan perhimpunan di KL lagi selepas orang ramai keluar untuk Berish 3.0! " kata seorang pelajar lagi.

Dianjurkan oleh Suruhanjaya Tinggi Malaysia di atas perbelanjaan Rakyat Malaysia!

 Lebih amat memalukan, apabila didedahkan bahawa Suruhanjaya Tinggi Malaysia juga mengatur pengangkutan percuma dan peruntukan bagi pelajar dari seluruh UK!

Pelajar dari jauh telah digesa untuk hadir dalam usaha yang sangat terdesak yang dianjurkan oleh diplomat Malaysia.  Gerakan sedemikian yang dianggap direka untuk mengelak terlalu banyak kerusi barisan depan kosong yang akan menggambarkan imej buruk walaupun media di Malaysia memanipulasikan foto-foto yang disiarkan nanti.

Mereka mensasarkan 1000 rakyat Malaysia untuk turut serta dalam perhimpunan itu.

“Perjalanan dengan bas-bas ke London akan disediakan.  Minuman dan pek Majlis Makan Malam akan disampaikan di dalam bas-bas tersebut.  Semua cawangan diminta untuk mengesahkan bilangan yang hadir supaya kita akan tahu sama ada untuk menempah satu atau dua bas.  Tolong sampaikan mesej ini kepada kumpulan tempatan anda (?) Dan lain-lain rakyat Malaysia”, seorang diplomat membuat kenyataan.

“Ini bukan perhimpunan rasmi.  PM hanya akan menyampaikan sedikit ucapan dan kemudiannya akan bergaul dengan orang ramai sepanjang malam”, kata mereka lagi.

Untuk laporan lebih lanjut korang sila baca di ( SINI )

Makan percuma, minum percuma, pengangkutan percuma, konsert percuma, sewa dewan juga percuma kerana semuanya ditanggung oleh rakyat Malaysia.. maksud aku rakyat Malaysia yang membayar cukai..

Apa faedah untuk rakyat Malaysia??


Berapa juta pula agaknya yang habis kali ni?? 

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails