Ibrahim Ali kata Anwar Ibrahim pernah merayu kat dia.. boleh percaya ke?


Pasti ramai yang menyedari bahawa sejak kebelakangan ini individu yang bernama Ibrahim Ali ini sangat lantang menyerang Anwar Ibrahim..


Selain dari mahu mencari publisiti murahan, beliau sebenarnya melepaskan kekecewaannya terhadap Anwar Ibrahim.

Ini kerana setelah Anwar Ibrahim dibebaskan dari tuduhan liwat yang dikenakan terhadapnya, individu yang bernama Ibrahim Ali ini telah dilaporkan oleh beberapa orang sahabat yang rapat (kerana tugas) dengan DS Anwar Ibrahim sering berkunjung ke rumah DS Anwar Ibrahim pada waktu malam.

Tujuannya hanya Anwar dan Ibrahim yang tahu..

Mungkin untuk mengulangi peristiwa setelah Anwar dibebaskan dari penjara dulu..

Semasa Anwar dibebaskan setelah 6 tahun dipenjara Ibrahim Ali adalah yang mula-mula berjumpa dengan Anwar kerana mahukan sokongan dari Anwar supaya PAS memberikan Kerusi Pasir Mas untuk ditandingi olehnya..

Dengan menggunakan cara yang sama dengan seperti apa yang dinyatakannya dalam fitnahnya terhadap Mahasiswa yang berkhemah di Dataran iaitu meminjam kereta kawan, beliau berkunjung ke rumah Anwar Ibrahim.

Bukan sekali kunjungannya itu.. bukan juga disiang hari kunjungannya itu..

Mungkin ada perkara yang telah ditolak oleh Anwar Ibrahim maka kini menggilalah dia..

***************************************

Ibrahim: Anwar pernah rayu diberi peluang kedua...


Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA), Datuk Ibrahim Ali mendakwa bahawa Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim pernah merayu kepadanya agar berjumpa Tun Dr Mahathir Mohamad supaya tidak memecatnya dan beri peluang kedua menjadi timbalan perdana menteri.
 
Ibrahim mendakwa, pada tahun 1998, Anwar ada menelefon dan meminta datang ke rumah untuk berjumpa dengannya dan meminta beliau merayu kepada Mahathir agar diberi peluang kedua.
 
Menurut Ibrahim lagi, bagaimanapun, Mahathir memecat Anwar kerana perilakunya serta demi negara dan agama.
 
"Saya kenal Anwar dah lama. Dari tahun 1970-an lagi... Ada sekali tu, dia ada hubungi saya dan suruh ke rumah... Masa itu dia merayu supaya jumpa dengan Mahathir untuk bagi dia peluang kedua... jangan pecat dia...
 
"Tapi saya tak nak bersekongkol... Saya tak nak hipokrit," katanya dalam ucapan perasmian pelancaran kelab Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim (TIBAI) di Kuala Lumpur malam tadi.
 
Ibrahim berkata, TIBAI ibarat anak kandung PERKASA kerana penerajunya Muhammad Zahid Md Arip adalah ahli tertinggi PERKASA.
 
Sebagai simbolik pelancaran, Ibrahim dan beberapa pimpinan TIBAI memegang rotan dan memukul gambar Anwar sebagai tanda 'tibai'.
 
Menurut Ibrahim yang juga ahli parlimen Pasir MAS, dengan dakwaan berhubung kes liwat, maka Anwar bukanlah calon yang sesuai untuk menjadi perdana menteri.
 
Malah, katanya, masih ramai lagi calon lain yang mampu menggantikan Datuk Seri Najib Razak bagi kerusi itu.
 
"Kita tolak dia bukan sebab kita Umno. Tidak ada kena mengena. Tetapi demi negara dan umat Islam.
 
"Kita mesti konsisten. Ramai lagi pemimpin yang bersih yang boleh gantikan Najib. Mahathir tolak sebab perilaku Anwar. Dia tak boleh jadi perdana menteri. Kita akan buat pendedahan satu demi satu masa jelajah nanti.
 
"Akibat daripada tindak tanduk dia (Anwar), orang Melayu berpecah. Kerana dia, Melayu berpecah, DAP untung dan PAS hancur," katanya lagi.


Malaysiakini

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post