Shangri-La sahkan Najib bayar RM409,767 untuk majlis pertunangan anaknya..



Bil katering bagi majlis pertunangan anak perempuan Najib yang berjumlah RM409,767 dibiayai oleh Najib dan bukannya oleh kerajaan persekutuan, kata Hotel Shangri-La Kuala Lumpur dan 'Banquet Event Order' yang didedahkan oleh PKR adalah salinan yang sah.


Ha..ha..ha.. Setelah tiga hari berlalu akhirnya pihak Hotel sahkan bahawa bayaran majlis pertunangan anak Najib yang berjumlah RM409,767 dibayar oleh Najib sendiri..

Malangnya pengesahan adalah sekadar pengesahan tanpa disertakan sebarang bukti bayaran oleh Najib contohnya seperti payment voucher, bank-in slip atau apa saja dokumen yang boleh dijadikan bukti bayaran dibuat oleh Najib.

Bagaimanapun.. banyaknya duit Najib ya.. majlis bertunang anak perempuan dia saja dah perhabis RM409,767.. di Shangri-La sahaja , belum lagi ambil kira belanja untuk pakaian dan lain-lain yang berkaitan..

Bagaimana pula dengan majlis perkahwinan pula nanti.. mesti belanja mencecah jutaan RM pula..

Dari mana Najib dapat duit agaknya.. takkanlah Najib juga menabung dari kecik untuk persiapan majlis pertunangan anaknya itu kot..

Inikah yang Najib maksudkan dengan wassatiah atau kesederhanaan itu?

Eh.. kalau tempahan dibuat melalui Pejabat Perdana Menteri.. itu sudah boleh dituduh salah guna Kuasa Najib.. boleh dipenjara macam DSAI kena..


*******************************************


Bil majlis bertunang anak dibayar oleh Najib, kata hotel

Bil katering bagi majlis pertunangan anak Datuk Seri Najib Abdul Razak dibiayai oleh perempuan Perdana Menteri dan bukannya oleh kerajaan persekutuan, kata Hotel Shangri-La Kuala Lumpur.

"Majlis ini berakhir pada 17 Jun dan bayaran penuh dibuat oleh Yang Amat Berhormat Perdana Menteri dan bukannya pada 30 Jun dan bukannya oleh Pejabat Perdana Menteri (PMO)," katanya.

Menjawab pertanyaan Malaysiakini, pengurusan hotel juga mengesahkan bahawa borang Pesanan Majlis Bankuet atau 'Banquet Event Order' yang didedahkan oleh PKR adalah salinan yang sah.

Menurut dokumen itu, PMO dikenakan bayaran RM409,767 oleh Hotel Shangri-La untuk perkhidmatan katering, yang membekalkan udang karang dan daging lembu Wagyu, untuk kira-kira 900 tetamu.

Menurut hotel itu, pesanan untuk acara katering di Seri Perdana, Putrajaya, diterima pada 2 Jun 2011.

"Pesanan nombor 1,451 dikeluarkan pada 13 Jun, untuk majlis itu," katanya.

Pada bahagian bil itu, majlis berkenaan ditandakan sebagai 'majlis makan malam OCS' dan dibilkan kepada ‘Pejabat Perdana Menteri'.

Bernama sebelum ini melaporkan bahawa anak perempuan Najib, Nooryana Najwa dan warga Kazakh Daniar Nazarbayev, kedua-dua mereka 23, tberlangsung di kediaman rasmi Perdana Menteri, Seri Perdana, pada 17 Jun tahun lalu.

PMO telah menafikan bahawa bil majlis pertunangan itu dibayar oleh pihak kerajaan tetapi sebaliknya ia dibiayai oleh oleh Najib dan keluarganya.

Malaysiakini

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

8 comments

comments
Anonymous
March 13, 2012 at 7:23 PM delete

Bapak saya tunangkan dan kahwinkan 9 orang anak pun abis tk sampai 100ribu....syaitan beramal membazir

Reply
avatar
Anonymous
March 13, 2012 at 8:17 PM delete

mati hidup semula pun aku takan percaya dengan berita najib dan rosmah gunakan duit sendiri.Mana mungkin orang yang berakal boleh percaya kepada individu yang terbukti MUNAFIK?Bukankan pada awalan,najib rosmah,pejabat perdana menteri hatta ijat lembu pun menafikan ada urusan perbincangan untuk urusan pertunangan anaknya?Alih2,cerita pertunangan adalah benar.G mampus lah ko najib n company.

Reply
avatar
Anonymous
March 13, 2012 at 8:43 PM delete

Ala...takkan tak tau...
Kan si Najib Menteri Kewangan
Duit dalam simpanan perbendaharaan negara tu kan dia yang punya. Dia yang pegang. Dia yang berkuasa. Dia boleh buat apa saja. Dia boleh guna bila2 masa saja. Dia nak gunakan utk keluarga diapun siapa boleh tahan. Dia Menteri Kewangan. Dia PM. Harta negara adalah hata dia. Harta rakyat adalah harta dia.

Reply
avatar
Anonymous
March 14, 2012 at 7:19 AM delete

kahkahkah aku dah agak dah...tgk la lepas ni kat utusan, buletin utama etc tetiba je pihak shangrila akan 'beri penjelasan' tentang 'perkara sebenarnya' padahal najib dgn borosmah tak menyalak lagi pun kahkahkah

Reply
avatar
Anonymous
March 14, 2012 at 8:19 AM delete

Eleh.. cakap bleh sebarang cakap.. tunjukkan buktinye..

Reply
avatar
Anonymous
March 14, 2012 at 1:47 PM delete

Patut pun hotel berpihak Kat si Najib sbb Itu hotel kan management takut Nanti sesudah bongkar rahsianya ... In future, confirm hotel tue dimatikan Oleg kerajaan ... B_End nie kan zalim!! Daulat negaraku menerajui Arah yg zalim Akan kita ditakluki Oleh leader2 yg x dpt tolong malah mampuskan Malaysia yg unik sejak T.A.R yg baik memimpin!!!

Reply
avatar
Anonymous
March 14, 2012 at 1:51 PM delete

Ingat pihak atasan Shangri-la nak setujuka dengan pendedahan dibuat. Dah tentu diberi warning 'kalau rasa nak buat biz lama kt malaysia kena jilat bontot aku'. Bg pecacai penafian ala budak tadika sudah memadai untuk mereka terus menyanjungi Najiz. Betul kata rakan2 lain mana bukti? Ada berani ka?

Dr Rosmah

Reply
avatar
tickingclock
March 15, 2012 at 10:52 PM delete

Babi kaler pink pakai reben jer yg caya najib bayar kos tunang anak dia guna duit sendiri

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive