PANAS!! Inikah YB yang ditahan di Pusat Hiburan jam 2.40 pagi itu?Identiti Wakil rakyat yang diperiksa dalam serbuan Polis disebuah pusat hiburan mula terdedah..


Dari info yang mula tersebar di alam maya ini, Wakil Rakyat diperiksa berasama 27 yang lain dalam serbuan dilakukan sepasukan polis Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) negeri di sebuah pusat hiburan di Melaka Raya di Melaka merupakan seorang yang baru dilantik sebagai Timbalan Pengerusi Hal Ehwal Islam Melaka.

Kalau dah dari negeri Melaka tu.. takkanlan YB yang dilantik sebagai Timbalan Pengerusi Hal Ehwal Islam Melaka itu dari PAS.. dari PKR pula jauh sekali malah dari DAP pula jangan harap!

Jadi sudah tentulah lelaki yang dikatakan ditahan ketika sedang minum dan diapit oleh dua orang perempuan itu datangnya dari UMNO..

Memandangkan beliau adalah Timbalan Pengerusi Hal Ehwal Islam Melaka maka kita anggaplah beliau telah diserbu ketika sedang menjalankan tugas.

Manakala dua wanita yang mendampinginya itu ialah pengawal peribadi beliau dan air yang diminumnya itu pula adalah bekal yang dibawanya sendiri..

Korang baca berita ni dulu.. lepas tu klik kat link di akhir entry kalau berminat nak tahu YB UMNO yang mana satu…

Ops Tapis: YB antara 27 diperiksa

BANDARAYA MELAKA - Seorang wakil rakyat antara 27 yang diperiksa dalam serbuan dilakukan sepasukan polis Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) negeri di sebuah pusat hiburan di Melaka Raya di sini, awal pagi semalam.

Wakil rakyat terbabit yang juga pelanggan di premis berkenaan diperiksa ketika serbuan Ops Tapis Pusat Hiburan oleh 14 anggota termasuk dua pegawai, diketuai Inspektor Risikan Operasi dan Tahanan JSJN negeri, Inspektor Mohd Hisham A Rahman, bermula jam 2.40 pagi.

Dalam serbuan itu, seorang ketua pelayan juga dilihat cuba meloloskan diri dengan berlari keluar menuju ke pusat hiburan bersebelahan sebelum dapat dikesan anggota polis, lalu menahannya di tangga premis terbabit.

Tanda tanya kenapa lelaki berusia 24 tahun itu melarikan diri terjawab apabila ujian sari­ngan urin didapati positif dadah jenis methaphetamin dan amphetamine (AMP).

Menurut sumber, enam wanita tempatan, dua wanita warga China dan seorang dari Indonesia turut diperiksa, sementara seorang lelaki ditahan di hadapan premis berkenaan selepas serbuan dilakukan.

“Seorang lelaki berusia 45 tahun ditahan di hadapan pintu premis tersebut selepas serbuan dilakukan dan hasil ujian urin, lelaki itu, tiga wanita dan lapan lelaki di dalam premis berkenaan didapati positif dadah,” katanya.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik negeri, Superintendan Md Azmi Othman berkata, seramai 12 orang didapati positif dadah ketika pemeriksaan.

Menurutnya, kes disiasat mengikut Seksyen 12(2) Akta Dadah Berbahaya 1952 (pindaan 1983) dan Seksyen 15(1)(a) akta sama (pindaan 2003) - Sinar Harian


Untuk mengetahui siapa YB dari UMNO yang dimaksudkan itu sila lihat di SINI

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive