Hanya kerana gambar begini, ADUN PAS Ustaz Salleh Man dituduh mahu keluar PAS?


Hanya berdasarkan gambar di atas dan juga beberapa keping gambar di bawah Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang, Datuk Saleh Man yang juga ADUN Permatang Pasir didakwa mahu melompat Parti.

Gambar yang dirakam dan disiarkan oleh sebuah Blog Pencacai UMNO ini menunjukkan Datuk Saleh Man bersama dengan Penyelaras Dun Permatang Pasir, Tuan Hj Rahim Man dan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Permatang Pauh, Cikgu Zaidi (baju merah).

Ianya telah dirakamkan di sebuah Restaurant Mee Udang, Pengkalan Tambang, Sungai Dua ketika Ustaz Salleh man secara kebetulan berada di kedai Mee Udang itu.Sememangnya ia satu spekulasi yang bodoh oleh pencacai UMNO itu kerana jika difikirkan memang tidak rasional langsung jika Ustaz Salleh Man menyatakan hasratnya mahu keluar parti kepada Ketua Pemuda UMNO Permatang Pauh dan Penyelaras DUN..

Tak ada faedah dan buang masa saja… sebab kalau nak keluar parti dan cepat kaya lebih baik Ustaz Salleh Man bagitahu kat Najib atau Muhyiddin.

Selain dari memperlihatkan ianya satu tuduhan pihak yang sangat terdesak ianya juga memperlihatkan sifat ketidakcerdikan atau dalam lain ayat ‘Bodoh’ tuan empunya blog yang telah membuat tuduhan tersebut.

Berikut adalah print screen fitnah Blogger Pencacai UMNO itu..


Jawapan dari Ustaz Salleh Man yang dipetik dari HarakahDaily..

Kerana salam di kedai kopi, dituduh lompat parti

KUALA LUMPUR, 28 Mac: Hanya kerana bersalam dengan Ketua Pemuda Umno, Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang, Datuk Saleh Man (gambar) dituduh mahu melompat parti.

Salleh yang kebetulan berjumpa dengan pemuda Umno itu ketika sedang menjamu selera di sebuah kedai mi udang di Sungai Dua.

"Ketua Pemuda Umno datang jumpa saya, bagitahu abang iparnya sudah meninggal dunia, dan memang saya kenal sebab duduk satu kampung," ujarnya ketika menghubungi Harakahdaily.

Beliau baru pulang dari Mekah dan tidak mengetahui kematian abang ipar Pemuda Umno berkenaan.

Semasa menghubungi Harakahdaily, kedengaran beliau ceria dan bergelak tawa sebaik sahaja diajukan dakwaan itu.

Kebetulan pula, menurut beliau, pemuda dan wanita serta puteri Umno pun menjamu selera di kedai yang sama.

"Mungkin mereka yang ambil gambar saya bersalam dengan pemuda Umno sudah membuat persepsi saya keluar PAS. Ingat senang-senang ke nak lompat parti? Tuduhan tak kena orang," katanya.

Salleh yang menganggap tuduhan itu sangat terdesak dan mempamerkan ketidakcerdikan orang yang melaporkan tanpa bersandarkan kepada sumber yang tepat.

"Saya minta, rakyat Pulau Pinang jangaan terpengaruh dengan dakyah Umno. Mereka tidak ada modal. Saya dan PAS Pulau Pinang berdiri teguh dengan Pakatan Rakyat di bawah pentadbiran Lim Guan Eng," katanya yang meminta pihak berkenaan tarik balik kenyataan itu.

Salleh Man menafikan spekulasi bahawa beliau merancang untuk melompat atau meninggalkan parti kerana tidak berpuas hati dengan kerajaan negeri pimpinan DAP.

Adun Permatang Pasir berkata, dakwaan itu dibuat oleh "budak Umno" yang menangkap gambarnya bersama Ketua Pemuda Umno Permatang Pauh Mohd Zaidi Mohd Said dan penyelaras BN Permatang Pauh, Rahim Man.

Saleh berkata, mereka hanya bersalaman dan tidak banyak bercakap sebelum beliau beredar selepas mendapati sekumpulan anggota Puteri Umno mengadakan pertemuan di situ.


Dan ini adalah Blog Pencacai UMNO yang menyebarkan fitnah itu..


Link tak perlu...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive