Rosmah Mansor tidak berbelanja sakan - Raja Rezza Shah


Pengerusi Festival Fesyen Islam (IIF) Raja Rezza Shah yang turut bersama dalam rombongan lawatan isteri Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak ketika membeli-belah di butik pereka Australia berkata kata Datin Seri Rosmah Mansor tidak berbelanja sakan seperti yang didakwa.


Raja Rezza berkata 61 helai pakaian yang dibeli di pusat membeli-belah Carl Kapp di Paddington, Sydney, Australia, baru-baru ini sebenarnya adalah stok atau bekalan untuk sebuah kedainya di London.

Timbul pula persoalan di sini.. siapa Raja Rezza Shah untuk turut bersama rombongan Rosmah? Siapakah yang mennanggung perbelanjaannya sepanjang berada disana, jika perbelanjaan beliau semasa disana turut ditanggung oleh Kerajaan Malaysia dengan menggunakan wang rakyat, siapa beliau?

Jika Raja Rezza Shah berkata 61 helai pakaian yang dibeli di pusat membeli-belah Carl Kapp di Paddington, Sydney, Australia, baru-baru ini sebenarnya adalah stok atau bekalan untuk sebuah kedainya di London mengapa pula Rosmah yang perlu sibuk untuk memilihnya hinggakan Kapp dilaporkan mengunjungi penthouse hotel Darling pada malam sebelum Tahun Baru untuk menunjukkan contoh kain kepada Rosmah?

Kenapa perlu ditunjukkan kepada Rosmah dan bukannya ditunjukkan kepada Raja Rezza Shah?

Tapi... Rosmah Mansor dah menafikan laporan oleh wartawan Andrew Hornery dari Australia Sydney Morning Herald tentang beliau berbelanja sakan di sebuah Butik di Sydney ini kan?

Festival Fesyen Islam: Rosmah tak 'belanja sakan'

Pengerusi Festival Fesyen Islam (IIF) Raja Rezza Shah yang turut bersama dalam rombongan lawatan isteri Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak ketika membeli-belah di butik pereka Australia berkata kata Datin Seri Rosmah Mansor tidak berbelanja sakan seperti yang didakwa.

Menjawap soalan yang dikemukakan oleh Malaysiakini, Raja Rezza (kanan) berkata 61 helai pakaian yang dibeli di pusat membeli-belah Carl Kapp di Paddington, Sydney, Australia, baru-baru ini sebenarnya adalah stok atau bekalan untuk sebuah kedainya di London.

Ditanya jika pakaian berkenaan termasuk pembelian daripada Rosmah, Raja Rezza berkata: "Ya, ini adalah stok bagi kedai saya di London yang akan menjadi platform kepada pereka daripada pelbagai latar bangsa dan agama dari seluruh dunia."

Raja Rezza, yang ketika ini berada di luar negara untuk mempromosikan Festival Fesyen Islam berkata bahawa beliau sedih kerana “aktiviti positif seumpama itu telah dimanipulasi secara negatif".

Kapp dalam satu kenyataan medianya, minggu lalu berkata, isteri Perdana Menteri dan rombonganyan, termasuk Raja Rezza, telah melawat kedainya dan membuat pelbagai pembelian.

Pereka fesyen kelahiran Afrika Selatan itu mengulas isu berkenaan berikutan laporan akhbar yang mendakwa Rosmah selaku penaung Festival Fesyen Islam telah berbelanja sakan dan menghabiskan sehingga A$100,000 membeli pakaian di kedainya.

Pembelian itu buat kali pertama didedahkan dalam akhbar terkemuka Australia Sydney Morning Herald, oleh wartawan Andrew Hornery dalam kolumnya yang melaporkan bahawa Kapp berkata beliau diterbangkan ke Malaysia dengan ‘pakaian contoh’ untuk Rosmah sebelum menyiapkan 61 pesanan yang lain.

Hornery juga melaporkan bahawa Rosmah dan Najib menginap di penthouse Hotel Darling, yang menelan belanja kira-kira A$20,000 semalam semasa percutian peribadi mereka di negara itu.

Kapp juga dilaporkan mengunjungi penthouse hotel berkenaan pada malam sebelum Tahun Baru untuk menunjukkan contoh kain kepada Rosmah.

Rosmah mendakwa laporan itu "tidak benar" dan sengaja "dibesar-besarkan".

Bagaimanapun Hornery dan wartawan fesyen Patty Huntington, yang menulis di blog Frockwriter tetap mempertahankan laporan mereka.

Malaysiakini

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

18 comments

comments
fusion
January 31, 2012 at 12:53 PM delete

piiirah! motif bapok neh nak backing makcik temah korang? Sana sini dok kempen anti gay, yg bini best friend forever dgn raja shah reza, yg suami fevret anal. tolong lah cats and dogs,kitaorang dah letih telan air liur tgk mak angkat korang perabis duit rakyat. BILA PRU 13 TAK SABAR NAK TUNJUK DKT Barisan Nano (Barisan berselerak) YANG KITAORANG RAKYAT MALAYSIA TAK BODOH!

Reply
avatar
Anonymous
January 31, 2012 at 1:06 PM delete

aku tgok kat sini bnyak persoalan ja.. knytaan yg dia buat tu untuk kedai dia kat london, korang masih xpcya.. ye laa, korang kan mcm bagus.. hak spe pon korang nak pcya apa.. korang kan betul2 bodoh

Reply
avatar
Anonymous
January 31, 2012 at 1:25 PM delete

tahi pun raja bapok nak sorok...
gila apa ni?
macam2 gila..
kah...kah...kah....

Reply
avatar
fusion
January 31, 2012 at 1:38 PM delete

ANON 1:06pm, Ko blaja takat SRP je ke? sebab budak melayu mekanik tempat aku anta kete aku servis pun sekolah tak abis, bleh plak dia guna akal..mengeluh menyampah dgn najib & laki dia rosmah perabis duit rakyat. Ko jgn taktau...mekanik aku pakai galaxy tab tauuu...bleh surf n tau mcm2 kat internet ni ha.

Ko kata banyak persoalan jek kat sini? MEMANG BETOLLL! Persoalannya, Raja Shah Bapok neh napa tetibe muncul jadi pembela Mak angkat korang rosemah neh?? Motif statement dia dgn statement designer waima wartawan SMH tu clash big time?hahahahahha

memula kata dia beli 61 pasang mencecah USD100,000. Lepas tu menggelabah kata semua rombongan beli belah. Lepas tu gelabah kata baju2 tu untuk Stok raja lembik neh??

Motif otak ko tetibe jadik sendu demi mengkaver si obese rosmah nih???

Reply
avatar
Anonymous
January 31, 2012 at 2:17 PM delete

selalu asyik tuduh menuduh sahaja..
manusia kena jujur dan ikhlas ..jika tak takut dosa -teruskan lah.

Reply
avatar
Anonymous
January 31, 2012 at 2:20 PM delete

betul..manusia kene jujur dan ikhlas...tak perlu pembohongan di lapis dengan pembohongan...kasihan rakyat jelata hidup bergantung pada gaji yang tidak seberapa tetapi pemimpin dan keluarganya membazir cara melampau....wallahualam...

Reply
avatar
Anonymous
January 31, 2012 at 3:41 PM delete

Big mama dengan selambernya berbelanja berjuta2..dia perduli apa..pasal dia tahu akan ada orang yang akan berhempas pulas 'cover-up'perangainya yangtak terkawal tu

Reply
avatar
apa raa...ASD! asyik kelahi ngan pompuan jer...cam bapok !!
January 31, 2012 at 4:31 PM delete

Kau fikir Rosmah beli baju tak perlu ukur dibadan dulu ke ?
Beli terus pakai, dah tentu muat ke ?
maklum laa, bentuk badan dia tu...

aaaaaa lu pikir laa sendiri !

Reply
avatar
rakab
January 31, 2012 at 4:35 PM delete

Takkan baju-baju Shah Rezza beli kat situ semuanya saiz Rosmah jer...

ASD,..cuba hang pii check !!



aaaaaa, hah!...nak delete ler tu !!

Reply
avatar
Anonymous
January 31, 2012 at 4:43 PM delete

saya cma tfikir kalaulah rm 325,000 tu dpt kat saya rakyat marhaen yg juga pembyr cukai, tentu hutang keta dan rumah yg seumur idup tu dh langsai. duit tu blh pi mekah dan msh ada lbh utk anak2..tp idup rakyat mkn susah ..

Reply
avatar
yay
January 31, 2012 at 5:34 PM delete

Gile huduh perangai pencacai dalam ni..ASD...ko bongkar je kesesatan Rosmah nih, padan muka..sekurang2nya kita seme tau punca kejatuhan UMNO 80% sumbangan dari rosmah jabba the hut.

Nape laaaa ramai pakcik pakcik tua penyokong UMNO tegar yg lembab tahap dewa dewi..apa umngok buat semua betul, kalau rakyat BONGKAR, dituduh pula DENGKI. engkau orang pencacai semua ni layak jadi barua la sampai bile2..

Kalaupun ROSMAH tak borong semua...DAN kalau lah dikatakan Raja Rezza si gay bergaya lagi elitis itu yg memborong baju2 utk dibekalkan ke butiknya....MASIH TETAP ROSMAH ADA BERBELANJA DI BUTIK ITU.....DAN SEHELAI BAJU KAPP SAJA BERMULA Australia Dollar 400...BERSAMAAN RM 1,298.44 SEHELAI!!

Persoalan nya...berapa helaikah yg dibeli rosmah?

Persoalannya..perlu ke Body builder kategori OKU tu shoppping sehelai baju yg mana nilainya boleh langsaikan installment kete sekurang2nya untuk DUA ORANG rakyat malaysia yg berpendapatan rendah dan sederhana di luar sana?

Reply
avatar
rempin
January 31, 2012 at 6:20 PM delete

ROSMAH- BERKAWAN KARIB DGN REZZA SHAH...GAY...

- MENJADI PELANGGAN FAVOURITE BARU DESIGNER AUSTRALIA GAY...

- SATU PUPU NAJIB JUGA DI DAKWA MEMPUNYAI NALURI CENDERUNG KEPADA "LELAKI INI"....Wahhh...KURA KURA DALAM PERAHU, ORG2 DUNIA HIBURAN SUDAH LAMA TAHUUUUUU ....GAY DISCREET...TETAP DAN BERPENCEN GITU!

NAJIB- DI DAKWA PERNAH SETUBUH LUAR TABII DGN ALTANTUYA..BEZA JU-BO JANTAN JU-BO BETINA JEK....TU PUN MANA YOU ALL TAU DIA TAK PENAH TALA JANTAN ? AHAKS....

Meriahnya pemimpin2 korang memeriahkan dunia gay...

Reply
avatar
Anonymous
January 31, 2012 at 8:29 PM delete

MASUK KE MALAYSIA KENA BAYAR CUKAI KASTAM.KALAU BARANG ON-TRANSIT KENA SIMPAN DI LOCK STORE KASTAM.DAH KELUAR KE LONDON KE BARANGAN TUUU?KUA..KUA..KUA..

Reply
avatar
Anonymous
February 1, 2012 at 12:04 AM delete

.
jgn suka suka back up org boros. org yg boros ialah kawan syaitan !

bg penjelasan pun dah lewat .. kalau betul selepas berita ini kata bini najib telah berbelanja besar .. shah ini dah buat komen membetulkan cerita.

ini jwb dia selalu jd mangsa. bila wartawan tu pertahan cerita dia.. baru lah shah ini kata utk kedai dia. taukeh kedai mesti tahu siapa yg beli byk dan dia akan bg layanan istemewa kpd pelanggan tu.
taukeh tu sebut bini najib sb bg dia bini najib is very important shopper..

samada dia ingat psl ukuran badan .atau dia kenal pasal kes ah lan tu lah !

Reply
avatar
Anonymous
February 1, 2012 at 9:52 AM delete

first time komen disini wpun dah lama jadi pengunjung blog asd...festival fesyen islam..harga baju mahal-mahal...mmg lari dari apa yang dianjurkan oleh agama..

Reply
avatar
Anonymous
February 1, 2012 at 9:52 AM delete

first time komen disini wpun dah lama jadi pengunjung blog asd...festival fesyen islam..harga baju mahal-mahal...mmg lari dari apa yang dianjurkan oleh agama..

Reply
avatar
Anonymous
February 3, 2012 at 8:47 AM delete

BAPOK ke si shah reza tu kahkahkah

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive