Rosmah Shopping RM325,000 disebuah butik di Sydney - Sydney Morning Herald


Oktober lalu akhbar Western Australian telah melaporkan anak perempuan Najib, yang tidak dinamakan telah berbelanja mewah di David Jones di Perth semasa Mesyuarat Ketua-ketua Negara Komanwel (CHOGM).



Tetapi Najib telah menafikan bahawa anaknya itu telah berada di Perth pada masa itu, oleh itu Akhbar itu kemudiannya membuat pembetulan kepada laporan tersebut.


Hari ini pula..

Tabiat berbelanja besar seorang lagi anggota keluarga Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sekali lagi menarik perhatian media Australia hari ini - kali ini di Sydney.

Dalam seksyen 'Private Sydney' akhbar Australia Sydney Morning Herald, kolumnis Andrew Horney memanggil Rosmah sebagai "first lady of shopping', kerana dikatakan telah membelanjakan A$100,000 (RM325,000) di sebuah butik di Sydney.

Memetik pereka fesyen Sydney Carl Kapp, kolumnis itu melaporkan bahawa "pelanggan terbesar" Kapp telah membelanjakan jumlah yang mengejutkan sewaktu "percutian peribadi" di sana "sekitar dua minggu lalu".


Menurut kolum tersebut, Rosmah dan Najib, semasa cuti tersebut,
menginap di penthouse A$20,000 (RM65,100) semalam (kanan) di Hotel Darling.

Dengan tajuk 'Super Kerr Now a Model Citizen', kolum itu turut melaporkan bahawa Rosmah telah meminta "parkir valet untuk limousinnya" dan menerbangkan Kapp ke Malaysia untuk mengenakan pakaian yang ditempahnya.

Ini adalah artikel tersebut..


Dedicated follower of fashion

ROSMAH MANSOR likes to be introduced as the First Lady of Malaysia, but for Sydney fashion designer Carl Kapp, she is his first lady of shopping.

The wife of the Malaysian Prime Minister, Najib Razak, is known across Malaysia simply as FLOM (First Lady of Malaysia), and is Kapp's biggest customer, having dropped an estimated $100,000 in his boutique ordering garments during a private holiday in Sydney a little more than a fortnight ago.

''She was absolutely gracious and very easy to deal with,'' Kapp told PS this week, agreeing she was nothing like the woman often portrayed in Malaysian media for her allegedly extravagant lifestyle.

In recent months, Mansor, who stayed with her husband in the $20,000-a-night penthouse at The Darling hotel, has been forced to deny reports she had bought a $US24 million diamond and a $US200,000-plus crocodile skin, bejewelled Hermes handbag. Kapp, who has a keen eye for such bags, having worked for Hermes, said he did not see any such handbag when he met her.

What her critics in Malaysia will make of her Sydney shopping spree, first reported on local fashion blog Frockwriter, is yet to be determined.

Kapp, who became suspicious of the identity of his mystery VIP customer when his Oxford Street store received a flurry of calls requesting valet parking for her limo, said he was being flown to Malaysia next month with a collection of ''toiles'' for Mansor to try on before completing her massive order of 61 dresses, pants and tops.

All made from the finest silk and in a variety of exotic colours and prints, Kapp said his new muse had ''a very good eye for colour and she likes a lot of prints''.

Artikel penuh sila baca di SINI

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

14 comments

comments
Tokwan Pencen
January 21, 2012 at 9:38 PM delete

PR cetak banyak2 edar kpd org kampung seluruh M'sia, baru mereka tahu pemimpin mereka mengamalkan "Kesederhanaan" arabnya bunyi Wa.... "wa tak peduli"
Tapi Tok percaya Mah tuu kumpul duit dari kecil angan2 nak ke Australia.

Reply
avatar
Rauna
January 22, 2012 at 12:01 AM delete

Salah satu sebab utama kejatuhan Ah Jib Gong ialah kerana Ah Soh Rosmahal.

Sifat ketagih shopping dan menunjuk2 barang mahal memang payah nak dikikis dari sifat setiap wanita. Hanya dengan pedoman si suami sahaja dapat dikikis sikap ini.

Dilema Ah Jib adalah membuat pilihan antara rakyat dan memnya. Ternyata dia telah memilih memnya berbanding rakyat. Dan rakyat tidak akan memilih pemimpin sebegini...

Reply
avatar
Anonymous
January 22, 2012 at 12:30 AM delete

Tengok tu macamana nak beri undi pada BN

Reply
avatar
Anonymous
January 22, 2012 at 7:34 AM delete

ada org yg akan mengata kan mmg lah dia banyak duit... banyak!

ttp sebenarnya banyak mcm mana pun sbg isteri pemimpin dia tak boleh berbelanja mcm imelda .. sbg isteri pemimpin tak bleh boros sb boros tu pun penyakit..

krn itu bila bini ah jib gor ni berbelanja sebanyak itu mat salleh sana pun boleh terkejut...

Reply
avatar
Anonymous
January 22, 2012 at 8:42 AM delete

ini lah tanda kebodohan perjuangan dan susah payah pencacai yg kena maki dan dikutuk Allah yg membela org yg boros.. terlebih boros. dan tetap akan boros.

nak selamatkan umno.. ubah kan dulu cara rosmah .. tekan ah jib gor .. sb nanti bini punya pasal rakyat benci umno..

ini mcm org ketagih main daun terup judi..

Reply
avatar
Anonymous
January 22, 2012 at 8:55 AM delete

"Kerajaan tegas menangkap mana-mana pihak yang menyalahgunakan laman sosial untuk mengugut PM"

Kalu gitu, kutuk2 bolehlah. jangan ditangkap udah.

Tapi orang kampung x kan nampak sikap boros rosmah.. biasalah duit tu dia kumpul sewaktu masih bayi lagi.
Satu kenyataan yang bodoh lah kumpul duit dari kecil untuk berbelanja skaligus benda2 mahal. Orang2 BN pun tahu rosmah ni, cuma diam2 je. jaga periuk nasi masing-masing la katakan.

Parti berhaluan Islam telah menang pada P/raya Mesir. Malaysia bila lagi.

Reply
avatar
Samin
January 22, 2012 at 9:03 AM delete

Rendahnya moral puak pakatan ni !
mudah jer diperbodohkan dgn fitnah murahan...

lepas ni akhbar itu mohon maaf lagi.....

ANAK SUNGAI CELAKA

Reply
avatar
January 22, 2012 at 9:14 AM delete

Biasalah media Australia bukan boleh senang kalau tak buat fitnah kat Malaysia . Dan biasa jugaklah tukang bawak fitnah mat salleh tu siapa lagi kalau bukan PKR. Kononnya sumber berita yang tepat. Walhal sumber berita yang nak merosakkan negara.

Parti haluan islam di mesir menang pasal dia orang tak tamak kuasa . Ikhwanul Muslimin tak kerjasama dengan parti kafir .Mereka sabar dan tak jadi barua kafir tu pasal dia dipanggil parti haluan islam . Tak macam PAS ( Parti exco Adat resam melayu dan Sukan )

Reply
avatar
Anonymous
January 22, 2012 at 9:49 AM delete

memang pun PR kuat fitnah....

cincin 24 tu fitnah,

kes lembu mami ijat pun fitnah jg

rosmah belanja boros pun mesti fitnah jg kan

yg pasti tak fitnah hanya umno....kankankan. mampus lah pencacai umno lg baik kerana membutakan mata dan memekakkan teliga atas pengkhinatan umno kpd agama dan bangsa.

PR13 akan kami kuburkan kamu dgn penyelewengan dan pengkhianatan kamu.

Reply
avatar
Bombo
January 22, 2012 at 9:55 AM delete

kekayaan org malasia hanya mcm katak baru jumpa air,meraban tak tentu arah jenis mcmni kalau kat negara luar org gelak goleng2,malasia boleh,boleh apa,hampes duit rakyat...pigmum kerja ini hanya sekali dlm hidup,kalau Ah jib tak laku rakyat tengok mcm sampah,waktutulah mcm2 surat dtg kat rmh,baru nampak langit tinggi,yg bodo org yg mempercayai kealiman umnogok selama ini....tak disuluhpun ianya tetap terang dgn rasuah,hanya org yg dibayai oleh umnogok saja bertegang membela semata2 kerana duit,munkin mcm ppas,rakab dan sewaktu dgnnya memandang cari duit dgn jalan yg halal boleh membahagiakan anak bini dirumah...bodoh tahap pigg...

Reply
avatar
Anonymous
January 22, 2012 at 9:58 AM delete

baik sungguh hujah siburit ppas....
kah...kah...kah...
rasa diri dah pandai...
negara dah rosak pun dgn najib kaki burit tu....
cakap islam lebih kuah dari camca......
kah...kah...kah......
silabu ppas dgn babi2nya....
kah...kah...kah...

Reply
avatar
rakab umno
January 22, 2012 at 11:58 AM delete

sememangnya penyokong umno bn melayu bodoh bangang hatinya dah mati kita ubah mereka semuanya dengan pakatan rakyat bersihkan jiwa mereka yang dah kotor tu kan kan kan

Reply
avatar
January 22, 2012 at 9:43 PM delete

rosmah pkai duit tabung die kot,yg korg nk mrh sgt wtpe??wakakakakakaka,trolololololllllllll

Controller NES Terbesar Di Dunia(Video)

Reply
avatar
hajah rosmah
January 26, 2012 at 1:01 PM delete

tang bila PR fitnah/ kes mana?

kes rosmah berbelanja mewah 300++k bukan PR fitnah, Sydney Morning Herald yg cakap...dan diakui sendiri oleh designer Kapp tu mmg Mah Rendah korang buat pembelian.

kes NFC- Pun PR tak fitnah, ketua audit sendiri keluarkan statement ttg kerugian dan penyelewengan dana oleh suami sekatil shahrizat jalil.

kau orang cubertrooper budak budak, bakpe mai komen sini. shooh shooh,busuk hancinggggggggggggg!!

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive