Rosmah Mansor dicabar saman Sydney Morning Herald, Andrew Horney dan Carl Kapp jika laporan itu fitnah.


Di saat seluruh rakyat Malaysia berdepan dengan kenaikan harga barang makanan dan keperluan hidup , dalam keadaan rakyat berpendapatan rendah dan golongan miskin menderita untuk terus hidup , isteri Perdana Menteri membeli belah ratusan ribu RM. Dari manakah wang yang diperolehi oleh beliau untuk berbelanja mewah sehingga di gelar 'FIRST LADY OF SHOPPING'?


FIRST LADY OF SHOPPING : JINGGA 13 DESAK SPRM SIASAT DAN ROSMAH MANSOR DICABAR SAMAN AUSTRALIA SYDNEY MORNING HERALD , ANDREW HORNEY DAN CARL KAAP KERANA FITNAH

JINGGA 13 mendesak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasat dari manakah wang yang digunakan oleh Datin Paduka Seri Rosmah Mansor , isteri Perdana Menteri Malaysia perolehi sehingga mampu berbelanja mewah seperti di laporkan dalam seksyen 'Private Sydney' yang disiarkan akhbar Australia Sydney Morning Herald, di mana kolumnis Andrew Horney memetik kenyataan pereka fesyen, Carl Kapp mengenai Rosmah Mansor yang dikatakan membelanjakan A$100,000 (RM325,000) di butik milik beliau di Sydney.

Bukan sahaja berbelanja mewah, dilaporkan juga Rosmah Mansor menginap di hotel bersama suaminya Datuk Seri Najib Razak berharga RM65,100 semalam di Hotel Darling , Sydney , namun tidak dilaporkan berapa malamkan mereka menginap di sana. Termasuk perkhidmatan lain seperti parkir khas untuk limosin beliau.


JINGGA 13 amat hairan kenapa sehingga sekarang tiada sebarang tindakan oleh SPRM terhadap pelbagai laporan yang dibuat terhadap tabiat berpoya-poya isteri Perdana Menteri Malaysia yang berbelanja mewah yang amat melampau. Adakah SPRM hanya khusus untuk menyiasat dan mendakwa rakyat biasa dan terlalu dayus untuk menyiasat isteri Perdana Menteri dan pimpinan UMNO?

Di saat seluruh rakyat Malaysia berdepan dengan kenaikan harga barang makanan dan keperluan hidup , dalam keadaan rakyat berpendapatan rendah dan golongan miskin menderita untuk terus hidup , isteri Perdana Menteri membeli belah ratusan ribu RM. Dari manakah wang yang diperolehi oleh beliau untuk berbelanja mewah sehingga di gelar 'FIRST LADY OF SHOPPING'? Jika ada pihak yang sponsor segala perbelanjaan mewah tersebut , siapakah?

JINGGA 13 meminta seluruh rakyat Malaysia membuka minda dan hati agar bangkit mempersoalkan dari manakah wang yang Rosmah Mansor perolehi sehingga berbelanja mewah yang mungkin sudah puluhan juta RM daripada keseluruhan melibatkan barang kemas, pakaian,beg tangan birkin dan sebagainya termasuk perbelanjaan pengangkutan dan penginapan.

SPRM harus bertindak adil dan profesional dan bukan bertindak dwi-standard. JINGGA 13 benar-benar hairan dengan tindakan menikus SPRM terhadap kekayaan dan kemewahan yang dimiliki oleh Rosmah Mansor yang mampu yang dilihat melampau dan keterlaluan.

JINGGA 13 MENCABAR Rosmah Mansor untuk menyaman akhbar Australia Sydney Morning Herald, kolumnis Andrew Horney dan pereka fesyen, Carl Kapp jika ianya adalah satu fitnah dan karut . First Lady Of Shopping wajar mengambil tindakan undang-undang terhadap semua yang terlibat memfitnah beliau dengan laporan yang tidak benar dan fitnah.

Sesiapa pun boleh menafikan dan menganggap menjadi mangsa atau ianya adalah merupakan berita karut , liar dan tidak benar. Sedangkan tiada sebarang tindakan undang-undang diambil terhadap segala laporan yang dibuat . Adalah memalukan dengan perlakuan boros dan berpoya-poya Rosmah Mansor yang merupakan isteri Perdana Menteri Malaysia menjadi bualan dan dilaporkan di beberapa negara serta yang tidak pernah dilakukan oleh isteri-isteri Perdana Menteri Malaysia yang lalu.


MUAFAKAT*PRIHATIN*BERANI

FARIZ MUSA
Ketua Koordinator JINGGA 13

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

17 comments

comments
Anonymous
January 26, 2012 at 2:12 PM delete

mat najib burit dah hilang teloq yg mah janda banggakan sgt...
celaka sungguh 2 ekor babi hutan ni...
kah...kah....kah...

Reply
avatar
January 26, 2012 at 2:16 PM delete

kah..kah.kah...dah kuar statement dari empunya badan,baru nak terhegeh2 suruh rosmah saman...sbelum ni ko posting x ingat dunia...makin hentam jea tanpa nak buat homework....skrg ni baru nak spin citer suruh saman...!ala..aku tau la ko takot kena saman dgn rosmah...mcm member ko sorg tu lari x cukup tanah kena 400k.....kah..kah..kah...mmg bloggers PaRia pemikiran tahap jamban...kah..kah..kah..

Reply
avatar
January 26, 2012 at 2:49 PM delete

bagi aku Jingga 13 dan faris musa adalah kumpulan paling bahlol. Apa kejadah rakyat pulak diajak fikir Rosmah dapat duit dari mana??

Abistu isteri KM yang sekali buat terapi muka RM77,000 kat eropah tu , rakyat kena fikir jugak ker duit tu dari mana ?? jual Public Mutual ker ??

Yang ada seorang KM tu naik Business Class Singapore Airline kat lapangan terbang changi pegi Italy untuk makan besar nak kena report kat SPRM jugak ker ??

Duit Rm200,000 bayar tutup mulut kes raba buah dada classmate tu kena siasat ker siapa yang sponsor ??

Bahalol punya jingga 13 . Kalau dah pakai baju hitam , patut panggil hitam 13 lah . Tak pun pakailah baju jingga . Tak pun tukar nama kepada CELAKA 13 sebab cerita dari wartawan homosex pun diambilkira.

Reply
avatar
Anonymous
January 26, 2012 at 4:21 PM delete

Jenis makhluk Pemfitnah memang jenis anjing kurap..

isu ramas buah dada dah pun selesai dengan penjelasan perempuan yang difitnah tidak kenal anak LGE dan seorang pemain catur yang dah lama x jejak kaki di Malaysia. Masih nak spin jenis anjing kurap ini!!

Mampuslah anjing kurap UMNGOK!! Hanya timbul bila rasa2 boleh fitnah sesuatu isu!!

Reply
avatar
Anonymous
January 26, 2012 at 4:27 PM delete

"Apa kejadah rakyat pulak diajak fikir Rosmah dapat duit dari mana??"

apa soalan bangang dari PPAS! kau tak tahu sapa rosmah? FLOAM of Malaysia kah..kah..kah..

Duit peruntukkan untuk permata selamba je dia minta dengan bini dia si hajah najib! kau tak tahu ke mangkok!!

sikit tu rosmah belanja di australia. kalau kau berbelanjan berjuta2 di luar negeri sekali pon aku tak heran sebab datang dari duit haram fitnah kau dalam blog ni!!

Reply
avatar
Anonymous
January 26, 2012 at 4:56 PM delete

betul2 anon 4.27 & 4.21,
aku sokong....
mana mai haramjadah sekor ni hitch@bitch...
otak penuh taik depa ni...

Reply
avatar
Anonymous
January 26, 2012 at 6:39 PM delete

Bodohnya penyamun duit rakyat pun masih nak sokong ..........otak letak di jubur

Reply
avatar
Anonymous
January 26, 2012 at 7:33 PM delete

Apalah Penganutpas merapu niii... orang lain yang berbelanja sampai nak lupa diri tu lantaklah... Sah-sahlah mereka tu tergolong dalam syaitan. Tapi sekarang ni isteri PM, jadi mestilah tidak manis. Mana perginya tulus & adil niii... Tak kiralah siapapun orang itu, undang-undang tetap dilaksanakan. fikirlah sejenak...!

Reply
avatar
Anonymous
January 26, 2012 at 7:54 PM delete

PenganutPAS

Penganut Parti Adat Sukan yang pening

Reply
avatar
Anonymous
January 27, 2012 at 1:28 AM delete

ppas mmg kalau betul dan ada bukti dia guna duit rakyat utk belanja terapi muka dan naik SIA pergi italy maka tugas SPRM kena lah siasat.

ini lah masalah nya dng MSIA dan SPRM .. org bawah spt kastam mkn duit ambil tindakan ..

kalau mrk berbelanja besar bermakna mrk terlibat dgn bisness dan bercanggah dng amanah mrk .. selain dari itu duit mrk byk bermakan mrk sibuk dgn perniagaan bukan psl susah sakit rakyat..

sbg isteri seorg ahli politik yg berjawatan tinggi dr mana datangnya duit tsbt??

Reply
avatar
penternak_lipan
January 27, 2012 at 3:36 AM delete

penganutpaspone
sian kat hang...tlong laa bawa mai cita lain..kami dengar ni pun dah naik majai...kalau betul..apa kata hang pi report sprm ka pdrm ka..bagi amik tindakan..yang hang duk menyalak dalam sini macam anjing kurap tak cukup dos pasepa..?kami ni sapadia...bukan ada kuasa pun..yang hang buat pendedahan kat sini.kitaorg hanya rakyat biasa aja wahai anjing kurep...
siann sgt kat hang...menyalak dalam sini ppaspone...tersilap saluran la.

Reply
avatar
bakar
January 27, 2012 at 9:51 AM delete

penganut passpiss ni dibayar oleh umno uk jadi anjing di blog asd ni..korang kna paham peranan dia...setiap entry asd dia kena komen..itu adlh job description yg dipersetujui...kalau tk buat tk makan.miss soru...korang kena paham...samalah dgn anjing umno sekor lagi..si rakab..kalau kt blog melo pulak ada sekor anjing bernama pejuang melayu...kalau dilihat dari segi komen yg dilemparkan dlm setiap entry adlah sama..tiada passion utk pertahankan umno hanya utk mengisi perut...korang kena paham nasib anjing2 umno yg selalu menyalak di blog2 PR..

Reply
avatar
Anonymous
January 27, 2012 at 1:58 PM delete

Perg bela lagi badak air kan dah pegabis je koje dia...badak o badak udah-udahlah. Semakin meluat den tengok ekau ni. Den pun xtahu tang mano yang ekau lawa ni. Henti-hentikanlah pergabis duit rakyat dongan berbolanjo sakan ekau tu. Kalau makin lawa xpo gak lah mcm Maya Karin. Ni semakin burok malah dah mcm spesid BADAK AIR Gergasi dah gupo. Yang laki tu pun satu mcm TIKUS MONDOK...

Reply
avatar
Anonymous
January 27, 2012 at 5:05 PM delete

Aku xpaham korang pembangkang.asyik duk ckp rakyat pendapatan rendh n miskin.sape org tu?kerajaan dh bg sekolah n tmpat blaja.klo stdy elok2 tentu dpt keje elok n gaji pon tinggi.ni bile stdy lintang pukang dpt keje pon biase2 gaji murah...salahkan kerajaan lg.dh tahu pendapatan rendah sebab blaja xtinggi...carila pendapatan tambahan.buat bisness..niaga pasar malam.jgn bagi alasan la jingga 13.korang ni miskin ke sebab nk hidup senang jln mudah.bangkang same org melayu n islam.sape yg xmo kaye atas dunia ni bro.kenela usaha.

Reply
avatar
penternak_lipan
January 27, 2012 at 6:14 PM delete

anon bengong yg kat atas aku ni..
nak tanya...hang ada brapa tapak pasar malam dah utk buat bisnes part time.nak bercakap jgn bepikiran lembu ok.turun tanya tgk peniaga pasar malam..bila kos bahan mentah yg tinggi dan kuasa membeli yg berkurangan?cer cite sat kat aku bisnes apa lagi yg bleh buat...kalau kuasa membeli makin kurang?kalau hang buat partime jual diri hang pun akan terasa tekanan ekonomi yg tinggi dgn kadar gaji perkapita ..makan taik lembu la hang ni.

Reply
avatar
Anonymous
January 28, 2012 at 12:36 AM delete

apa lagi kak mah,saman je.tak habis2 memfitnahkan kak mah kita ni!kak mah,nape kak mah?kak mah takut saman,takut rakyat tahu ke?

Reply
avatar
Anonymous
January 28, 2012 at 10:20 PM delete

org bayar cukai utk majukan negara bukan untuk handbag seketol beribu ribu

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive