Rosmah kata dia tak belanja RM325,000 di Sydney:


Rosmah kata apa yang disiarkan oleh Australia Sydney Morning Herald bahawa beliau telah berbelanja A$100,000 (RM325,000) di sebuah butik di Sydney adalah karut dan tidak benar.


Karut dan tidak benar?

Kalau karut dan tidak benar kenapa tidak disaman saja akhbar Australia Sydney Morning Herald tu??

Rosmah sangkal dakwaan berbelanja mewah

Isteri perdana menteri Rosmah Mansor hari ini menyangkal dakwaan bahawa beliau berbelanja mewah dalam percutiannya di Sydney, Australia sebelum ini.

"Semua itu karut, dibesar-besarkan secara liar dan tidak benar," katanya kepada Malaysiakini dan The Sun ketika ditemui dalam sambutan Tahun Baru Cina anjuran MCA di Kuala Lumpur.

"Saya selalu menjadi mangsa," katanya ketika ditanya tentang dakwaan yang dibuat dalam harian Australia Sydney Morning Herald.

Dalam seksyen 'Private Sydney' akhbar itu, kolumnis Andrew Hornery menggelar Rosmah sebagai "first lady of shopping' (wanita pertama membeli belah), kerana didakwa membelanjakan A$100,000 (RM325,000) di sebuah butik di Sydney.

Rosmah dan suaminya juga didakwa menginap di penthouse bernilai A$20,000 (RM65,100) semalam, meminta "parkir valet untuk limousinnya" dan menerbangkan pereka fesyen negara itu ke Malaysia untuk mengenakan pakaian yang ditempahnya - Malaysiakini

***********************************************

Rosmah: Aussie report on shopping spree all rubbish

KUALA LUMPUR (Jan 23, 2012): Prime Minister Datuk Seri Najib Abdul Razak's wife, Datin Seri Rosmah Mansor today denied allegations made by an Australia daily that she spent over RM325,000 (A$100,000) at a designer boutique recently.

"It's all rubbish. It's all wildly exaggerated," she told theSun and Malaysiakini after attending the MCA Chinese New Year open house here at Wisma MCA.

Sydney Morning Herald, columnist Andrew Horney had called Rosmah the "first lady of shopping", for allegedly spending RM325,000 at a Sydney boutique.

Sydney designer Carl Kapp had reportedly said that his "biggest customer" had spent the hefty amount during a "private holiday" there recently.

Rosmah said that she was not affected by this allegation.

"I've come across many of these kind of accusations. I have no time to handle or entertain all this," she said.

According to the column in the daily, Rosmah and Najib had during their holiday stayed at the A$20,000 (RM65,100) a night penthouse at the newly-minted five-star Darling Hotel.

It also alleged that she was flying Kapp out to Malaysia for fittings of the 61 dresses, pants and tops she ordered.

However, Rosmah denied it saying "it is all wildly exaggerated".

"They all like to make this kind of accusations. I'm always the victim.

"The Australian designer will be making a statement soon," she said.

The Australian daily reported that Kapp had said that Rosmah had selected her clothes made from the finest silk and in a variety of exotic colours and prints.

Such allegations involving Rosmah are not new.

She had recently come under fire for allegedly purchasing a diamond ring worth RM24 million, which she vehemently denied.

Rosmah was also alleged to own several Hermes handbags worth thousands of ringgit.


The Sundaily

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

8 comments

comments
Anonymous
January 23, 2012 at 6:23 PM delete

kalau tak betul saman je.....
dok putar belit buat apa.....
macam hang dok cakap kat orang !Msia hang ni masih anak dara....
kah...kah...kah...

Reply
avatar
Anonymous
January 23, 2012 at 6:34 PM delete

Saman lah kalau tak benar,,,,,,takut ke kantoi ?

Reply
avatar
Anonymous
January 23, 2012 at 6:45 PM delete

rupa rupanya bukan kat msia aje yg buat cerita karut psl rosmah..

apa untung nya kpd wartawan australia buat cerita karut ini? adakah jualan akbar mrk akan naik? atau apa kah kisah hidup rosmah ingin di ketahui oleh masy australia?

"The Australian designer will be making a statement soon," she said.
ini bererti dia tdak menafikan dia tlh mengenali designer tsbt..

Reply
avatar
Anonymous
January 23, 2012 at 9:02 PM delete

tipu, tipu, tipu!!!
mana ada dia belanja sebanyak tu. apa la u all ni. dia mana ada duit sebanyak tu. tapi dia belanja lebih dari tu sebab duit yg dia guna tu duit yg dia simpan sejak kecik lagi. dia sanggup tahan lapar sejak dulu demi kemewahan masa depan. so ini lah masanya.

Reply
avatar
Anonymous
January 23, 2012 at 9:16 PM delete

sebab tu dia janda katek...
kah....kah...kah...

Reply
avatar
Anonymous
January 23, 2012 at 9:31 PM delete

KESIANNYA AKU DENGAR RINTIHANNYA.KALAU ADA DUIT BOLEH AKU DERMA LAGI KAT DIA UNTUK SHOPPING...

Reply
avatar
January 23, 2012 at 11:55 PM delete

Mungkin korang semua tak tahu.. kak mah merupakan idola kepada pereka2 fesyen bertaraf antaranbangsa kerana sesiapa saja yg dapat menyiapkan tempahan walau sepasang pakaian kak mah bermakna suatu kejayaan besar dan akan dapat anugerah. sebab potongan body kak mah yang ala2 xxxxL dan unik amat sukar dijahit dengan mesin jahit biasa.. mesti overheat..
So, bila dapat siap kena la hebohkan kepada media sbb tu satu kejayaan besar, lebih besar menyiapkan baju model2 dari new York

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive