Penafian Rosmah di sangkal oleh Kolumnis Sydney Morning Herald


Aku tak pasti apa yang Rosmah fikir ketika mengeluarkan kenyataan bahawa pereka Fashion dari Australia akan mengeluarkan kenyataan tentang dakwaan bahawa Rosmah telah shopping mencecah RM325,000 di Sydney.


Mungkin beliau menjangkakan bahawa semua orang boleh dikuasai dan akan tunduk kepada arahannya dan dengan keyakinan itu beliau telah berkata "The Australian designer will be making a statement soon," seperti yang dilaporkan The Sun (sila baca di SINI )

Malang buat Rosmah.. apa yang diharapkan tidak menjadi seperti yang diharapkan iaitu Pereka Fesyen dari Australia mengeluarkan kenyataan menafikan..

Belum sempat Pereka Fashion dari Australia mengeluarkan kenyataannya, kolumnis Sydney Morning Herald Andrew Hornery mempertahankan dakwaannya bahawa isteri perdana menteri Rosmah Mansor membelanjakan lebih RM300,000 semasa lawatannya ke Australia.

Beliau mempertahankan dakwaannya itu dengan mengatakan beliau punya bukti kukuh…




Kolumnis pertahan dakwaan Rosmah belanja RM325,000

Kolumnis Sydney Morning Herald Andrew Hornery mempertahankan dakwaannya bahawa isteri perdana menteri Rosmah Mansor membelanjakan lebih RM300,000 semasa lawatannya ke Australia.

"FLOM (wanita pertama Malaysia) dakwa saya membesar-besarkan secara liar lawatan sambil membeli-belahnya di Sydney?

"Saya tetap pertahankan setiap kata-kata saya. Sumber saya amat kukuh," kata Hornery dalam Twitternya kira-kira sejam lalu.

Isteri Datuk Seri Najib Razak semalam menyangkal dakwaan Hornery yang dibuat dalam seksyen 'Private Sydney' harian itu dengan menyifatkannya sebagai "karut, dibesar-besarkan secara liar dan tidak benar".

Selain perbelanjaan A$100,000 (RM325,000) di sebuah butik, Hornery juga mendakwa Rosmah dan suami menginap di emper (penthouse) bernilai A$20,000 (RM65,100) semalam, meminta "parkir valet untuk limousinnya" dan menerbangkan pereka fesyen ke Malaysia untuk mengenakan pakaian yang ditempahnya.

Malaysiakini

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

12 comments

comments
January 24, 2012 at 8:28 PM delete

Salam,

mohon untuk link kan blog

http://tiubtube.blogspot.com/

t.q

Reply
avatar
Anonymous
January 24, 2012 at 8:31 PM delete

Eem , FLOM , kalau tak benar , saman lah dia...Kalau tak saman , benar lah tu kot...

Reply
avatar
January 24, 2012 at 9:15 PM delete

memang benar dah pun... dasar manusia lupa diri...

Reply
avatar
Rauna
January 24, 2012 at 9:34 PM delete

Hahaha.... Big mama ingat kat Australia media dia tak bebas macam Malaysia. Lebih malang lagi dia ingat dia boleh kontrol media di sana.

Penyakit lavish shooping nih memang susah nak ubat. Kira macam hisap dadah lah jugak. Tambah lagi, senang dapat duit..... tamak tahap maksimum.

Reply
avatar
rauna rakab
January 24, 2012 at 10:13 PM delete

rosmah dah dapat agak pada pilihanraya kali ini umno bn bungkus jadi hayat yang masih ada digunakanlah sepenuhnya menghabiskan duit bank negara malaysia siapa yang bolih halang najib najis sendiri takut big mama kan kan kan.

Reply
avatar
January 24, 2012 at 10:47 PM delete

Media australia bebas ker ??? Siapa Andrew Hornery ni??? Wartawan disegani ker di Australia ??

Andrew Hornery mengikut ulasan www.australiasworstjournalist.com.au adalah
"Numerous factual errors. Andrew Hornery, unable to transcribe accurately factual matters or deliberately engages in falsehoods to degrade his subject, and heighten his vitriole."

Inilah pandangan orang Autralia sendiri terhadap "pakar" yang dijadikan rujukan oleh PKR . KLIK SINI

Bodoh sangatlah kita orang Malaysia nak percaya kepada mamat ni . Orang Australia sendiri pun anggap penulis kolum gossip ni sebagai mengarut !!!

Reply
avatar
rakab BODOH
January 24, 2012 at 11:15 PM delete

Takpa takpa U-turn akan dibuat tak lama lagi bila $ dibagi dgn cukup...rundingan masih jalan. Sekarang hornery sudah up harga hehehe.... duit rakyat Msia pucik lagi...

Reply
avatar
Anonymous
January 25, 2012 at 1:11 AM delete

tunggu saman dari rosmah jelahhhh.. ppas.. spin jangn tak spin.. isu kau boleh makan baru kau timbul!!! baghall!! nampak sgt macai UMNGOK

Reply
avatar
PPAS
January 25, 2012 at 1:18 AM delete

PPAS said:

"Bodoh sangatlah kita orang Malaysia nak percaya kepada UTUSEX ni . Orang UMNGOK sendiri pun anggap penulis kolum gossip ni sebagai mengarut !!!"

Reply
avatar
Anonymous
January 25, 2012 at 7:51 AM delete

..

Tp berita ini disiarkan dlm akhbar Sydney Morning dan tentu ramai rakyat australia yg baca .. sb akhbar ini tak teruk mcm utusex.

ppas sepatutnya meragui dan mempersoalkan integriti akhbar bukan wartawan... kalau akbar tu yg nafikan wartawan Andrew Hornery pun tak boleh buat apa apa..

Reply
avatar
Anonymous
January 25, 2012 at 2:00 PM delete

wartawan gossip rupanya.... Gay pulak tu... mesti kawan Anwar.

Gossip bukan fakta. Faktanya mana? setakat pertahan tanpa fakta boleh layan ke. Beruk gossip pun kita boleh percaya macam ni...

Reply
avatar
Anonymous
January 25, 2012 at 6:31 PM delete

Di Msia ini Gossip lebih tepat dr Utusex.. wartawan fitnah !!!

kalau tak de gossip yg ni pun mmg rakyat dah tahu dia kaki shopping.

Berita ini utk menambahkan lg utk mengesahkan tabiat boros dia.

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive