Pemimpin UMNO disiasat SPRM kerana terima sumbangan RM300K?


Seorang bekas menteri dilaporkan telah disoal-siasat oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) semalam atas dakwaan berhubung penerimaan RM300,000 sebagai sumbangan.


Bekas menteri itu yang masih lagi seorang anggota parlimen dikatakan menerima ‘sumbangan’ berkenaan daripada sebuah syarikat tahun lalu.

Sumber-sumber yang dipetik oleh akhbar The New Straits Times berkata bekas menteri itu menghabiskan masa selama beberapa jam di pejabat SPRM.

Ia memetik sebuah blog yang mendedahkan bahawa seorang bekas menteri menerima wang berkenaan pada 7 April, tahun lalu daripada kontraktor projek jambatan bengkok. Penulis blog itu mempersoalkan tujuan dan mengapa sumbangan dihulurkan.

Penulis blog itu juga menggesa SPRM supaya membuat siasatan - Malaysiakini


Cuba tengok kat SINI siapa bekas Menteri itu

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

8 comments

comments
Anonymous
January 17, 2012 at 6:32 PM delete

Kalau Menteir UMNO, ini bukan rasuah. Ini komisen.

Kalau Menteri UMNO, ini bukan wang haram. Ini wang dari kudrat and peluh.

Hidup UMNO. Mampus Rakyat

Reply
avatar
Anonymous
January 17, 2012 at 7:27 PM delete

Najis nak cari kambing hitam dah... ramai lagi tak disiasat krn geng dia.

Reply
avatar
Anonymous
January 17, 2012 at 7:51 PM delete

Memamg kaki pow pun....

Reply
avatar
Anonymous
January 17, 2012 at 9:19 PM delete

Ala liceh lah! RM 240juta pun amno boleh sapu bawah karpet apa lagi cuma RM 300k saja. Buang masa polis ajalah.

Reply
avatar
Rauna
January 17, 2012 at 11:29 PM delete

Kalau pegawai rendah kerajaan dapat hamper raya cina pon tak boleh dikira rasuah. Punyaalah baguih, orang atas punya arahan.

Tapi depa sama2 orang atas RM300K tak kira rasuah ka? Apa punya malaun punya pemimpin.

Reply
avatar
Anonymous
January 18, 2012 at 12:16 AM delete

apa susah kalau duit zakat pun boleh di ganti balik..

nama pun sumbangan .. masuk lah cepat cepat dlm tabung umno..

Reply
avatar
Anonymous
January 18, 2012 at 10:37 AM delete

ini orang masih anak dara...
jgn kasar sangat...
anak dara tua lesbian...
kah...kah...kah...

Reply
avatar
January 18, 2012 at 12:21 PM delete

siasat je...nanti mesti lepas...
tak pon, kena hukum 2-3 bulan penjara je...

(janji saya buat lagi...)
;p

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive