PANAS!! Pereka Fesyen Australia sahkan Rosmah telah berbelanja di Butik miliknya..


Apabila journalist dari Sydney Morning Herald mempertahankan dakwaannya bahawa Rosmah Mansor telah membelanjakan RM325,000 di sebuah Butik yang terletak di Sydney, seperti biasa pencacai-pencacai UMNO yang merupakan Blogger pro UMNO akan bermati-matian mempertahankan Rosmah dengan menyerang kredibiliti journalist tersebut.


Ada antara Blogger UMNO tersebut mendakwa Andrew Hornery, Journalist tersebut adalah seorang gay, oleh itu mereka mengaitkannya dengan DS Anwar Ibrahim yang difitnah mereka sebagai seorang ‘pemimpin gay’ dengan mengatakan wartawan gay mestilah menyokong ‘Pemimpin Gay’.

Mereka juga menyerang Andrew Hornery dengan mendakwa journalist Sydney Morning Herald (SMH) itu seorang wartawan yang tidak mempunyai kredibiliti dan pernah disenaraikan antara "Australian Worst Journalist".


Hari ini.. dalam satu jawapan kepada Malaysiakini, Pereka Fashion dari Sydney, Carl Kapp pula telah mengesahkan memang Rosmah telah membeli-belah di butik miliknya tetapi enggan menyatakan jumlah sebenar pembelian Rosmah itu..

Adakah Pereka Fashion ini juga akan dilabel sebagai gay dan pereka fashion yang tak punya kredebiliti oleh Blogger UMNO? Sama-samalah kita nantikannya…

Rosmah Mansor sebelum ini menyangkal dakwaan bahawa beliau berbelanja mewah dalam percutiannya di Sydney, Australia.

"Semua itu karut, dibesar-besarkan secara liar dan tidak benar," katanya kepada Malaysiakini dan The Sun ketika ditemui dalam sambutan Tahun Baru Cina anjuran MCA di Kuala Lumpur.

"Saya selalu menjadi mangsa," katanya cuba meraih simpati..

**********************************************

Sydney designer: Rosmah did make purchases

Sydney designer Carl Kapp has confirmed that the Malaysian premier's wife Rosmah Mansor had made purchases at his store, but denied ever saying that she had spent A$100,000.

Responding in a statement today to Malaysiakini 's request for comments, Kapp (right) said Rosmah and her "sizeable group" had during her visit "made various purchases".

He said he had not disclosed the amount spent, which had been stated in fashion blog Frockwriter and the Sydney Morning Herald column 'Private Sydney'.

"I wish to clarify that in my statement on this distinguished client’s visit, never did I make any specific reference to the amount spent at my Paddington store," Kapp said in a carefully worded statement.

"... during their visit, members of (Rosmah’s) party, including friends and the chair(person) and organiser of Islamic Fashion Festival separately made various purchases. I believe Datin Sri Rosmah is the patron (of) this Islamic Fashion Festival."

Frockwriter had on Jan 17 reported, based on an interview with Kapp, that “Rosmah wound up ordering 61 silk pieces”.

“Based on the average prices in his collections - which start at A$ 400 and reach several thousand dollars, Frockwriter estimates it could be approaching A$100,000. Kapp was paid upfront,” blogger Patty Huntington wrote.

SMH columnist Andrew Hornery meanwhile reported that the PM’s wife had “dropped an estimated A$100,000 in (Kapp's) boutique ordering garments during a private holiday in Sydney”.

According to Kapp, the articles were also “inaccurate” in saying that he is being “flown to Malaysia next month” solely for Rosmah’s benefit.

‘I’m not indiscreet’

“Visits to various parts of Asia, including Malaysia, for the purposes of channel marketing for our merchandise and sourcing of materials for future products are a regular part of my work calendar and ordinary course of business,” he said.

He said that the articles had unfairly presented him and his business as “indiscreet” and “willing to divulge personal and private information...(of) clients”.

“This is manifestly untrue, and we wish to state unequivocally that we value greatly the privacy of our clientele and would never violate their confidence under any circumstance.” he said.

In a response to Malaysiakini today, Hornery said that it was Kapp’s publicist who had approached fashion journalists in Sydney with the story on Rosmah’s visit.

He added that the designer had spoken on record and was “as candid as he could be”.

Hornery has dismissed claims by Rosmah that his report was “wildly exaggerated” and “untrue”, saying that he is standing by his report.

Huntington, on her Twitter account today said that Rosmah’s reaction was “amusing”.

“I think there are about to be a few more developments. Stay tuned...,” she said. - Malaysiakini

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

13 comments

comments
Anonymous
January 25, 2012 at 5:51 PM delete

Sebenarnya beg beg dan baju baju tu semua bukan untuk Si Rosmah. Tak muat pun. Mana ada designer buat size XXXL. Semuanya slim slim belaka.

Benda tu semua Si Rosmah nak sedekahkan pada yang daif kat Selangor ni.

Kamu jangan dok fitnah sebarangan. Patut bersyukur ada Kak Ros ni yang perihati kebajikan orang yang miskin.

Hidup UMNO. Mampus Rakyat.

Reply
avatar
nenek rakab
January 25, 2012 at 6:23 PM delete

itulah dia kalau manusia dah x kenal halal haram, dah x ingat syurga neraka,mentekedarah duit rakyat saja... mati kang suruh Carl Kapp tu designkan kain kapan untuk dia, cari kain yg kalis api punya ahaks...

Reply
avatar
Anonymous
January 25, 2012 at 7:21 PM delete

Lepas ini kita tengok apa bloggers UMNO cakap dan tuduh si Carl Kapp pula

Reply
avatar
Rauna
January 25, 2012 at 8:38 PM delete

Bik mama satu liabiliti kepada rakyat Malaysia...

Nak dipuji terlalu keji
Nak diangkat terlalu berat
Hehehhe...

Reply
avatar
Anonymous
January 25, 2012 at 9:56 PM delete

HA...PENCACAI DAN PENJILAT UMNGOK NAK KATA APA PULA.KEBENARAN AKHIRNYA TERSERLAH JUGA.BIARPUN BERMATIAN HAMPA DUK DEFEND KAK ROS HAMPA.

Reply
avatar
Anonymous
January 25, 2012 at 10:36 PM delete

RAKAB dan PPAS pasti akan spin yang mamat ni gay dan ada hubungan dengan anwar tu sebab mamat ni fitnah bik mama..kah..kah..kah..

Reply
avatar
Anonymous
January 25, 2012 at 10:38 PM delete

Ada la pn sri Rosmah ni nak dkt preka fesyen tu smpai sanggup brbelanja besar dkt situ. Pak Najib kena krja kuat lagi bgi pn sri ni puas hati..

Reply
avatar
Anonymous
January 26, 2012 at 7:11 AM delete

kata bercuti dgn ajib .. tp skg berombongan pulak ...

kalau utk islamic fashion perlu kah penaung ikut .. bawak suami lg ..

kalau bercuti kenapa pulak bawak sekali yg lain lain..

apa pulak kata kak rosbo .. tungguuuu

Reply
avatar
Anonymous
January 26, 2012 at 10:26 AM delete

Rauna 8.38,
Sambungan...
nak dikongkek tundun dah berkedut..
nak disamakan dgn badak dia terlalu katek...
nak suruh kulum mata dah layu
kah...kah...kah...

Reply
avatar
Anonymous
January 26, 2012 at 10:41 AM delete

Dia ingat guna designer dapatlah buat baju yang boleh nampak dia kurus...tapi malangnya badan macam tempayan beras...designer mana pun tak leh buat hahahaha.

Reply
avatar
Anonymous
January 26, 2012 at 10:59 AM delete

.


nak di biar bertambah liar.

nak diukur dia tersungkur.

nak di tayang jalan terhuru hayang.

nak kata feshion dia dah tension.



p/s huru hayang - jalan org mabuk.

Reply
avatar
Anonymous
January 26, 2012 at 11:28 AM delete

nak kata anak dara tapi lebih dari jalang...
nak kata model tapi pendek...

Reply
avatar
Anonymous
May 22, 2012 at 1:32 PM delete

Mmg mkn duit rakyat pun....anything u said tu semua tu untuk jaga reputation....benda yg slh tu slalunya benda yg betul...dats politik...sucks politic...

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive