Ibrahim Ali kata Anwar sudah tidak relevan lagi..


Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali menyifatkan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai sudah tidak relevan dalam politik negara tapi ada sahabat bagitahu muka dialah yang paling kerap bertandang ke rumah Anwar selepas 901..


Bertandangpun malam-malam, secara sembunyi-sembunyi dan datangpun dengan bukan kereta dia.. pinjam kereta orang lain.. he..he..he.. Hipokrit sungguh depa ni!!

Ibrahim Ali: Anwar sudah tidak relevan
29 Januari 2012

KUALA LUMPUR - Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali menyifatkan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai sudah tidak relevan dalam politik negara.

Ibrahim mendakwa rakyat negara ini juga sudah letih dengan segala permainan politik Anwar dan yang terbaru mengenai komitmennya untuk mempertahankan Israel ketika ditemuramah oleh akhbar Wall Street Journal (WSJ) baru-baru ini.

"Saya ingin menyeru semua rakyat Malaysia supaya lupakan Anwar, sudah sampai masanya untuk kita lupakan Anwar dan kita perlu mengorak langkah ke hadapan demi masa depan kita. Golongan media juga tak payahlah nak excited dengan dia ni.

"Saya sebagai kawan Anwar sudah menganggap yang 'politically' Anwar sudah mati, Anwar sudah tidak relevan kerana banyak sebab," katanya kepada pemberita pada majlis Rumah Terbuka Tahun Baru Cina anjuran Perkasa di Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru di sini hari ini.

Ibrahim berkata, kenyataan Anwar mengenai Israel itu jelas menunjukkan bahawa pendirian Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu adalah sama dengan dasar Amerika Syarikat.

"Kita terperanjatlah (dengan kenyataan Anwar itu), walaupun dia buat penjelasan tapi kenyataan dia samalah dengan dasar Amerika Syarikat iaitu mereka mahukan sebuah negara Palestin, pada masa yang sama mereka mahu melindungi keselamatan Israel," katanya.

Sementara itu, Ibrahim berkata tuduhan sesetengah pihak bahawa Perkasa adalah sebuah pertubuhan yang rasis telah terbukti tidak benar dengan kehadiran ratusan warga Tionghoa dari sekitar Kuala Lumpur pada majlis itu.

"Ini adalah kali pertama Perkasa menganjurkan Rumah Terbuka Tahun Baru Cina sejak ditubuhkan tiga tahun lepas khusus untuk meraikan warga emas, wartawan dan jemputan kaum Tionghoa.

"Saya amat terperanjat dengan kehadiran yang di luar dugaan sama sekali, kita tak menjangka seramai ini yang hadir sehingga makanan pun tidak mencukupi dan terpaksa kita tambah, ang pau pun masih ada yang belum dapat dan ini satu sambutan yang cukup luar biasa," katanya. - Bernama

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

10 comments

comments
Rauna
January 29, 2012 at 8:07 PM delete

Ishkk Brahim al kataki.... mintak simpang malaikat 44. Kalau betul dok pergi rumah Anwar pun memang logik. Dia nih pakar strategi melompat. Prepare nak lompat sebab nampak macam PR nak menang jer PRU13 nih...

Cakap Anwar tak relevan dan rakyat dah letih dengan kerenah Anwar... Sebenarnya UBN @ perkasa lah yang sudah letih membuat fitnah tetapi rakyat semakin kuat menyokong Anwar.

InsyaAllah Anwar tak akan letih selagi UBN berkuasa dan selagi nasib rakyat tidak terbela..

HIDUP ANWAR!!!!
LAWAN TETAP LAWAN!!!!

Reply
avatar
Anonymous
January 29, 2012 at 8:29 PM delete

siapa yg sponsor?
cina yg bela mahafiraun tu lah....

Reply
avatar
January 29, 2012 at 9:09 PM delete

memang Anwar dah tak relevan lagi terutama kepada masyarakat Islam yang simpati kepada nasib Palestine .

Bukan kerajaan Malaysia jer , Aku pun sokong Two-State Solution , Negra Palestine dan Israel yang berjiran. Tapi nak jadi two state tu kenalah iktiraf negara palestin dulu . Kenapa hanya negara Israel sahaja yang diiktiraf sekarang ni . Pasal tu lah Malaysia tak adakan hubungan diplomatik dengan regim zionis ni .

Yang bodohnya Anwar , apa kejadahnya nak "support all efforts" israel ni ???? Apa kau ingat kau tu calon president Amerika yang mesti jamin keselamatan Israel untuk memang pilihanraya. Ker kau tu memang boneka Amerika??

Tu pasal lah kan bila PKR diajak sertai Flotilia Kebebesan Gaza , PKR menolak dengan seribu alasan . Kerana jelas dasar luar PKR adalah menyokong setiap langkah yang perlu untuk menjamin keselamatan Israel.

Apa Anwar berani ker nak sebut menyokong State of Palestine dalam media antarabangsa ???

Reply
avatar
Rauna
January 29, 2012 at 10:36 PM delete

Nasib Yahudi akan dihancurkan oleh orang Islam sehinggakan apabila mereka berlindung di belakang batu pun batu akan berkata, 'datanglah dan bunuhlah orang Yahudi yang ada di belakang aku'. Itu janji Allah.

Begitu juga akan terjadi kepada UMCO dan pencacainya yang bersekongkol dan menggadai keselamatan negara kepada APCO Yahudi.

Reply
avatar
Anonymous
January 29, 2012 at 11:33 PM delete

Rauna ... dah confirm tiada hubungan diplomatik dengan Israel bila BN memerintah . Kat passport pun terpampang " KECUALI ISRAEL"

Kalau Pakatan Haram memerintah mungkihkah ada Kedutaan Israel . Mungkihkah ada pengkalan marin Amerika di Selat Melaka ??

Perlu diingat Anwar akan menyokong apa juga cara bagi memastikan keselamatan Negara Israel walaupun Negara Palestin belum wujud dan diiktiraf.

Reply
avatar
Bombo
January 30, 2012 at 12:17 AM delete

berokrauna dan ppas membebel kerharuana org cerita katak dia cerita lembu...memang bodoh pencacai ternakan barnisan nazioral ni,asik2 memburit je kerja dia...anda berani tonggeng burit...kecut kan,kan,kan...kah3...

Reply
avatar
penternak_lipan
January 30, 2012 at 9:08 AM delete

penganut paspone..jgn salak lebeh2....nanti ada HIMPUn di penang jgn tak mai tau...aku nak tgu hang..flotila tu..hang pun tak pie..menyalak aja lebih..macam taik.

Reply
avatar
Anonymous
January 30, 2012 at 10:11 AM delete

kokak punya PERKoSA

....makanan tak cukup....duit pun tak cukup, ada hati nak pelawa org datang kenduri raya cina.

kalo bajet ciput jgn nak berlagak lah...memalukan

Reply
avatar
Anonymous
January 30, 2012 at 3:19 PM delete

aku rasa lah org cina yg datang ni tak tahu majlis tsbt ibrahim yg tumpang sekali .. sb masa dia dtg masuk dewan .. dia masuk ikut kepala naga !! tau tau .. dia dah ada situ bagi duit ..

Reply
avatar
Anonymous
January 30, 2012 at 3:21 PM delete

hubunga diplomatik je..

tapi bisnes bg untung pd Israel jugak. kan? kan?

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive