Ada YB UMNO sanggup tawar diri macam ni tak?


Datuk Seri Abdul Hadi Awang mungkin tidak akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), yang dijangka akan diadakan dalam waktu terdekat.


Menurutnya, keputusan itu dibuat berdasarkan kepada khidmatnya yang disifatkan sudah terlalu lama menyandang jawatan sebagai Yang Berhormat.

Itu pemimpin Pakatan Rakyat tapi bagi pemimpin UMNO pula biarpun telah terpalit dengan isu yang melibatkan keluarganya.

Ttelah berulang kali didesak oleh teman-teman seperjuangannya untuk berundur dari arena politik ekoran dari salahguna dana oleh keluarganya namun baginya berundur pantang sekali…

Bagi mereka kuasa itu milik mereka dan perlu dipegang hingga ke liang lahad, seolah-olah hanya merekalah yang bijak ahli-ahli peringkat bawahan semuanya BODOH belaka... Ahli UMNO maksud aku.. he..he..

**********************************************

'Sudah lama jadi YB', Hadi tawar tak tanding

MARANG - Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mungkin tidak akan bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), yang dijangka akan diadakan dalam waktu terdekat.

Menurutnya, keputusan itu dibuat berdasarkan kepada khidmatnya yang disifatkan sudah terlalu lama menyandang jawatan sebagai Yang Berhormat.

“Sudah lebih 30 tahun saya bergelar Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) iaitu bermula pada 1982 dan sudah berbelas tahun sebagai Ahli Parlimen,” katanya.

Abdul Hadi berkata, sekiranya tidak bertanding mana-mana kerusi, beliau boleh bergerak ke seluruh negara untuk memantapkan parti.

Bagaimanapun, Adun Rhu dan Ahli Parlimen Marang ini menawarkan bertanding satu kerusi sahaja sekiranya dipilih sebagai calon dalam PRU13 nanti.

Beliau berkata demikian kepada Sinar Harian dalam satu temu bual eksklusif ketika ditemui di rumahnya selepas menyampaikan ceramah di Masjid Rusila, Marang, di sini.

“Terpulang kepada parti untuk menilai kerusi mana yang sesuai untuk saya sama ada Dun atau Parlimen,” katanya yang menyerahkan kepada keputusan parti untuk menentukan sama ada beliau bertanding atau sebaliknya.

Beliau menganggap ramai pemimpin pelapis dalam parti itu yang boleh membantu membawa hala tuju parti pada masa depan.

Katanya, pembabitannya dalam politik sezaman dengan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

“Saya kebetulan mengikuti parti sejak zaman Tun, zaman generasi kedua (Pak Lah) sampailah kini.

“Saya diberi amanah kepimpinan dan kerusi pada usia terlalu muda, saya menjadi Naib Presiden dalam usia 30-an, sudah terlalu lama,” katanya.

Sementara itu, beliau turut menolak desas-desus anaknya Mohammad Khalil Abdul Hadi, 30an, bakal dicalonkan dalam PRU13.

“Biar dia jadi ahli biasa buat masa ini,” katanya.


Sinar Harian

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

12 comments

comments
January 28, 2012 at 6:35 PM delete

ASD ... biasalah President nak test market dekat pilihanraya Bawak cerita sedihlah apa lagi. Nanti ahli akan berkorban jiwa raga buat kali terakhir untuk president.

Tak macam Mahathir . Cakap nak berenti terus lepas semua jawatan. Jadi pemerhati dan tempat rujukan.

Tak macam Hj. Hadi tak dapat calon dua , satu pun tak per , tak dapat jadi calon masih lagi president .

Tak macam Nik Aziz . Keluar masuk hospital dah 22 tahun sampai bertongkat masih lagi dok kejar kuasa politik . Bila dah tak larat jalan baru nak beri peluang kepada orang muda kot. Kasi lah chance pada anak dan menantu tu bertanding pulak.

Tak macam Haji Hadi , dia tak tolak anak dia kedepan pun . Takat di Rusila jer . Anak dan menantu Nik Aziz dah terkenal satu Malaysia.

Alaa gelaran Y.B dan Y.A.B tu bukan boleh bawak masuk kubur pun Nik Aziz oiiii . BERENTI LAhhhhh

Reply
avatar
Anonymous
January 28, 2012 at 6:48 PM delete

TGNA layak memerintah kelantan sampai akhir hayat. yg merisaukan kita, umno semakin giler kuasa.

Reply
avatar
Rauna
January 28, 2012 at 7:08 PM delete

Dalam PAS memang ramai pelapis yang handal2 dan komited dengan perjuangan parti. TG Hj Hadi sedia maklum perkara ini....

Jawatan dalam PAS tak nampak pun satu benda yang eksklusif, cuma lagi tinggi jawatan lagi kuat kena berdakwah.

Keputusan yang dibuat adalah berdasarkan tindakan yg realistik. Tak macam Mahdet main letak jawatan PM sesuka hati. Dia ingat Jawatan PM tu macam jawatan Pengerusi sepak takraw kg dusun ka aper. Pastu ada pulak pelakon2 dok memujuk... Hahahaha!!

Walaubagaimanapun terima kasih banyak pada TG Hj Hadi kerana sumbangan kepada Malaysia sejak muda lagi.

Reply
avatar
AnakSelangor
January 28, 2012 at 7:38 PM delete

PenganutPAS,
Ko lupa ke bila Mahathir kata "Dah lama dahhh".. Balaci2 UMNOgok sibuk memujuk.. Bukan ke itupun test market?.. Tup tup 3-4 tahun baru berhenti. Itupun kerana terpaksa.. Ko lupa..

Reply
avatar
Anonymous
January 28, 2012 at 7:47 PM delete

ASD .. Mahathir bukan berenti ttp di desak berenti oleh rakyat!.. org kalau nak berenti dah prepare mcm ni spt Hadi.. tak de nangis nangis keluar air mata .. buat kat rumah kediaman bukan buat masa perhimpunan.. pemimpin apa kena usung keluar dewan sb berhenti!!!

Konon lepas bersara jd pemerhati ttp seingat aku bertanding kalah lah jugak langsung merajuk terus berenti jd ahli umno... masuk umno balik pun sb anak yg kalah bertanding ketua pemuda dilantik jd timb menteri..

ketua yg bijak dan bertgg jwb berenti dah ada plan utk pastikan parti terus maju (PERANCANGAN).. bukan berenti mengejut dgn diganti oleh org yg menybbkan parti kalah di lima negeri .. ingat ini parti jual lembu ke main suka suka berenti..


ASD.. ada YB atau MB yg masuk hospital dan smp bertongkat tp alhamdulillah masih tak de gossip atau skandal yg meletup sana meletup sini sejak muda lg .. Langsung tak terbabit dgn rasuah .. anak bini pun TAK GILER shopping.. Jd, YB atau pemimpin yg lebih patut berenti ialah yg rakyat dah tak boleh percayai .. menipu berbohong kemana mana aje dia bercakap.

Ingat amanah sbg jd YB dan YAB akan dipersoal jugak walaupun gelaran tak di bawak kekubur..

p/s rasanya org yg cakap psl kubur ka atas 6:35 pm semalam tak pergi solat jumaat kan sb dedah kan video gay cina/sukma? maaf ya kalau aku tersilap org...

Reply
avatar
Anonymous
January 28, 2012 at 8:07 PM delete

ada YAB dr Pahang dikatakan mampu bg isteri shopping giler giler sb dia dah jd MP sejak berumur 24 tahun.. rasa rasanya dia lebih dulu menjadi MP jika dibandingkan dgn Hj Hadi.

Reply
avatar
Anonymous
January 28, 2012 at 9:53 PM delete

Aku pun nak minta ppas berhenti dari buat komen dalam blog ASD......
hang makan duit haram banyak manapun bukan boleh bawa masuk ke kubur.......
kalau hang dah dekat nak mampos ambil duit haram tu beli baju besi ....teruk lo kena tibai....
kah...kah...kah......

Reply
avatar
Anonymous
January 28, 2012 at 10:24 PM delete

bagus juga tak bertanding....
geng kerajaang perpaduang......

Reply
avatar
Anonymous
January 28, 2012 at 11:17 PM delete

Ketahuilah wahai penganutpas.. banyak mana pun komen negatif ko pada PR aku percaya tiada siapa pun yg termakan dgn komen bangang ko.. malah bg aku akan menjadikan pakatan rakyat makin kuat.. aku kesian tgk ppas rakab dan anjing2 umngok lain menyalak kat blog2 PR yg tak pernah dpt sambutan pun komen mereka kecuali ada 2-3 ekor anjing2 percuma yg eking korang...

Reply
avatar
Anonymous
January 28, 2012 at 11:50 PM delete

anon 10:24 pm rasa nya tak gitu.. Hj Hadi dah menjauhkan diri dr kawang dua org tu ..

kalau logiknya nak teruskan kerajaang perpaduang lebih baik dia terus bertanding .. buat huru hara mcm kawang hasang tu..

Reply
avatar
Anonymous
January 29, 2012 at 10:49 AM delete

impiang dah tak akan tercapai.....
hassang ali dah tersepit....
nasaruddin dah masuk bertapa.....
apa lagi tunggu ..macam2 helah....
jangan jadi saudagar uagama berlapik dgn al quran tapi tak amanah....

Reply
avatar
Anonymous
February 8, 2012 at 9:17 PM delete

Amik kau ASD....kut ye pun nak menangkan parti anutan kau tu..agak2 la..,
Segala Keburukan kau telan. ludah pun sedap bagi kau. Yang penting rasuah kau balun dan makan tak ingat dunia.

Reply
avatar
Related Posts with Thumbnails

Followers

Archive