Thursday, January 12, 2012

40 ahli PKR Cabang Kg Jerek, Gua Musang sertai UMNO


Rasanya dulu aku pernah tegur tentang kesalahan skrip yang dibaca oleh Pak Wahab yang keluar PKR bersama gerombolannya yang menurut beliau 130 orang semuanya padahal setelah diselidik hanya beliau dan dua orang sahaja.


Yang lain-lain berada di situ kerana ditipu oleh Pak Wahab dengan mengatakan beliau mengadakan sedikit kenduri lalu mereka semua dijemput untuk menghadirinya..

Baca laporan tersebut di SINI

Kali ini sekali lagi Utusan Malaysia @ Lidah Rasmi UMNO menyiarkan satu laporan yang skripnya juga hampir sama dengan kisah Pak Wahab itu.

Dimana Cabang yang tak wujud diwujudkan hanya untuk menimbulkan persepsi negatif terhadap PKR.

Utusan menyiarkan satu laporan kononnya seramai 40 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) cabang Kampung Jerek Baru, Gua Musang telah keluar PKR menyertai UMNO..

Padahal tidak ada sebarang Cabang di Kampung Jerek Baru tu.. yang ada adalah Cabang Gua Musang.. Yang ada di kampung itu adalah Ranting..

Nak bohong biarlah nampak real sikit…

***********************************************

40 ahli PKR cabang Kg Jerek, Gua Musang sertai UMNO
11/01/2012 7:20pm

GUA MUSANG 11 Jan. – Seramai 40 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) cabang Kampung Jerek Baru, dekat sini, keluar dari parti itu untuk menyertai UMNO setelah hilang kepercayaan terhadap perjuangan PKR yang dianggap sia-sia.

Kumpulan itu yang diketuai Mohd. Nazri Mohd. Nor menyerahkan borang keanggotaan UMNO kepada Timbalan Ketua UMNO Bahagian Gua Musang, Mat Yusoff Ab Ghani hari ini.

Beliau berkata, mereka meninggalkan PKR kerana hilang kepercayaan terhadap perjuangan parti itu yang didakwanya hanya “bermain wayang” tetapi gagal menunaikan janji kepada.

"Kami kecewa apabila parti itu bersekongkol dengan Pas untuk merampas tanah rakyat di beberapa kawasan Hulu Kelantan untuk diserahkan kepada syarikat bagi pembangunan ladang.

“Rasa sedih juga apabila tanah yang diusahakan rakyat, diambil balik begitu sahaja...rakyat juga menuduh kami bersubahatdalam perkara itu sedangkan kami tidak memperolehi satu sen pun daripada pembangunan tanah berkenaan,” dakwa Mohd Nazri. - BERNAMA

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails