Thursday, December 8, 2011

'TAHI' untuk Guan Eng sempena harijadinya..Demi perasaan dendam yang tak kunjung padam, hari ini seorang lelaki yang amat sinonim dengan tujuk perasaan di Pulau Pinang iaitu Mohamed Ghani Abd Jiman telah mengetuai satu delegasi yang dilaporkan dari UMNO Pulau Pinang telah menghantar hadiah hari jadi buat Guan Eng.


Hadiah tersebut berupa kek yang menyerupai 'Tahi Manusia' dihantar hanya untuk menghina Guan Eng..

Bukan saja Guan Eng yang dihina dengan penghantaran itu malah Kakitangan Kerajaan Negeri yang dipaksa menerimanya bagi pihak Guan Eng juga terhina dengan pemberian itu.

Tidak cukup dengna penghinaan buat Kakitangan Kerajaan Negeri, Pegawai Keselamatan yang menasihatkan Abdul Ghani untuk menghentikan provokasi juga menerima penghinaan.

Dibawah ini laporan dari Nota Merah

LembUMNO hadiah ‘tahi manusia’ hina kakitangan kerajaan P.Pinang

Deligasi Umno Pulau Pinang tengah hari tadi menyerahkan empat ‘tahi manusia’ kepada kakitangan kerajaan di Komtar, George Town, yang menempatkan Kompleks Pentadbiran Kerajaan Negeri.

Jurucakapnya Mohamed Ghani Abd Jiman berkata, replika kek seakan ‘tahi manusia’ tersebut layak dihadiahkan kepada Lim Guan Eng sempena hari lahir Ketua Menteri Pulau Pinang, pada hari ini.

“Orang lain tak boleh bagi (hadiah ‘tahi manusia’), hadiah ini memang mempunyai nilai sentimental dia (Guan Eng) kerana dia buat Pulau (Pinang) ini macam ‘pulau tahi’,” ujarnya di G

Beliau turut menyifatkan Guan Eng sebagai ‘pondan’ kerana tidak bersemuka dengannya walaupun diberitahu bahawa Guan Eng masih dalam lawatan rasmi di Taiwan.

Tidak cukup dengan itu katanya, ‘tahi manusia’ berkenaan ditaja oleh pemimpin DAP negeri sendiri yang didakwanya menentang Guan Eng yang juga Setiausaha Agung DAP.

“Empat (‘tahi manusia’) ini DAP yang taja. Sesiapapun tak perlu tahu dan biar polis siasat. Kalau nak tahu, Guan Eng kena buat laporan polis,” sindir beliau sambil menghina kakitangan kerajaan yang setia berkhidmat dengan kerajaan negeri.

Setiausaha Politik kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Zairil Khir Johari dalam reaksi spontan menganggap tindakan pembangkang itu menghina kakitangan kerajaan serta kerajaan negeri yang dipilih oleh rakyat.

“Jika berdendam dengan Ketua Menteri sekalipun, tidak perlulah sampai menghina kakitangan kerajaan sama ada Melayu atau bukan Melayu dengan memberi hadiah (‘tahi manusia’) sebegitu.

“Menerima hadiah bersifat peribadi pun bukan menjadi amalan Ketua Menteri Pulau Pinang, hadiah sebegitu (‘tahi manusia’) dia (Guan Eng) tak terima,” ujar beliau.


Nota Merah

Followers

Archive

Related Posts with Thumbnails